Positive words in English and Tamil
To learn Tamil language words common vocabulary is one of the important sections. Common Vocabulary contains common words that we can used in daily life. Here you learn top positive words in English with Tamil translation. If you are interested to learn the most common Positive Tamil words, this place will help you to learn Positive words in Tamil language with their pronunciation in English. Positive words are used in daily life conversations, so it is very important to learn all words in English and Tamil.

Read also: A-Z Dictionary | Alphabets | Daily use Sentence
Positive words in Tamil
Here is the list of Positive words in Tamil language and their pronunciation in English.
Absorbing | உறிஞ்சும் Urincum |
Accepted | ஏற்றுக்கொள்ளப்பட்டது errukkollappattatu |
Acclaim | பாராட்டுதல் parattutal |
Accomplish | சாதிக்க catikka |
Accuracy | துல்லியம் tulliyam |
Active | செயலில் ceyalil |
Add | கூட்டு kuttu |
Admire | ரசிக்கிறது racikkiratu |
Advantage | நன்மை nanmai |
Affection | பாசம் pacam |
Affinity | தொடர்பு totarpu |
Affirmation | உறுதிமொழி urutimoli |
Afford | வாங்க vanka |
Agree | ஒப்புக்கொள் oppukkol |
Aim | நோக்கம் nokkam |
Air | காற்று karru |
Alert | எச்சரிக்கை eccarikkai |
Allow | அனுமதிக்க anumatikka |
Amazing | அற்புதமான arputamana |
Animation | இயங்குபடம் iyankupatam |
Appeal | மேல்முறையீடு melmuraiyitu |
Applause | கைத்தட்டல் kaittattal |
Appreciated | பாராட்டப்பட்டது parattappattatu |
Approve | ஒப்புதல் opputal |
Assurance | உறுதி uruti |
Attraction | ஈர்ப்பு irppu |
Awareness | விழிப்புணர்வு vilippunarvu |
Balance | சமநிலை camanilai |
Beautiful | அழகு alaku |
Belong | சேர்ந்தவை cerntavai |
Benefit | நன்மை nanmai |
Best | சிறந்த ciranta |
Better | சிறந்தது cirantatu |
Beyond | அப்பால் appal |
Blessing | ஆசீர்வாதம் acirvatam |
Bold | தைரியமான tairiyamana |
Brave | துணிச்சலான tuniccalana |
Brightness | பிரகாசம் pirakacam |
Brilliant | புத்திசாலித்தனமான putticalittanamana |
Capable | திறன் கொண்டவை tiran kontavai |
Read also: Play vocabulary quiz
Care | பராமரிப்பு paramarippu |
Celebration | கொண்டாட்டம் kontattam |
Centered | மையம் கொண்டது maiyam kontatu |
Certain | உறுதி uruti |
Challenge | சவால் caval |
Champion | சாம்பியன் campiyan |
Change | மாற்றம் marram |
Charming | வசீகரமான vacikaramana |
Cheerful | மகிழ்ச்சியான makilcciyana |
Choice | தேர்வு tervu |
Clarity | தெளிவு telivu |
Clean | சுத்தமான cuttamana |
Clear | தெளிவானது telivanatu |
Clever | புத்திசாலி putticali |
Collaboration | இணைந்து inaintu |
Collected | சேகரிக்கப்பட்டது cekarikkappattatu |
Comedy | நகைச்சுவை nakaiccuvai |
Comfort | ஆறுதல் arutal |
Community | சமூக camuka |
Compassion | இரக்கம் irakkam |
Complete | முழுமை mulumai |
Concentration | செறிவு cerivu |
Confident | நம்பிக்கை nampikkai |
Congratulations | வாழ்த்துக்கள் valttukkal |
Connection | இணைப்பு inaippu |
Conservation | பாதுகாப்பு patukappu |
Consideration | கருத்தில் karuttil |
Content | உள்ளடக்கம் ullatakkam |
Continuous | தொடர்ச்சியான totarcciyana |
