English to Tamil A-Z Dictionary
English to Tamil translation / English to Tamil Dictionary gives the meaning of words in Tamil language starting from A to Z. If you can read English you can learn Tamil through English in an easy way. English to Tamil translation helps you to learn any word in Tamil using English in an interesting way.
English to Tamil translation - Words start with D
Here is a collection of words starting with D and also you can learn Tamil translation of a word start with D with the help of pronunciation in English.

Read also: A-Z Dictionary | Quiz | Vocabulary | Alphabets | Grammar
English to Tamil translation - Words start with D
If you want to know the Tamil translation of a word start with D, you can search that word and learn Tamil translation with the help of pronunciation in English.
Da
Dab | ஒருவகை மீன் Oruvakai meen |
Dabble | நீரில் குதித்தாடு Niril kutittatu |
Dacoit | வழிப்பறிக்காரனாக Valipparikkaranaka |
Dacoity | வழிப்பறி Valippari |
Daddy | அப்பா appa |
Dado | அறைச் சுவரடி Araic cuvarati |
Daffodil | மஞ்சள் மலர்கள் கொண்ட தாவரம் Mancal malarkal konta tavaram |
Daft | வெறித்தனமான Verittanamana |
Dagger | குத்துவாள் Kuttuval |
Daily | தினசரி Tinacari |
Dainty | எழில் நயம் வாய்ந்த Elil nayam vaynta |
Dairy | பால்பண்ணை Palpannai |
Dais | மேடையில் Metaiyil |
Daisy | டெய்ஸி மலர்கள் teysi malarkal |
Dal | பருப்பு Paruppu |
Dale | பள்ளத்தாக்கு Pallattakku |
Dally | தாமதம் செய் tamatam cey |
Dam | அணை anai |
Damage | சேதம் Cetam |
Dame | திருமணம் ஆன சீமாட்டி Tirumanam ana cimatti |
Damn | குறை என்று கண்டி Kurai enru kanti |
Damnable | பழிக்கத் தகுந்த Palikkat takunta |
Damnation | மீளா நரகு Mila naraku |
Damp | ஈரமான iramana |
Damper | தடையை Tataiyai |
Damsel | திருமணம் ஆகாத இள மங்கை Tirumanam akata ila mankai |
Dance | நடனம் Natanam |
Dancer | நடனர் Natanar |
Dandelion | மஞ்சள் மலர் கொண்ட சிறிய செடி வகை Mancal malar konta ciriya ceti vakai |
Dander | சீற்றம் Cirram |
Dandruff | பொடுகு Potuku |
Dandy | சிறந்த Ciranta |
Dane | டென்மார்க் நாட்டுக் குடிமகன் tenmark nattuk kutimakan |
Danger | ஆபத்து apattu |
Dangerous | ஆபத்தான apattana |
Dangle | ஊசலாடு ucalatu |
Dank | நீர்த்தோய்வான nirttoyvana |
Dapper | மிகத் தூய்மையான mikat tuymaiyana |
Dapple | புள்ளியிட்ட தோற்றம் pulliyitta torram |
Dare | சாகசம் செய் cakacam cey |
Read also: Family Relationship in Tamil & English
Daredevil | துணிச்சல் Tuniccal |
Daring | துணிச்சல்மிக்க Tuniccalmikka |
Dark | இருள் irul |
Darkness | வெளிச்சமின்மை Veliccaminmai |
Darling | அன்புக்குரியவர் Anpukkuriyavar |
Darn | தைத்துச் சீராக்கு Taittuc cirakku |
Darnel | களை kalai |
Dart | அம்பு Ampu |
Dash | உடை udai |
Dashboard | பலகை Palakai |
Dashing | ஊக்கமுள்ள ukkamulla |
Dastard | கோழை kolai |
Dastardly | கோழைத்தனமான Kolaittanamana |
Data | தகவல் Takaval |
Database | தகவல்தளம் Takavaltalam |
