English to Tamil A-Z Dictionary
English to Tamil translation / English to Tamil Dictionary gives the meaning of words in Tamil language starting from A to Z. If you can read English you can learn Tamil through English in an easy way. English to Tamil translation helps you to learn any word in Tamil using English in an interesting way.
English to Tamil translation - Words start with I
Here is a collection of words starting with I and also you can learn Tamil translation of a word starts with I with the help of pronunciation in English.

Read also: A-Z Dictionary | Quiz | Vocabulary | Alphabets | Grammar
English to Tamil translation - Words start with I
If you want to know the Tamil translation of a word start with I, you can search that word and learn Tamil translation with the help of pronunciation in English.
Ia-Ib-Ic
I | நான் Nan |
Iambic | குறில் நெடில் ஈரசை சீரால் Kuril netil iracai ciral |
Ibex | மலையாடு Malaiyatu |
Ibid | நூல் nul |
Ibis | நீரில் நடந்துசெல்லும் நாரையினப் பறவை Niril natantucellum naraiyinap paravai |
Ice | பனிக்கட்டி Panikkatti |
Iceberg | பனிப்பாறை Panipparai |
Ice-cream | குளிர்பானம் Kulirpanam |
Ichthyology | மீனியல் Miniyal |
Icicle | உறைநீர்மணி urainirmani |
Icing | பனிக்கட்டியிடல் Panikkattiyital |
Icon | உருவம் Uruvam |
Iconoclast | சிலை உடைப்பவர் Cilai utaippavar |
Icy | பனிக்கட்டியாலான panikkattiyalana |
Read also: Grocery items in Tamil & English
Id
Idea | கருத்து Karuttu |
Ideal | ஏற்றதாக errataka |
Identical | அடையாளம் Ataiyalam |
Identification | அடையாளம் Ataiyalam |
Identify | அடையாளம் காணவும் Ataiyalam kanavum |
Identity | அடையாளம் Ataiyalam |
Ideology | கருத்தியல் Karuttiyal |
Idiom | தனி மரபு Tani marapu |
Idiot | முட்டாள் Muttal |
Idle | செயலற்றது Ceyalarratu |
Idly | இட்லி Itli |
Idol | சிலை Cilai |
Read also: Family Relationship in Tamil & English
If-Ig-Il
If | என்றால் Enral |
Igloo | எஸ்கிமோக்களின் குடிசை எஸ்கிமோக்களின் குடிசை |
Ignite | பற்றவைக்கவும் Parravaikkavum |
Ignition | பற்றவைப்பு Parravaippu |
Ignominy | அவமதிப்பு Avamatippu |
Ignore | புறக்கணிக்கவும் Purakkanikkavum |
Iguana | உடும்பு utumpu |
Illegal | சட்டத்திற்கு புறம்பான Cattattirku purampana |
Illegible | சட்டவிரோதமானது Cattavirotamanatu |
Illness | உடல் நலமின்மை Utal nalaminmai |
Illumination | வெளிச்சம் Veliccam |
Illusion | மாயை Mayai |
Illustrate | விளக்குங்கள் Vilakkunkal |
Read also: Fruits names in Tamil & English
Im
Image | உருவம் Uruvam |
Imaginary | கற்பனை Karpanai |
Imbalance | ஏற்றத்தாழ்வு Ērrattalvu |
Imbecile | அறிவில்லாத Arivillata |
Imbibe | உள்ளீர்த்துக்கொள் Ullirttukkol |
Imitate | பின்பற்றுங்கள் Pinparrunkal |
Immature | முதிர்ச்சியற்ற Mutircciyarra |
Immediate | உடனடியாக Utanatiyaka |
Immense | மகத்தானது Makattanatu |
Immerse | மூழ்கிவிடு Mulkivitu |
Immigration | குடிவரவு Kutivaravu |
Immodest | அசாதாரணமானவர் Acataranamanavar |
Immoral | ஒழுக்கமற்ற Olukkamarra |
Immortal | அழியாத Aliyata |
Immune | நோய் எதிர்ப்பு சக்தி Noy etirppu cakti |
Immunity | நோய் எதிர்ப்பு சக்தி Noy etirppu cakti |
Immure | நோயெதிர்ப்பு Noyetirppu |
Impact | விளைவு Vilaivu |