Contribution | பங்களிப்பு pankalippu |
Convenient | வசதியான vacatiyana |
Conviction | நம்பிக்கை nampikkai |
Cool | குளிர் kulir |
Courage | தைரியம் tairiyam |
Creativity | படைப்பாற்றல் pataipparral |
Curious | ஆர்வமாக arvamaka |
Cute | அழகான alakana |
Darling | அன்பே anpe |
Delicious | சுவையான cuvaiyana |
Desire | ஆசை acai |
Determination | உறுதியை urutiyai |
Direction | திசையில் ticaiyil |
Discipline | ஒழுக்கம் olukkam |
Divine | தெய்வீக teyvika |
Dream | கனவு kanavu |
Drive | ஓட்டு ottu |
Duty | கடமை katamai |
Dynamic | மாறும் marum |
Eager | ஆவலுடன் avalutan |
Easy | சுலபம் culapam |
Educate | கல்வி kalvi |
Efficiency | திறன் tiran |
Elevate | உயர்த்த uyartta |
Empower | அதிகாரம் atikaram |
Enabled | செயல்படுத்தப்பட்டது ceyalpatuttappattatu |
Energy | ஆற்றல் arral |
Engage | ஈடுபட itupata |
Enjoyment | இன்பம் inpam |
Enormous | மகத்தான makattana |
Enough | போதும் potum |
Equity | பங்கு panku |
Excellent | சிறந்த ciranta |
Exciting | உற்சாகமான urcakamana |
Expansive | விரிந்த virinta |
Extraordinary | அசாதாரணமான acataranamana |
Fabulous | அற்புதமான arputamana |
Fair | நியாயமான niyayamana |
Faith | நம்பிக்கை nampikkai |
Fame | புகழ் pukal |
Family | குடும்பம் kutumpam |
Famous | பிரபலமான pirapalamana |
Fancy | ஆடம்பரமான atamparamana |
Fantastic | அற்புதமான arputamana |
Favorite | பிடித்தது pitittatu |
Fearless | அச்சமற்ற accamarra |
Feasible | சாத்தியமான cattiyamana |
Fine | நன்றாக nanraka |
Flow | ஓட்டம் ottam |
Focus | கவனம் kavanam |
Food | உணவு unavu |
Read also: Negative Words | Compound Words
Free | இலவசம் ilavacam |
Freedom | சுதந்திரம் cutantiram |
Friend | நண்பர் nanpar |
Full | முழு mulu |
Fun | வேடிக்கை vetikkai |
Future | எதிர்காலம் etirkalam |
Genius | மேதை metai |
Gentleman | நற்பண்புகள் கொண்டவர் narpanpukal kontavar |
Genuine | நேர்மையான nermaiyana |
Gift | பரிசு paricu |
Ginger | இஞ்சி inci |
Give | கொடுக்க kotukka |
Glamorous | கவர்ச்சி kavarcci |
Glory | மகிமை makimai |
Glow | ஒளிரும் olirum |
God | இறைவன் iraivan |
Good | நல்ல nalla |
Grand | மாபெரும் maperum |
Great | நன்று nanru |
Growth | வளர்ச்சி valarcci |
Guide | வழிகாட்டி valikatti |
Happy | சந்தோஷமாக cantosamaka |
Healing | குணப்படுத்துதல் kunappatuttutal |
Health | ஆரோக்கியம் arokkiyam |
Heart | இதயம் itayam |
Heaven | சொர்க்கம் corkkam |
Help | உதவி utavi |
Honest | நேர்மையான nermaiyana |
Honor | மரியாதை mariyatai |
Hope | நம்பிக்கை nampikkai |
Hot | சூடான cutana |
Huge | மிகப்பெரிய mikapperiya |
Human | மனிதன் manitan |
Humble | அடக்கமான atakkamana |
Humor | நகைச்சுவை nakaiccuvai |
Idea | யோசனை yocanai |
Illumination | வெளிச்சம் veliccam |
Imagination | கற்பனை karpanai |
Improvement | முன்னேற்றம் munnerram |
Independence | சுதந்திரம் cutantiram |
Influence | செல்வாக்கு celvakku |
Innovation | புதுமை putumai |
Inspired | ஈர்க்கப்பட்டார் irkkappattar |
Intelligence | உளவுத்துறை ulavutturai |
Interest | ஆர்வம் arvam |
Involve | ஈடுபடு itupatu |
Joke | நகைச்சுவை nakaiccuvai |
Judicious | நியாயமான niyayamana |
Just | வெறும் verum |
Justice | நீதி niti |