Date | பேரீச்சம் பழம் Periccam palam |
Dateless | எல்லையற்ற ellaiyarra |
Dative | உருபு பெயர் Urupu peyar |
Datum | மேற்கொள் Merkol |
Datura | ஊமத்தை umattai |
Daub | உடைந்துபோன Utaintupona |
Daughter | மகள் Makal |
Daughter in law | மருமகள் Marumakal |
Daunt | அடக்கு Atakku |
Dauntless | அஞ்சாத Ancata |
Davit | கப்பலின் முன்புறத்தில் அமைந்துள்ள பாரந்தூக்கிப்பொறி Kappalin munpurattil amaintulla parantukkippori |
Daw | காக்கையினப் பறவை வகை Kakkaiyinap paravai vakai |
Dawdle | சோம்பித்திரிபவன் Compittiripavan |
Dawn | விடியற்காலை Vitiyarkalai |
Day | கிழமை Kilamai |
Daybook | கணக்கு புத்தகம் Kanakku puttakam |
Daybreak | விடிவதற்கு Vitivatarku |
Daydream | பகற்கனவு Pakarkanavu |
Daylight | பகல் வெளிச்சம் Pakal veliccam |
Dayspring | விடியற்காலம் Vidiyarkalam |
Daytime | பகற்பொழுது Pakarpolutu |
Daze | குழப்பம் Kulappam |
Dazzle | குழப்பு Kulappu |
Dazzling | திகைப்பூட்டும் Tikaipputtum |
Read also: Body Parts in Tamil & English
De
Deacon | மாதா கோயில் மணியக்காரர் Mata koyil maniyakkarar |
Dead | இறந்த Iranta |
Deadline | கடைசி நாள் kataici nal |
Deadlock | முட்டுக் கட்டை Muttuk kattai |
Deadly | கொடிய kotiya |
Deaf | செவிடான Cevitana |
Deafen | செவிடாக்கு cevitakku |
Deafness | செவிட்டுத்தன்மை Cevittuttanmai |
Deal | ஒப்பந்தம் Oppantam |
Dealing | நடத்தை natattai |
Daemon | ஆவி aavi |
Dean | மாதா கோயில் அதிகாரி Mata koyil atikari |
Dear | பிரியமான Piriyamana |
Dearly | அரிய விலை Ariya vilai |
Dearness | அகவிலை akavilai |
Dearth | பஞ்சம் pancam |
Death | மரணம் Maranam |
Deathbed | மரணப்படுக்கையில் maranappatukkaiyil |
Deathless | வெறுமையிலிருந்து verumaiyiliruntu |
Debacle | திடீர் மாறுதல் Titir marutal |
Debar | தடுத்து Tatuttu |
Debark | கரையில் இறங்கு Karaiyil iranku |
Debase | கலப்படம் kalappatam |
Debate | விவாதம் vivatam |
Debauch | மோசமாக்கலாம் Mocamakkalam |
Debauchee | துன்மார்க்கனாகவும் tunmarkkanakavum |
Debauchery | தீயொழுக்கம் teeyolukkam |
Debenture | கடன் பத்திரம் Katan pattiram |
Debilitate | தளர்வூட்டு talarvuttu |
Debility | நரம்புத் தளர்ச்சி Naramput talarcci |
Debit | கொடுக்கப்பட வேண்டிய கடன் Kotukkappata ventiya katan |
Debonair | மரியாதையான mariyataiyana |
Debris | குப்பைகள் Kuppaikal |
Debt | கடன் Katan |
Debtor | கடனாளி katanali |
Decade | தசாப்தம் tacaptam |
Decant | வடிகட்டி Vatikatti |
Decay | அழிவு Alivu |
Decease | சாவு cavu |
Deceit | வஞ்சகம் vancakam |
December | டிசம்பர் dicember |
Decent | பண்பார்ந்த panparnta |
Decide | தீர்மானி tirmani |
Decimal | தசமம் tacamam |
Decision | தீர்மானம் tirmanam |
Deck | கப்பல் தளம் Kappal talam |
Declaim | அறிவிக்கவும் arivikkavum |
Declamation | அறிவிப்பு arivippu |
Read also: School things in Tamil & English
Declare | அறிவிக்கவும் arivikkavum |
Decline | சரிவு Carivu |
Decomposition | அழுகுதல் Alukutal |
Decoration | அலங்காரம் Alankaram |
Decorum | நல்லொழுக்கம் Nallolukkam |
Decrease | குறைத்தல் kuraittal |