Impair | பாதிப்பு Patippu |
Impale | கூரான ஆயுதம் கொண்டு துளை Kurana ayutam kontu tulai |
Impart | வழங்குங்கள் Valankunkal |
Impassive | உணர்ச்சியற்றது Unarcciyarratu |
Impel | தூண்டுதல் Tuntutal |
Impend | இறக்கவும் Irakkavum |
Impervious | ஊடுருவும் uturuvum |
Implant | உள்வைப்பு Ulvaippu |
Implication | உட்குறிப்பு Utkurippu |
Implicit | மறைமுகமானது Maraimukamanatu |
Implore | வேண்டுகோள் Ventukol |
Import | இறக்குமதி Irakkumati |
Important | முக்கியமான Mukkiyamana |
Importance | முக்கியத்துவம் Mukkiyattuvam |
Impose | திணிக்கவும் Tinikkavum |
Impossible | சாத்தியமற்றது Cattiyamarratu |
Impress | ஈர்க்க Īrkka |
Impressions | பதிவுகள் Pativukal |
Imprest | படையில் சேர்த்துக் கொள்ள போர் வீரனுக்குக் கொடுக்கப்பட்டும் முன் பணம் Pataiyil certtuk kolla por viranukkuk kotukkappattum mun panam |
Imprint | முத்திரை Muttirai |
Improper | முறையற்றது Muraiyarratu |
Improve | மேம்படுத்தவும் Mempatuttavum |
Improvement | மேம்பாடு Mempatu |
Impudence | தூண்டுதல் Tuntutal |
Impure | தூய்மையற்றது Tuymaiyarratu |
Impurity | அசுத்தம் Acuttam |
Impute | குற்றச்சாட்டு Kurraccattu |
Read also: Learn More Vocabulary
In
In | இல் Il |
Inability | இயலாமை Iyalamai |
Inactive | செயலற்றது Ceyalarratu |
Inadequate | போதாது Potatu |
Inane | அறிவற்ற Arivarra |
Inanity | முட்டாள்தனம் Muttaltanam |
Inapplicable | பொருந்தாது Poruntatu |
Inapt | இயலாது Iyalatu |
Incest | உடலுறவு Utaluravu |
Inch | அங்குலம் Ankulam |
Inchoate | ஆரம்பித்த நிலையில் உள்ள arampitta nilaiyil ulla |
Incident | சம்பவம் Campavam |
Incise | வெட்டு Vettu |
Incite | தூண்டிவிடுதல் Tuntivitutal |
Include | சேர்க்கிறது Cerkkiratu |
Incoherent | பொருத்தமற்றது Poruttamarratu |
In combustible | எரியக்கூடிய Eriyakkutiya |
Income | வருமானம் Varumanam Varumanam Varumanam |
Incoming | வருகை Varukai |
Incomplete | முழுமையற்றது முழுமையற்றது |
Incorrect | தவறானது Tavaranatu |
Incorrupt | தவறானது Tavaranatu |
Increase | அதிகரி Atikari |
Incredible | நம்பமுடியாதது Nampamutiyatatu |
Increment | அதிகரிப்பு Atikarippu |
Incubate | அடைகாக்கும் Ataikakkum |
Incubator | அடை காக்கும் கருவி Atai kakkum karuvi |
Incur | அடை Atai |
Indecent | அநாகரீகமான Anakarikamana |
Indeed | உண்மையில் Unmaiyil |
Indefinite | காலவரையற்ற Kalavaraiyarra |
Indent | உள்தள்ளல் Ultallal |
Independent | சுதந்திரம் Cutantiram |
Index | குறியீட்டு Kuriyittu |
Indian | இந்தியன் Intiyan |
Indian Ocean | இந்திய பெருங்கடல் Intiya perunkatal |
Indian tulip | பூவரசம்பூ Puvaracampu |
Indicate | குறிக்கவும் Kurikkavum |
Indigence | அஜீரணம் Ajiranam |
Indigo | கருநீலம் Karunilam |
Indirect | மறைமுக Maraimuka |
Indite | எழுது Elutu |
Individual | தனிப்பட்ட Tanippatta |
Indoor | உட்புற Utpura |
Induction | தூண்டல் Tuntal |
Indulge | ஈடுபடுங்கள் iitupatunkal |
Read also: Body Parts in Tamil & English
Industrial | தொழில்துறை Tolilturai |
Industry | தொழில் Tolil |
Inedible | சாப்பிட முடியாதது Cappita mutiyatatu |
Ineffective | பயனற்றது Payanarratu |
Inefficient | திறமையற்றது Tiramaiyarratu |
Inelegant | சட்டவிரோதமானது Cattavirotamanatu |
Inept | திறமையற்றவர் Tiramaiyarravar |
Inequity | சமத்துவமின்மை Camattuvaminmai |