Kiss | முத்தம் muttam |
Knowledge | அறிவு arivu |
Lamb | ஆட்டுக்குட்டி attukkutti |
Laugh | சிரிக்கவும் cirikkavum |
Leader | தலைவர் talaivar |
Learning | கற்றல் karral |
Liberty | சுதந்திரம் cutantiram |
Life | வாழ்க்கை valkkai |
Love | அன்பு anpu |
Loyalty | விசுவாசம் vicuvacam |
Luck | அதிர்ஷ்டம் atirstam |
Luxury | ஆடம்பர atampara |
Magic | மந்திரம் mantiram |
Many | பல pala |
Marvelous | அற்புத arputa |
Maturity | முதிர்ச்சி mutircci |
Meaning | பொருள் porul |
Meditation | தியானம் tiyanam |
Mellow | மெல்லிய melliya |
Mild | லேசான lecana |
Miracle | அதிசயம் aticayam |
More | மேலும் melum |
Motivation | முயற்சி muyarci |
Natural | இயற்கை iyarkai |
Neat | சுத்தமாக cuttamaka |
New | புதிய putiya |
Nice | நல்ல nalla |
Noble | உன்னத unnata |
Open | திறந்த tiranta |
Opportunity | வாய்ப்பு vayppu |
Order | உத்தரவு uttaravu |
Organization | அமைப்பு amaippu |
Original | அசல் acal |
Participation | பங்கேற்பு pankerpu |
Passion | வேட்கை vetkai |
Patience | பொறுமை porumai |
Peace | சமாதானம் camatanam |
Peaceful | அமைதியான amaitiyana |
Perfect | சரியான cariyana |
Perfection | முழுமை mulumai |
Personality | ஆளுமை alumai |
Play | விளையாடு vilaiyatu |
Please | தயவு செய்து tayavu ceytu |
Pleasure | மகிழ்ச்சி makilcci |
Plucky | துணிச்சலான tuniccalana |
Polite | கண்ணியமான kanniyamana |
Positive | நேர்மறை nermarai |
Powerful | சக்தி வாய்ந்த cakti vaynta |
Precision | துல்லியம் tulliyam |
Prepared | தயார் tayar |
Preservation | பாதுகாத்தல் patukattal |
Pretty | அழகான alakana |
Priceless | விலைமதிப்பற்ற vilaimatipparra |
Pride | பெருமை perumai |
Privacy | தனியுரிமை taniyurimai |
Productive | உற்பத்தி urpatti |
Progress | முன்னேற்றம் munnerram |
Prompt | உடனடியாக utanatiyaka |
Proud | பெருமை perumai |
Punctual | சரியான நேரத்தில் cariyana nerattil |
Pure | தூய்மையான tuymaiyana |
Purpose | நோக்கம் nokkam |
Quaint | விசித்திரமான vicittiramana |
Quality | தரம் taram |
Quick | விரைவான viraivana |
Quiet | அமைதியான amaitiyana |
Radiant | கதிர்வீச்சு katirviccu |
Rapture | பேரானந்தம் peranantam |
Ready | தயார் tayar |
Reality | யதார்த்தம் yatarttam |
Reason | காரணம் karanam |
Recognition | அங்கீகாரம் ankikaram |
Recommend | பரிந்துரை parinturai |
Refined | சுத்திகரிக்கப்பட்ட cuttikarikkappatta |
Refresh | புதுப்பிப்பு putuppippu |
Relax | ஓய்வெடுக்க oyvetukka |
Reliable | நம்பகமான nampakamana |
Relief | துயர் நீக்கம் tuyar nikkam |
Relieve | நிவாரணம் nivaranam |
Religion | மதம் matam |
Remarkable | குறிப்பிடத்தக்கது kurippitattakkatu |
Renew | புதுப்பிக்க putuppikka |
Renewed | புதுப்பிக்கப்பட்டது putuppikkappattatu |
Repose | ஓய்வு oyvu |
Resolute | உறுதியான urutiyana |
Resourceful | வளமான valamana |
Respect | மரியாதை mariyatai |
Responsibility | பொறுப்பு poruppu |
Rest | ஓய்வு oyvu |
Restore | மீட்டமை mittamai |
Revived | புத்துயிர் பெற்றது puttuyir perratu |
Rewarding | வெகுமதி அளிக்கும் vekumati alikkum |
Rich | பணக்கார panakkara |
Romance | காதல் katal |
Sacred | புனிதமானது punitamanatu |
Safety | பாதுகாப்பு patukappu |
Satisfied | திருப்தி tirupti |
Save | சேமிக்க cemikka |