Decree | கட்டளை Kattalai |
Dedication | அர்ப்பணிப்பு arppanippu |
Deduce | கழித்தல் Kalittal |
Deduction | அனுமானம் Anumanam |
Deed | பத்திரம் Pattiram |
Deem | கருதுங்கள் Karutunkal |
Deep | ஆழமாக alamaka |
Deer | மான் Man |
Defamation | அவதூறு Avaturu |
Default | இயல்புநிலை Iyalpunilai |
Defeat | தோல்வி tolvi |
Defect | குறைபாடு kuraipatu |
Defense | பாதுகாப்பு patukappu |
Defend | பாதுகாப்புக் கொடு Patukappuk kotu |
Defer | ஒத்திவை ottivai |
Deference | பணிவு panivu |
Deficiency | குறைபாடு kuraipatu |
Deficit | பற்றாக்குறை Parrakkurai |
Definition | சொற்பொருள் விளக்கம் Corporul vilakkam |
Deflection | விலகல் Vilakal |
Deforestation | காடழிப்பு Katalippu |
Degrade | சீரழிவு ciralivu |
Degree | பட்டம் Pattam |
Dehydration | நீரிழப்பு nirilappu |
Delay | தாமதம் tamatam |
Delete | நீக்கு nikku |
Deletion | நீக்குதல் nikkutal |
Delicate | மென்மையானது Menmaiyanatu |
Delicious | சுவையானது Cuvaiyanatu |
Delivery | கொடுத்தல் Kotuttal |
Deluge | பிரளயம் Piralayam |
Delusion | மாயை mayai |
Delve | தோண்டு tontu |
Read also: Disease names in Tamil & English
Demand | தேவை Tevai |
Demise | மறைவுக்கு maraivukku |
Democracy | ஜனநாயகம் Jananayakam |
Demon | பேய் pey |
Demonetization | பணத்தின் மதிப்பைக் குறைத்தல் Panattin matippaik kuraittal |
Demure | அடக்கமான Atakkamana |
Dense | மறுப்பு maruppu |
Denial | மறுப்பு maruppu |
Denomination | பிரிவு Pirivu |
Denote | குறிக்கவும் kurikkavum |
Dense | அடர்த்தியான atarttiyana |
Density | அடர்த்தி atartti |
Dental | பல் Pal |
Dentist | பல் மருத்துவர் Pal maruttuvar |
Deny | மறு Maru |
Department | பகுதி pakuti |
Depend | சார்ந்திரு carntiru |
Dependent | சார்ந்திருக்கிற Carntirukkira |
Depict | விவரமாக விளக்கு Vivaramaka vilakku |
Depletion | குறைவு Kuraivu |
Deplore | ஆராயுங்கள் arayunkal |
Deposit | சேமிப்பு Cemippu |
Deprecation | நீக்குதல் Nikkutal |
Depression | மனச்சோர்வு Manaccorvu |
Depth | ஆழம் alam |
Derangement | சீரழிவு Ciralivu |
Derelict | கைவிடப்பட்ட Kaivitappatta |
Deride | ஏளனம் பண்ணு Ēlanam pannu |
Derivation | வகையிடுதல் vakaiyitutal |
Derive | பெறு Peru |
Descant | இன்னிசை Innicai |
Descent | வம்சாவளி vamcavali |
Describe | விவரிக்கவும் Vivarikkavum |
Desert | பாலைவனம் Palaivanam |
Design | திட்டம் Tittam |
Designer | வடிவமைப்பாளர் Vativamaippalar |
Desire | ஆசை acai |
Desk | மேசை Mecai |
Despair | நம்பிக்கையின்மை Nampikkaiyinmai |
Despise | வெறுப்பு Veruppu |
Despite | இருந்தாலும் iruntalum |
Destine | இலக்கு Ilakku |
Destiny | விதி Viti |
Destroy | அழிக்கவும் alikkavum |
Detail | விவரம் vivaram |
Detect | கண்டறிதல் Kantarital |
Detective | துப்பறிபவர் Tupparipavar |
Detergent | அழுக்குநீக்கி alukkunikki |
Determination | தீர்மானம் Tirmanam |
Deuce | சைத்தான் Caittan |
Develop | வளரச்செய் valaraccey |
Deviation | விலகல் vilakal |
Device | கருவி Karuvi |
Devil | பிசாசு Picacu |
