English to Tamil A-Z Dictionary
English to Tamil translation / English to Tamil Dictionary gives the meaning of words in Tamil language starting from A to Z. If you can read English you can learn Tamil through English in an easy way. English to Tamil translation helps you to learn any word in Tamil using English in an interesting way.
English to Tamil translation - Words start with Q
Here is a collection of words starting with Q and also you can learn Tamil translation of a word starts with Q with the help of pronunciation in English.

Read also: A-Z Dictionary | Quiz | Vocabulary | Alphabets | Grammar
English to Tamil translation - Words start with Q
If you want to know the Tamil translation of a word start with Q, you can search that word and learn Tamil translation with the help of pronunciation in English.
Q
Quack | போலி மருத்துவர் Poli maruttuvar |
Quackery | போலி மருத்துவம் Poli maruttuvam |
Quad | பல மடங்கான Pala matankana |
Quadragenarian | நால்வர் nalvar |
Quadrangle | நாற்க்கோணம் Narkkonam |
Quadrant | தோற்றமளிப்பதை Torramalippatai |
Quadrilateral | நாற்கட்டம் Narkattam |
Quadrillion | குவாட்ரில்லியன் Kuvatrilliyan |
Quadruped | நான்கு கால் விலங்கு nanku kal vilanku |
Quadruplet | ஓரீற்று நான்கு குழவிகள் orirru nanku kulavikal |
Quaff | பெருமடக்காக குடி Perumatakkaka kuti |
Quag | ஆட்டங்கொடுக்கும் சதுப்பு நிலத்தடம் attankotukkum catuppu nilattatam |
Quaggy | சதுப்பியல்பான Catuppiyalpana |
Quagmire | புதை குழி putai kuli |
Quail | காடை Katai |
Quaint | தள்ளியிருப்பது talliyiruppatu |
Quaintly | வினோதமாக vinotamaka |
Quaintness | அமைதி Amaiti |
Quake | நடுக்கம் natukkam |
Qualification | தகுதி Takuti |
Qualified | தகுதியுள்ளவர்கள் Takutiyullavarkal |
Read also: Fruits names in Tamil & English
Qualitative | பண்புரீதியான Panpuritiyana |
Quality | தரமான taramana |
Qualm | திடீர் மன அமைதி இன்மை Titir mana amaiti inmai |
Quandary | சிக்கலானது Cikkalanatu |
Quantitative | அளவு alavu |
Quantity | அளவு Alavu |
Quarantine | தனிமைப்படுத்துதல்Tanimaippatuttutal |
Quarrel | சண்டை cantai |
Quarrelsome | சண்டை இடுகிற Cantai itukira |
Quarry | கட்டிடக் கற்கள் வெட்டி எடுக்கப்படும் இடம் Kattitak karkal vetti etukkappatum itam |
Quarter | கால் kal |
Quarterly | காலாண்டு Kalantu |
Quartet | நான்கு இசைக் கருவிகளுக்கு ஏற்றவாறு அமைந்த இசை nanku icaik karuvikalukku erravaru amainta icai |
Quartz | பல வண்ணங்கள் கொண்ட படிகக் கல் Pala vannankal konta patikak kal |
Quash | விலக்கி வை Vilakki vai |
Quatrain | நாலடிப்பாடல் naalatippaatal |
Quaver | நடங்கு Natanku |
Quay | திருப்புதல் tirupputal |
Queen | ராணி rani |
Queerly | வினோதமாக vinotamaka |
Quell | அடக்கு Atakku |
Read also: Family Relationship in Tamil & English
Quench | தணிக்கவும் tanikkavum |
Quern | எப்பொழுது Eppolutu |
Querulous | வினோதமானது vinotamanatu |
Query | வினா Vina |
Quest | நாடிச்செல்லுதல் Naticcellutal |
Question | கேள்வி Kelvi |
Questionable | கேள்விக்குரியது Kelvikkuriyatu |
Questioner | கேள்வி கேட்பவர் Kelvi ketpavar |
Questionnaire | கேள்வித்தாள் Kelvittal |
Queue | வரிசை varicai |
Quibble | வினவல் vinaval |
Quibbling | சிலேடைப் பேச்சு சார்ந்த Ciletaip peccu carnta |
Quick | விரைவு viraivu |
Quickly | விரைவாக Viraivaka |
Quick Weed | மூக்குத்திப்பூ mukkuttippu |
Quiescence | அமைதி amaiti |
Quiescent | அமைதியானது Amaitiyanatu |
Quiet | அமைதியான amaitiyana |
Quieten | அமைதிப்படுத்து amaitippatuttu |
Quietly | அமைதியாக Amaitiyaka |
Quietus | இறப்பு Irappu |
Read also: Body Parts in Tamil & English
Quill | குயில் Kuyil |
Quilt | மெல்லிய மெத்தை Melliya mettai |
Quinine | கொய்னா என்னும் கசப்பு மருந்து Koyna ennum kacappu maruntu |
Quinsy | தொண்டை வீக்கம் Tontai vikkam |
Quintessence | முக்கிய பகுதி Mukkiya pakuti |
Quintuplet | ஒரே பிரசவத்தில் பிறந்த ஐந்து குழந்தைகள் Ore piracavattil piranta aintu kulantaikal |
Quip | வினாடி Vinati |
Quit | விலகு vilaku |
Quite | முற்றிலும் murrilum |
Quittance | ரசீது racitu |
Quiver | நடுங்கு natunku |
Quiz | வினாவிடை Vinavitai |
Quizzical | விசித்திரமான Vicittiramana |
Quoin | குயின் Kuyin |
Quoit | வெளியேறு Veliyeru |
Quorum | கோரம் Koram |
Quotable | மேற்கோள் காட்டத்தக்கது merkol kattattakkatu |
Quotation | மேற்கோள் Merkol |
Quote | மேற்கோள் merkol |
Quotient | கணக்கியலில் வகுத்து வந்த எண் Kanakkiyalil vakuttu vanta en |
Quran | இஸ்லாமிய வேதம் islamiya vetam |

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz
Daily use Tamil Sentences
How are you | நீங்கள் எப்படி இருக்கிறீர்கள் Ninkal eppati irukkirirkal |
I am fine | நான் நன்றாக இருக்கிறேன் Nan nanraka irukkiren |
What is your name | உங்கள் பெயர் என்ன Unkal peyar enna |
You’re beautiful | நீ அழகாக இருக்கிறாய் Ni alakaka irukkiray |
I’m in love | நான் காதலிக்கிறேன் Nan katalikkiren |
Top 1000 words
English to Tamil – here you learn top 1000 words, that is separated into sections to learn easily (Simple words, Easy words, Medium words, Hard Words, Advanced Words). These words are very important in daily life conversations, basic level words are very helpful for beginners. All words have Tamil meanings with transliteration.
Act | நாடகம் natakam |
Add | கூட்டு kuttu |
Age | வயது vayatu |
Aim | நோக்கம் nokkam |
Air | காற்று karru |
All | அனைத்து anaittu |
And | மற்றும் marrum |
Ant | எறும்பு erumpu |
Any | ஏதேனும் etenum |
Ask | கேட்க ketka |
Bad | மோசமான mocamana |
Big | பெரிய periya |
Buy | வாங்க vanka |
Cry | கலங்குவது kalankuvatu |
Super