Savour | சுவைக்க cuvaikka |
Scope | வாய்ப்பு vayppu |
Secure | பாதுகாப்பான patukappana |
Security | பாதுகாப்பு patukappu |
Sensational | பரபரப்பான paraparappana |
Sensible | விவேகமான vivekamana |
Sensitive | உணர்திறன் unartiran |
Service | சேவை cevai |
Sexy | கவர்ச்சியான kavarcciyana |
Sharing | பகிர்தல் pakirtal |
Shelter | தங்குமிடம் tankumitam |
Shine | பிரகாசிக்கின்றன pirakacikkinrana |
Simplicity | எளிமை elimai |
Skill | திறமை tiramai |
Sleep | தூங்கு tunku |
Smart | புத்திசாலி putticali |
Smashing | அடித்து நொறுக்குதல் atittu norukkutal |
Smile | புன்னகை punnakai |
Smooth | மென்மையான menmaiyana |
Solid | திடமான titamana |
Soul | ஆன்மா anma |
Space | விண்வெளி vinveli |
Spark | தீப்பொறி tippori |
Special | சிறப்பு cirappu |
Spectacular | கண்கவர் kankavar |
Spirit | ஆவி avi |
Spontaneous | தன்னிச்சையான tanniccaiyana |
Spunky | துணிச்சலான tuniccalana |
Stability | ஸ்திரத்தன்மை stirattanmai |
Start | தொடங்கு totanku |
Still | இன்னும் innum |
Stimulation | தூண்டுதல் tuntutal |
Strength | வலிமை valimai |
Strong | வலுவான valuvana |
Study | படிப்பு patippu |
Stunning | அதிர்ச்சி தரும் atircci tarum |
Stupendous | அற்புதமான arputamana |
Style | பாணி pani |
Succulent | சதைப்பற்றுள்ள cataipparrulla |
Sufficient | போதுமானது potumanatu |
Sunshine | சூரிய ஒளி curiya oli |
Super | அருமை arumai |
Superior | மேலான melana |
Support | ஆதரவு ataravu |
Supreme | உச்ச ucca |
Surprised | ஆச்சரியம் accariyam |
Sustain | தக்கவைக்க takkavaikka |
Swag | அங்கும் இங்கும் அசை ankum inkum acai |
Sweet | இனிப்பு inippu |
Sweetness | இனிமை inimai |
Swift | வேகமான vekamana |
Sympathetic | அனுதாபம் anutapam |
Systematization | முறைப்படுத்துதல் muraippatuttutal |
Tact | சாதுரியம் caturiyam |
Talented | திறமையான tiramaiyana |
Teach | கற்பிக்கின்றன karpikkinrana |
Team | அணி ani |
Teamwork | குழுப்பணி kuluppani |
Teeming | திரளும் tiralum |
Tenacious | உறுதியான urutiyana |
Tender | ஒப்பந்தம் oppantam |
Terrific | பயங்கரமான payankaramana |
Thank | நன்றி nanri |
Thankful | நன்றியுள்ளவர் nanriyullavar |
Therapy | சிகிச்சை cikiccai |
Thrilling | சிலிர்ப்பூட்டும் cilirpputtum |
Thrive | செழிக்க celikka |
Tickled | கூசியது kuciyatu |
Time | நேரம் neram |
Tolerance | சகிப்புத்தன்மை cakipputtanmai |
Touch | தொடுதல் totutal |
Tradition | பாரம்பரியம் parampariyam |
Tranquil | அமைதியான amaitiyana |
Transform | மாற்றம் marram |
Transformation | மாற்றம் marram |
Transparent | ஒளி புகும் oli pukum |
Trust | நம்பிக்கை nampikkai |
Truth | உண்மை unmai |
Ultimate | இறுதி iruti |
Unbelievable | நம்பமுடியாதது nampamutiyatatu |
Unconditional | நிபந்தனையற்ற nipantanaiyarra |
Understand | புரிந்து purintu |
Unique | தனித்துவமான tanittuvamana |
Unity | ஒற்றுமை orrumai |
Unreal | உண்மையற்றது unmaiyarratu |
Upgrade | மேம்படுத்தல் mempatuttal |
Useful | பயனுள்ள payanulla |
Valiant | வீரம் மிக்க viram mikka |
Valid | செல்லுபடியாகும் cellupatiyakum |
Valuable | மதிப்புமிக்க matippumikka |
Variety | பல்வேறு palveru |
Veneration | வழிபாடு valipatu |
Venturous | துணிச்சலான tuniccalana |
