English to Tamil A-Z Dictionary
English to Tamil translation / English to Tamil Dictionary gives the meaning of words in Tamil language starting from A to Z. If you can read English you can learn Tamil through English in an easy way. English to Tamil translation helps you to learn any word in Tamil using English in an interesting way.
English to Tamil translation - Words start with K
Here is a collection of words starting with K and also you can learn Tamil translation of a word start with K with the help of pronunciation in English.

Read also: A-Z Dictionary | Quiz | Vocabulary | Alphabets | Grammar
English to Tamil translation - Words start with K
If you want to know the Tamil translation of a word start with K, you can search that word and learn Tamil translation with the help of pronunciation in English.
Ka
Kaama | தென் ஆப்பிரிக்க மான்வகை ten appirikka manvakai |
Kabaddi | கபடி Kapati |
Kadi | அட்டைகள் attaikal |
Kaiser | ஆஸ்திரியநாட்டுப் பேரரசர் astiriyanattup peraracar |
Kaleidoscope | பல்வண்ணக் காட்சிக் கருவி palvannak katcik karuvi |
Kamikaze | தற்கொலைப்பாங்கான போர் முறை tarkolaippankana por murai |
Kangaroo | கங்காரு Kankaru |
Kaolin | வெண்ணிறக் களிமண் Vennirak kaliman |
Kapok | நான் பெறுகிறேன் Nan perukiren |
Karate | கராத்தே Karatte |
Karma | முன்வினைப் பயன் Munvinaip payan |
Kayak | பனிப் படகு Panip pataku |
Kava | கொட்டைவடி நீர் Kottaivati nir |
Read also: Grocery items in Tamil & English
Ke
Keel | கப்பலின் அடிக்கட்டை Kappalin atikkattai |
Keen | முனைப்புடன் முனைப்புடன் Munaipputan munaipputan |
Keep | வைத்திரு Vaittiru |
Keeper | காப்பவர் Kappavar |
Keeping | வைத்திருத்தல் Vaittiruttal |
Keepsake | ஞாபகார்த்தப் பொருள் napakarttap porul |
Keg | சிறு பீப்பாய் Ciru pippay |
Kelp | கடல் பாசி வகை Katal paci vakai |
Kemp | போர் வீரர் Por virar |
Ken | அறிவு வரம்பு Arivu varampu |
Kennel | நாய்ப்பட்டி Nayppatti |
Kerb | கட்டுப்படுத்து Kattuppatuttu |
Kerchief | தலைக்குட்டை Talaikkuttai |
Kerosene | மண்ணெண்ணெய் Mannenney |
Kestrel | ஒருவகைப் பருந்து ஒருவகைப் பருந்து Oruvakaip paruntu oruvakaip paruntu |
Ketch | சிறிய மரக் கலம் Ciriya marak kalam |
Kettle | கொதி கெண்டி Koti kenti |
Kewda | தாழம்பூ Talampu |
Key | சாவி Cavi |
Keyboard | விசைப்பலகை Vicaippalakai |
Keystone | வளைவு முட்டுக்கல் Valaivu muttukkal |
Read also: Family Relationship in Tamil & English
Kh-Ki
Khaki | பழுப்பு நிறமான காக்கித் துணி Paluppu niramana kakkit tuni |
Khan | ஒட்டகக் கூட்டங்களோடு செல்லும் வழிப் போக்கர்கள் தங்கும் இடம் Ottakak kuttankalotu cellum valip pokkarkal tankum itam |
Kick | உதை Utai |
Kid | குழந்தை Kulantai |
Kidnap | கடத்தல் Katattal |
Kidney | சிறுநீரகம் Cirunirakam |
Kill | கொல்லு Kollu |
Killer | கொலையாளி Kolaiyali |
Kiln | சூளை Culai |
Kilogram | கிலோகிராம் Kilokiram |
Kilometre | கிலோமீட்டர் kilomittar |
Kilt | சிறு பாவாடை Ciru pavatai |
Kimono | தளர்த்தியான ஆடை வகை Talarttiyana atai vakai |
Kin | உறவினர் Uravinar |
Kind | கருணை Karunai |
Kindergarten | மழலையர் பள்ளி Malalaiyar palli |
Kindle | தூண்டு Tuntu |
Kindred | பிறப்பால் உண்டாகும் உறவு Pirappal untakum uravu |