Devise | திட்டமிடு Tittamitu |
Devote | பக்தி Pakti |
Dew | பனி Pani |
Read also: Sentences and Phrases in Tamil & English
Di
Dialogue | உரையாடல் uraiyatal |
Diameter | விட்டம் Vittam |
Diamond | வைரம் Vairam |
Diaper | கைத்துண்டு Kaittuntu |
Diary | தினக்குறிப்புப்புத்தகம் Tinakkurippupputtakam |
Dice | பகடை Pakatai |
Dictator | சர்வாதிகாரி carvatikari |
Dictionary | அகராதி Akarati |
Dictum | அது Atu |
Diddle | தகவல் குலைப்பு takaval kulaippu |
Die | பகடை pakatai |
Diet | பத்தியம் Pattiyam |
Differ | வேறுபாடு verupatu |
Different | வெவ்வேறு vevveru |
Difficult | கடினம் katinam |
Diffuse | பரவல் Paraval |
Dig | நீங்கள் ninkal |
Digest | ஜீரணமாக்கு jiranamakku |
Digit | ஐக்கிய aikkiya |
Dilute | நீர்க்கச்செய் nirkkaccey |
Dim | மங்கலான Mankalana |
Dimension | அளவு Alavu |
Din | இருந்து Iruntu |
Dinner | இரவு உணவு Iravu unavu |
Dingle | பள்ளத்தாக்கு Pallattakku |
Dint | பலம் Palam |
Diploma | பட்டம் Pattam |
Diplomacy | இராஜதந்திரம் irajatantiram |
Dire | சொல் col |
Direct | நேரடி Nerati |
Director | இயக்குனர் iyakkunar |
Dirge | புலம்பற் பாட்டு pulampar pattu |
Dirty | அழுக்கு alukku |
Disable | முடக்கு mutakku |
Disadvantage | தீமை Timai |
Read also: List of verbs in Tamil & English
Disagree | கருத்து வேறுபாடு Karuttu verupatu |
Disallow | அனுமதிக்காதீர்கள் anumatikkatirkal |
Disaster | பேரழிவு Peralivu |
Disc | வட்டு Vattu |
Discard | நிராகரி nirakari |
Discern | விவேகம் Vivekam |
Discharge | வெளியேற்றம் Veliyerram |
Discipline | ஒழுக்கம் Olukkam |
Disclaimer | மறுப்பு Maruppu |
Disclosure | வெளிப்படுத்தல் velippatuttal |
Disconcert | குழப்பு Kulappu |
Discontinue | நிறுத்து Niruttu |
Discord | கருத்து வேறுபாடு Karuttu verupatu |
Discount | தள்ளுபடி Tallupati |
Discovery | கண்டுபிடிப்பு kantupitippu |
Discreet | விவேகம் Vivekam |
Discrete | தனித்தனி Tanittani |
Discussion | கலந்துரையாடல் Kalanturaiyatal |
Disease | நோய் Noy |
Disgust | வெறுப்பு veruppu |
Dish | சிறு தட்டு Ciru tattu |
Dishonest | நேர்மையற்றவர் nermaiyarravar |
Dislike | வெறுப்பு Veruppu |
Dismal | இருண்ட Irunta |
Dispence | பகிர்ந்துகொடு Pakirntukotu |
Display | காட்சி katci |
Dispose | அப்புறப்படுத்து appurappatuttu |
Dispute | விவாதம் vivatam |
Disregard | புறக்கணிக்கவும் Purakkanikkavum |
Distend | விலகு vilaku |
Distinct | தனித்துவமானது tanittuvamanatu |
Disturb | தொந்தரவு Tontaravu |
Dive | முழுக்கு Mulukku |
Diversity | பன்முகத்தன்மை Panmukattanmai |
Divine | சுத்தமான Cuttamana |
Read also: Play vocabulary quiz
Do
Do | செய் Cey |
Docile | சாந்தமான Cantamana |
Doctor | மருத்துவர் Maruttuvar |
Document | ஆவணம் avanam |
Dodge | ஏமாற்று emarru |
Dog | நாய் Nay |
Dole | பங்கிடு Pankitu |
Dollar | டாலர் talar |
Dolt | நிறுத்தி வைக்கப்பட்டது Nirutti vaikkappattatu |
Domestic | சொந்தமான contamana |
Domination | ஆதிக்கம் atikkam |
Done | முடிந்தது Mutintatu |
Donkey | கழுதை Kalutai |