Verify | சரிபார்க்க cariparkka |
Versatile | பல்துறை palturai |
Very | மிகவும் mikavum |
Viable | சாத்தியமான cattiyamana |
Vibrant | துடிப்பான tutippana |
Victory | வெற்றி verri |
Vigorous | வீரியமுள்ள viriyamulla |
Virtue | அறம் aram |
Virtuous | நல்லொழுக்கமுள்ள nallolukkamulla |
Vitality | உயிர்ச்சக்தி uyirccakti |
Vocabulary | சொல்லகராதி collakarati |
Vulnerable | பாதிக்கப்படக்கூடிய patikkappatakkutiya |
Warm | சூடான cutana |
Water | தண்ணீர் tannir |
Wealth | செல்வம் celvam |
Welcome | வரவேற்பு varaverpu |
Welfare | நலன் nalan |
Well | நன்றாக nanraka |
Wellness | ஆரோக்கியம் arokkiyam |
Whole | முழுவதும் muluvatum |
Willing | விருப்பம் viruppam |
Win | வெற்றி verri |
Winning | வெற்றி verri |
Wisdom | ஞானம் nanam |
Wise | பாண்டித்தியம் pantittiyam |
Won | வெற்றி பெற்றார் verri perrar |
Wonderful | அற்புதமான arputamana |
Worth | மதிப்பு matippu |
Yes | ஆம் am |
Young | இளம் ilam |
Youth | இளைஞர்கள் ilainarkal |
Yummy | சுவையான cuvaiyana |
Zany | புத்திசாலித்தனமான putticalittanamana |
Zeal | வைராக்கியம் vairakkiyam |
Daily use Tamil Sentences
English to Tamil - here you learn top sentences, these sentences are very important in daily life conversations, and basic-level sentences are very helpful for beginners. All sentences have Tamil meanings with transliteration.
Good morning | காலை வணக்கம் Kalai vanakkam |
What is your name | உங்கள் பெயர் என்ன Unkal peyar enna |
What is your problem? | உங்கள் பிரச்சனை என்ன? unkal piraccanai enna? |
I hate you | நான் உன்னை வெறுக்கிறேன் Nan unnai verukkiren |
I love you | நான் உன்னை காதலிக்கிறேன் Nan unnai katalikkiren |
Can I help you? | நான் உங்களுக்கு உதவலாமா? nan unkalukku utavalama? |
I am sorry | என்னை மன்னிக்கவும் ennai mannikkavum |
I want to sleep | நான் தூங்க வேண்டும் nan tunka ventum |
This is very important | இது மிகவும் முக்கியம் Itu mikavum mukkiyam |
Are you hungry? | பசிக்கிறதா? pacikkirata? |
How is your life? | உங்கள் வாழ்க்கை எப்படி இருக்கிறது? unkal valkkai eppati irukkiratu? |
I am going to study | நான் படிக்க போகிறேன் nan patikka pokiren |
Top 1000 Tamil words
English to Tamil - here you learn top 1000 words, that is separated into sections to learn easily (Simple words, Easy words, Medium words, Hard Words, Advanced Words). These words are very important in daily life conversations, basic level words are very helpful for beginners. All words have Tamil meanings with transliteration.
Eat | சாப்பிடு cappitu |
All | அனைத்து anaittu |
New | புதிய putiya |
Snore | குறட்டை kurattai |
Fast | வேகமாக vekamaka |
Help | உதவி utavi |
Pain | வலி vali |
Rain | மழை malai |
Pride | பெருமை perumai |
Sense | உணர்வு unarvu |
Large | பெரிய periya |
Skill | திறமை tiramai |
Panic | பீதி piti |
Thank | நன்றி nanri |
Desire | ஆசை acai |
Woman | பெண் pen |
Hungry | பசி paci |
Tamil Vocabulary
Job
Law
Gems
Time
Food
Bird
Color
Month
Fruit
Ocean
Cloth
Shape
Crime
Planet
Season
Zodiac
Flower
Plants
Number
Tamil Grammar

Fruits Quiz

Animals Quiz

Household Quiz

Stationary Quiz

School Quiz

Occupation Quiz