English to Tamil A-Z Dictionary
English to Tamil translation / English to Tamil Dictionary gives the meaning of words in Tamil language starting from A to Z. If you can read English you can learn Tamil through English in an easy way. English to Tamil translation helps you to learn any word in Tamil using English in an interesting way.
English to Tamil translation - Words start with Z
Here is a collection of words starting with Z and also you can learn Tamil translation of a word starts with Z with the help of pronunciation in English.

Read also: A-Z Dictionary | Quiz | Vocabulary | Alphabets | Grammar
English to Tamil translation - Words start with Z
If you want to know the Tamil translation of a word start with Z, you can search that word and learn Tamil translation with the help of pronunciation in English.
Z
Zambo | குரங்கு வகை kuranku vakai |
Zamindari | ஜமீன்தார் Jamintar |
Zany | கேலிக்கூத்தர் Kelikkuttar |
Zax | கற்பலகை வெட்டுக்கத்தி Karpalakai vettukkatti |
Zeal | உற்சாகம் Urcakam |
Zealot | பித்தன் pittan |
Zebra | வரிக்குதிரை varikkutirai |
Zebrine | வரிக்குதிரை சார்ந்த Varikkutirai carnta |
Zebu | தோளில் திமில் இருக்கும் விலங்கு Tolil timil irukkum vilanku |
Zedoary | கச்சோரம் kaccoram |
Zen | புத்த சமய Putta camaya |
Zenana | உவளகம் Uvalakam |
Zend | பண்டை ஈரானிய மொழி pantai iraniya moli |
Zenith | சிகரம் cikaram |
Zephyr | மேல் காற்று Mel karru |
Zero | பூஜியம் pujiyam |
Zest | ஆசை acai |
Zeus | கிரேக்க பெருந்தெய்வம் Kirekka perunteyvam |
Zibet | புனுகுப் பூனை வகை Punukup punai vakai |
Zigzag | வளைந்து செல்கிற Valaintu celkira |
Zillah | ஜில்லா Jilla |
Read also: Family Relationship in Tamil & English
Zillion | கோடிக்கணக்கான Kotikkanakkana |
Zinc | துத்தநாகம் Tuttanakam |
Zinciferous | துத்தநாகம் Tuttanakam |
Zingaro | இத்தாலி நாட்டு இனத்தவர் Ittali nattu inattavar |
Zinnia | நிறவாதவப்பூ Niravatavappu |
Zion | பண்டைய ஜெருசல நகரம் pantaiya jerucala nakaram |
Zip | குறுக்கம் kurukkam |
Zipper | ஊக்க விசை ukka vicai |
Zither | இசைத்தட்டம் Icaittattam |
Zodiac | இராசி iraci |
Zoetrope | இயங்குக் காட்சிக் கருவி Iyankuk katcik karuvi |
Zoic | விலங்குகள் சார்ந்த Vilankukal carnta |
Zollverein | சுங்கக்கூட்டணி Cunkakkuttani |
Zone | மண்டலம் Mantalam |
Zonule | சிறிய மண்டலம் Ciriya mantalam |
Zorilla | வரிப்பூனை Varippunai |
Zoo | மிருகக்காட்சிசாலை Mirukakkatcicalai |
Zoogamy | விலங்குகளின் பாலினப் பெருக்கம் Vilankukalin palinap perukkam |
Zoogeography | விலங்கியல் நிலநூல் Vilankiyal nilanul |
Zoolatry | விலங்கு வழிபாடு Vilanku valipatu |
Zoology | விலங்கியல் Vilankiyal |
Zoom | பெரியதாக்கு Periyatakku |
Zoophagous | விலங்குகளை உண்டு வாழ்கிற Vilankukalai untu valkira |
Zoophyte | கடல் விலங்கு போன்ற தாவரம் Katal vilanku ponra tavaram |
Zootomy | விலங்கு உள்ளுறுப்பியல் Vilanku ulluruppiyal |
Zouave | மகளிர் குறுங்கச்சு வகை Makalir kurunkaccu vakai |
Zucchetta | ரோமன் கத்தோலிக்க மதகுருவின மென்பட்டுத் தொப்பி Roman kattolikka matakuruvina menpattut toppi |
Zucchini | சீமைச் சுரைக்காய் cimaic curaikkay |
Zulu | தென் ஆப்பிரிக்க இனத்தவர் Ten appirikka inattavar |
Zymosis | ஒரு வகைத் தொற்று நோய் Oru vakait torru noy |
Zymurgy | புளித்துப் பொங்க வைத்தல் பற்றிய அறிவியல் Pulittup ponka vaittal parriya ariviyal |

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz
Daily use Tamil Sentences
How are you | நீங்கள் எப்படி இருக்கிறீர்கள் Ninkal eppati irukkirirkal |
I am fine | நான் நன்றாக இருக்கிறேன் Nan nanraka irukkiren |
What is your name | உங்கள் பெயர் என்ன Unkal peyar enna |
You’re beautiful | நீ அழகாக இருக்கிறாய் Ni alakaka irukkiray |
I’m in love | நான் காதலிக்கிறேன் Nan katalikkiren |
Top 1000 words
English to Tamil – here you learn top 1000 words, that is separated into sections to learn easily (Simple words, Easy words, Medium words, Hard Words, Advanced Words). These words are very important in daily life conversations, basic level words are very helpful for beginners. All words have Tamil meanings with transliteration.
Act | நாடகம் natakam |
Add | கூட்டு kuttu |
Age | வயது vayatu |
Aim | நோக்கம் nokkam |
Air | காற்று karru |
All | அனைத்து anaittu |
And | மற்றும் marrum |
Ant | எறும்பு erumpu |
Any | ஏதேனும் etenum |
Ask | கேட்க ketka |
Bad | மோசமான mocamana |
Big | பெரிய periya |
Buy | வாங்க vanka |
Cry | கலங்குவது kalankuvatu |