Don’t | வேண்டாம் ventam |
Doom | பேரழிவு Peralivu |
Door | கதவு Katavu |
Dope | போதை Potai |
Dot | புள்ளி Pulli |
Double | இரட்டை Irattai |
Dour | கடுமையான Katumaiyana |
Dove | புறா Pura |
Down | கீழ் kil |
Download | பதிவிறக்கம் Pativirakkam |
Downward | கீழ்நோக்கி kilnokki |
Dozen | பன்னிரண்டு pannirantu |
Read also: Are sentences in Tamil & English
Dr
Draft | வரைவு varaivu |
Drag | இழுக்கவும் Ilukkavum |
Drainage | வடிகால் Vatikal |
Drake | ஆண் வாத்து aan vattu |
Drama | நாடகம் Natakam |
Draught | காற்று வீச்சு Karru viccu |
Draw | வரை Varai |
Drawing | வரைதல் Varaital |
Dream | கனவு kanavu |
Dress | உடை utai |
Drift | சறுக்கல் Carukkal |
Drink | பானம் Panam |
Drip | சொட்டு cottu |
Drive | இயக்கி iyakki |
Drone | சோம்பேறி Comperi |
Drop | கைவிட Kaivita |
Drove | ஓட்டினார் ottinar |
Drug | மருந்து maruntu |
Drum | உருளை வடிவ பாத்திரம் Urulai vativa pattiram |
Drum Stick | முருங்கைக்காய் Murunkaikkay |
Dry | வறண்ட varanta |
Read also: 1000 most common Tamil words
Du
Dual | இரட்டை Irattai |
Duck | வாத்து Vattu |
Duckling | வாத்துக் குஞ்சு Vattuk kuncu |
Ductile | நீர்த்துப்போகும் Nirttuppokum |
Due | காரணமாக karanamaka |
Duke | பிரபு Pirapu |
Dumb | ஊமை umai |
Dummy | போலி Poli |
Dump | குவியல் kuviyal |
Dun | கொடுத்த கடனுக்காக நெருக்கு Kotutta katanukkaka nerukku |
Dung | சாணம் canam |
Dupe | மோசம் போகிறவன் Mocam pokiravan |
Duplicate | நகல் nakal |
Durability | நிலைத்து நிற்கக்கூடியவை Nilaittu nirkakkutiyavai |
Duration | நீடிக்கும் காலம் Nitikkum kalam |
Dust | தூசி Tuci |
Duster | தூசி தட்டும் துணி Tuci tattum tuni |
Duty | கடமை Katamai |
Read also: Word Quiz | Dictionary Quiz
Dw-Dy
Dwarf | குள்ளன் Kullan |
Dwell | வாசம் செய் Vacam cey |
Dye | சாயம் Cayam |
Dynamic | சக்தி வாய்ந்த Cakti vaynta |
Dynasty | ராஜவம்சம் Rajavamcam |

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz
Daily use Tamil Sentences
How are you | நீங்கள் எப்படி இருக்கிறீர்கள் Ninkal eppati irukkirirkal |
I am fine | நான் நன்றாக இருக்கிறேன் Nan nanraka irukkiren |
What is your name | உங்கள் பெயர் என்ன Unkal peyar enna |
You’re beautiful | நீ அழகாக இருக்கிறாய் Ni alakaka irukkiray |
I’m in love | நான் காதலிக்கிறேன் Nan katalikkiren |
Top 1000 words
English to Tamil – here you learn top 1000 words, that is separated into sections to learn easily (Simple words, Easy words, Medium words, Hard Words, Advanced Words). These words are very important in daily life conversations, basic level words are very helpful for beginners. All words have Tamil meanings with transliteration.
Act | நாடகம் natakam |
Add | கூட்டு kuttu |
Age | வயது vayatu |
Aim | நோக்கம் nokkam |
Air | காற்று karru |
All | அனைத்து anaittu |
And | மற்றும் marrum |
Ant | எறும்பு erumpu |
Any | ஏதேனும் etenum |
Ask | கேட்க ketka |
Bad | மோசமான mocamana |
Big | பெரிய periya |
Buy | வாங்க vanka |
Cry | கலங்குவது kalankuvatu |