Inert | மந்தம் Mantam |
Inertia | மந்தநிலை Mantanilai |
Inexact | துல்லியமற்றது Tulliyamarratu |
Inexpedient | அனுபவமற்றவர் Anupavamarravar |
Infancy | குழந்தை பருவத்தில் Kulantai paruvattil |
Infant | குழந்தை Kulantai |
Infantry | காலாட்படை Kalatpatai |
Inflect | ஊடுருவும் uturuvum |
Infection | தொற்று Torru |
Inference | அனுமானம் Anumanam |
Inferior | தாழ்ந்த Talnta |
Infest | தொற்று Torru |
Infinite | எல்லையற்ற Ellaiyarra |
Infinity | முடிவற்ற தன்மை Mutivarra tanmai |
Infirm | பலவீனமான Palavinamana |
Inflation | பணவீக்கம் Panavikkam |
Inflict | இழப்பு Ilappu |
Influence | செல்வாக்கு Celvakku |
Inform | தெரிவிக்கவும் Terivikkavum |
Information | தகவல் Takaval |
Infra | பின்னர் Pinnar |
Infrastructure | உள்கட்டமைப்பு Ulkattamaippu |
Infringe | மீறு Miru |
Infuse | உட்செலுத்துதல் Utceluttutal |
Ingress | நுழைவு Nulaivu |
Inhabit | வசிப்பவர் Vacippavar |
Inhale | உள்ளிழுக்கவும் Ullilukkavum |
Inhibit | தடுக்கும் Tatukkum |
Initial | ஆரம்ப arampa |
Injection | ஊசி uci |
Injure | காயம் Kayam |
Injury | காயம் Kayam |
Read also: Food vocabulary in Tamil & English
Ink | மை Mai |
Inland | உள்நாட்டு Ulnattu |
Innate | உள்ளார்ந்த உள்ளார்ந்த |
Inner | உள்ளடங்கிய Ullatankiya |
Innings | ஒரு கட்சியின் ஆட்டம் Oru katciyin attam |
Innocent | குற்றமற்றவர் Kurramarravar |
Innocuous | தீங்கு விளைவிக்கும் Tinku vilaivikkum |
Innovation | புதுமை Putumai |
Inoculate | தடுப்பூசி Tatuppuci |
Inorganic | இயற்கையான் உள் வளர்ச்சி அற்ற Iyarkaiyan ul valarcci arra |
Input | உள்ளீடு Ullitu |
Inquiry | விசாரணை Vicaranai |
Insane | பைத்தியம் Paittiyam |
Insanity | பைத்தியம் Paittiyam |
Inscription | கல்வெட்டு Kalvettu |
Insect | பூச்சி Pucci |
Insert | செருகு Ceruku |
Inside | உள்ளே Ulle |
Insight | நுண்ணறிவு Nunnarivu |
Inspect | ஆய்வு செய்யுங்கள் ayvu ceyyunkal |
Inspection | மேற்பார்வை Merparvai |
Inspiration | உத்வேகம் Utvekam |
Install | நிறுவு Niruvu |
Installment | தவணை Tavanai |
Instead | பதிலாக Patilaka |
Institution | நிறுவனம் Niruvanam |
Instruction | வழிமுறை Valimurai |
Instrument | கருவி Karuvi |
Insufficient | போதுமானதாக இல்லை Potumanataka illai |
Insulation | காப்பு Kappu |
Insulin | கணையச்சுரப்பு kanaiyaccurappu |
Insult | அவமதிப்பு Avamatippu |
Insurance | காப்பீடு Kappitu |
Intact | அப்படியே Appatiye |
Integration | ஒருங்கிணைப்பு Orunkinaippu |
Intellect | புத்தி Putti |
Intelligent | புத்திசாலி Putticali |
Read also: Cinema in Tamil & English
Intend | நோக்கம் Nokkam |
Intense | தீவிரம் Tiviram |
Intensity | தீவிரம் Tiviram |
Intent | நோக்கம் Nokkam |
Inter | அடக்கம் செய் Atakkam cey |
Interaction | தொடர்பு Totarpu |
Intercept | இடைமறிப்பு Itaimarippu |
Interest | ஆர்வம் arvam |
Interior | உட்புறம் Utpuram |
Intermediate | இடைநிலை Itainilai |
Interment | குறுக்கீடு Kurukkitu |
Intern | நடமாட்டத்தை கட்டுபடுத்து Natamattattai kattupatuttu |
Internal | உள் Ul |
International | சர்வதேச Carvateca |
Interpol | அனைத்து நாட்டுக் குற்ற ஒழிப்புக் காவல் துறைக்குழு Anaittu nattuk kurra olippuk kaval turaikkulu |
Interpret | விளக்குவது Vilakkuvatu |
Interpretation | விளக்கம் Vilakkam |