Read also: School things in Tamil & English
Kinematics | இயக்கவியல் Iyakkaviyal |
Kinetic | இயக்கவியல் Iyakkaviyal |
King | ராஜா Raja |
Kingdom | இராச்சியம் Iracciyam |
Kingfisher | மீன் கொத்திப் பறவை Min kottip paravai |
Kingly | அரச நிலை கொண்ட Araca nilai konta |
King Yam | இராசவள்ளிக்கிழங்கு Iracavallikkilanku |
Kinsfolk | உறவினர்கள் Uravinarkal |
Kinship | சொந்தம் sontam |
Kinsman | உறவினர் Uravinar |
Kiosk | இனிப்பு Inippu |
Kismet | விதி Viti |
Kiss | முத்தம் Muttam |
Kit | பயணியின் மூட்டை முடிக்சுக்கள் Payaniyin muttai mutikcukkal |
Kitchen | சமையலறை Camaiyalarai |
Kite | பருந்து Paruntu |
Kith | நண்பர்களும் உறவினர்களும் Nanparkalum uravinarkalum |
Kitten | பூனைக்குட்டி Punaikkutti |
Kiwi | நியூசிலாந்து நாட்டில் உள்ள இறகற்ற பறவை Niyucilantu nattil ulla irakarra paravai |
Read also: Fruits names in Tamil & English
Kn
Knack | சாமர்த்தியம் Camarttiyam |
Knapsack | தோள் பை Tol pai |
Knave | நேர்மையற்றவன் Nermaiyarravan |
Knead | பிசைந்து Picaintu |
Knee | முழங்கால் Mulankal |
Kneel | மண்டியிடு Mantiyitu |
Knell | சாவு மணியோசை Cavu maniyocai |
Knew | தெரியும் Teriyum |
Knickers | முழங்காலில் திரட்டப்பட்ட தொளதொளப்பான காற்சட்டை Mulankalil tirattappatta tolatolappana karcattai |
Knife | கத்தி Katti |
Knight | கருணைவீரன் Karunaiviran |
Knit | பின்னல் Pinnal |
Knob | குமிழ் Kumil |
Knock | தட்டுங்கள் Tattunkal |
Knoll | சிறு குன்ற Ciru kunra |
Knot | முடிச்சு Muticcu |
Know | தெரியும் Teriyum |
Knowledge | அறிவு Arivu |
Knowledgeable | அறிவுள்ளவர் Arivullavar |
Knuckle | விரலில் உள்ள இணைப்பு எலும்பு Viralil ulla inaippu elumpu |
Knurl | பிடிப்பு ஏற்படுத்து Pitippu erpatuttu |
Read also: Body Parts in Tamil & English
Ko-Kr-Ku
Koala | ஆஸ்திரேலியாவைச் சார்ந்த சிறிய விலங்கு astireliyavaic carnta ciriya vilanku |
Koto | விஷயம் Visayam |
Kotow | பூனைகள் Punaikal |
Kraal | சுற்றிலும் வேலி போடப்பட்டு Currilum veli potappattu |
Krypton | கிரிப்ட்டான் kiripttan |
Kudos | பெருமையையும் Perumaiyaiyum |
Kunda | மகரந்தப்பூ Makarantappu |
Kurinji | குறிஞ்சிப்பூ Kurincippu |

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz
Daily use Tamil Sentences
How are you | நீங்கள் எப்படி இருக்கிறீர்கள் Ninkal eppati irukkirirkal |
I am fine | நான் நன்றாக இருக்கிறேன் Nan nanraka irukkiren |
What is your name | உங்கள் பெயர் என்ன Unkal peyar enna |
You’re beautiful | நீ அழகாக இருக்கிறாய் Ni alakaka irukkiray |
I’m in love | நான் காதலிக்கிறேன் Nan katalikkiren |
Top 1000 words
English to Tamil – here you learn top 1000 words, that is separated into sections to learn easily (Simple words, Easy words, Medium words, Hard Words, Advanced Words). These words are very important in daily life conversations, basic level words are very helpful for beginners. All words have Tamil meanings with transliteration.
Act | நாடகம் natakam |
Add | கூட்டு kuttu |
Age | வயது vayatu |
Aim | நோக்கம் nokkam |
Air | காற்று karru |
All | அனைத்து anaittu |
And | மற்றும் marrum |
Ant | எறும்பு erumpu |
Any | ஏதேனும் etenum |
Ask | கேட்க ketka |
Bad | மோசமான mocamana |
Big | பெரிய periya |
Buy | வாங்க vanka |
Cry | கலங்குவது kalankuvatu |