Interrupt | குறுக்கீடு Kurukkitu |
Intersect | வெட்டும் Vettum |
Interval | இடைவெளி Itaiveli |
Interview | நேர்காணல் Nerkanal |
Intestine | குடல் Kutal |
Intimacy | நெருக்கம் Nerukkam |
Intimate | நெருக்கமான Nerukkamana |
Into | உள்ளாக Ullaka |
Intolerance | சகிப்புத்தன்மை Cakipputtanmai |
Intonation | ஒத்திசைவு Otticaivu |
Intrepid | துணிச்சல் Tuniccal |
Intricacy | சிக்கலானது Cikkalanatu |
Introduce | அறிமுகப்படுத்துங்கள் Arimukappatuttunkal |
Introduction | அறிமுகம் Arimukam |
Invalid | தவறானது Tavaranatu |
Invasion | படையெடுப்பு Pataiyetuppu |
Invention | கண்டுபிடிப்பு Kantupitippu |
Inverse | தலைகீழ் Talaikil |
Invert | தலை கீழாக்கு Talai kilakku |
Invertebrate | முதுகெலும்பில்லாதது Mutukelumpillatatu |
Invest | முதலீடு செய்யுங்கள் Mutalitu ceyyunkal |
Investigation | விசாரணை Vicaranai |
Invisible | கண்ணுக்கு தெரியாத Kannukku teriyata |
Invitation | அழைப்பிதழ் Alaippital |
Invoice | விலைப்பட்டியல் விலைப்பட்டியல் |
Inward | உள்நோக்கி உள்நோக்கி |
Read also: Sentences and Phrases in Tamil & English
Ir-Is
Iron | இரும்பு Irumpu |
Irradiation | கதிர்வீச்சு Katirviccu |
Irrational | பகுத்தறிவற்றது Pakuttarivarratu |
Irregular | ஒழுங்கற்ற Olunkarra |
Irrelevant | பொருத்தமற்ற Poruttamarra |
Irrigation | நீர்ப்பாசனம் Nirppacanam |
Irruption | இடையூறு Itaiyuru |
Is | இருக்கிறது Irukkiratu |
Island | தீவு Tivu |
Isle | தீவு tivu |
Isolation | தனிமைப்படுத்துதல் Tanimaippatuttutal |
Isotope | ஒரே பெரும்பான்மையுடன் எடை மட்டும் வேறுபாடுடைய தனிமம் Ore perumpanmaiyutan etai mattum verupatutaiya tanimam |
Isotherm | சமவெப்பம் Camaveppam |
Issue | பிரச்சினை Piraccinai |
Isthmus | நிலச்சந்தி nilaccanti |
Read also: Are sentences in Tamil & English
It-Iv-Ix-Iz
It | அது Atu |
Italics | சாய்வு Cayvu |
Itch | நமைச்சல் Namaiccal |
Item | பொருள் Porul |
Iteration | மறுப்பு Maruppu |
Its | அதனுடைய Atanutaiya |
Itself | தானே Tane |
Ivory | தந்தம் Tantam |
Ivy | ஒரு விதப் படர் கொடி Oru vitap patar koti |
Ivy Gourd | கோவைக்காய் Kovaikkay |
Ixora | இட்லிப்பூ Itlippu |
Izar | நட்சத்திரம் Natcattiram |

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz
Daily use Tamil Sentences
How are you | நீங்கள் எப்படி இருக்கிறீர்கள் Ninkal eppati irukkirirkal |
I am fine | நான் நன்றாக இருக்கிறேன் Nan nanraka irukkiren |
What is your name | உங்கள் பெயர் என்ன Unkal peyar enna |
You’re beautiful | நீ அழகாக இருக்கிறாய் Ni alakaka irukkiray |
I’m in love | நான் காதலிக்கிறேன் Nan katalikkiren |
Top 1000 words
English to Tamil – here you learn top 1000 words, that is separated into sections to learn easily (Simple words, Easy words, Medium words, Hard Words, Advanced Words). These words are very important in daily life conversations, basic level words are very helpful for beginners. All words have Tamil meanings with transliteration.
Act | நாடகம் natakam |
Add | கூட்டு kuttu |
Age | வயது vayatu |
Aim | நோக்கம் nokkam |
Air | காற்று karru |
All | அனைத்து anaittu |
And | மற்றும் marrum |
Ant | எறும்பு erumpu |
Any | ஏதேனும் etenum |
Ask | கேட்க ketka |
Bad | மோசமான mocamana |
Big | பெரிய periya |
Buy | வாங்க vanka |
Cry | கலங்குவது kalankuvatu |