English to Tamil A-Z Dictionary
English to Tamil translation / English to Tamil Dictionary gives the meaning of words in Tamil language starting from A to Z. If you can read English you can learn Tamil through English in an easy way. English to Tamil translation helps you to learn any word in Tamil using English in an interesting way.
English to Tamil translation - Words start with R
Here is a collection of words starting with R and also you can learn Tamil translation of a word start with R with the help of pronunciation in English.

Read also: A-Z Dictionary | Quiz | Vocabulary | Alphabets | Grammar
English to Tamil translation - Words start with R
If you want to know the Tamil translation of a word starts with R, you can search that word and learn Tamil translation with the help of pronunciation in English.
Ra
Rabbet | மூலைப்பொருத்துவாய் Mulaipporuttuvay |
Rabbi | யூதகுரு Yutakuru |
Rabbit | முயல் Muyal |
Rabble | கும்பல் Kumpal |
Rabid | வெறியோடான Veriyotana |
Rabies | வெறி நோய் veri noy |
Race | ஓட்டப்பந்தயம் ottappantayam |
Racer | பந்தயத்தில் பங்கு கொள்பவர் Pantayattil panku kolpavar |
Racial | இனஞ்சார்ந்த inancarnta |
Racialism | இனவெறி inaveri |
Racism | இனவெறி Inaveri |
Rack | அடுக்கு atukku |
Racket | மோசடி mocati |
Racquet | பந்தாட்ட மட்டை Pantatta mattai |
Racy | ஆபாசமாக apacamaka |
Radar | தொலைநிலை இயக்கமானி Tolainilai iyakkamani |
Raddle | செங்காவி Cenkavi |
Radial | சுற்றளவு Curralavu |
Radian | ஆரைக்கோணம் aaraikkonam |
Radiance | பிரகாசங்களும் Pirakacankalum |
Radiant | பிரகாசமான Pirakacamana |
Radiate | கதிர் வீசு katir vicu |
Radiation | கதிர்வீச்சு Katirviccu |
Radiator | வெப்பம் பரப்பும் கருவி Veppam parappum karuvi |
Radical | தீவிரவாதி Tiviravati |
Radicalism | தீவிரவாதம் tiviravatam |
Radically | தீவிரவாதம் Tiviravatam |
Radicle | மூல உறுப்பு Mula uruppu |
Radii | ஆரங்கள் arankal |
Radio | வானொலி vanoli |
Radioactive | கதிர்வீச்சு katirviccu |
Radioactivity | கதிரியக்கம் katiriyakkam |
Radiogram | தட்டிணை வானொலிப் பெட்டி tattinai vanolip petti |
Radish | முள்ளங்கி mullanki |
Radius | ஆரம் aram |
Raffle | தேவையற்ற கழிவுகள் Tevaiyarra kalivukal |
Raft | பெரும் அளவு Perum alavu |
Rage | ஆத்திரம் attiram |
Rail | தண்டவாளம் Tantavalam |
Railway | ரயில்வே Rayilve |
Raiment | உடுப்பு Utuppu |
Read also: Body Parts in Tamil & English
Rain | மழை Malai |
Rainbow | வானவில் Vanavil |
Rainfall | மழைப்பொழிவு Malaippolivu |
Raise | எழுப்பு eluppu |
Rally | பேரணி Perani |
Ramble | நோக்கம் ஏதும் இன்றிச் சுற்றித்திரி Nokkam etum inric currittiri |
Ramp | வளைவில் Valaivil |
Rancorous | பெரும் வெறுப்பு உள்ள Perum veruppu ulla |
Rancour | வெறுப்பு Veruppu |
Random | சீரற்ற Cirarra |
Range | மலைத்தொடர் Malaittotar |
Rank | தரவரிசை Taravaricai |
Rant | ஆத்திரத்துடன் பேசு attirattutan pecu |
Rape | கற்பழிப்பு Karpalippu |
Rapid | வேகமாக Vekamaka |
Rapine | கொள்ளைகள் kollaikal |
Rapture | பேரானந்தம் Peranantam |
Rare | அரிது aritu |
Rascal | பாதகன் Patakan |
Rase | இனம் Inam |
Rash | சொறி Cori |
Rat | எலி Eli |
Rate | விலை Vilai |
Rather | மாறாக maraka |
Rating | மதிப்பீடு Matippitu |
Ratio | விகிதம் Vikitam |
Ration | அன்றோட உணவுப்படி Anrota unavuppati |
Rattan | பிரம்புச் செடி Pirampuc ceti |
Raucous | கரகரப்பான Karakarappana |
Ravage | நாசம் விளைவி nacam vilaivi |
Rave | வெறி கொண்டு உளறல் Veri kontu ularal |
Raven | அண்டங்காக்கை Antankakkai |
Ravine | பள்ளத்தாக்கு Pallattakku |
Ravish | பெரும் உவகை உண்டாக்கு Perum uvakai untakku |
Raw | மூல பொருள் mula porul |
Ray | ஒளிக்கதிர் Olikkatir |
Raze | இடித்துத் தள்ளு Itittut tallu |
Read also: Grocery items in Tamil & English
Re
Reach | அடைய ataiya |
React | எதிர்வினை etirvinai |
Reaction | எதிர்வினை etirvinai |
Read | படி pati |
Ready | தயார் tayar |
Real | உண்மையானது Unmaiyanatu |
Realize | உணர்ந்து கொள்ளுங்கள் Unarntu kollunkal |
Ream | ஒரே வகையான 5 தாள்கள் கொண்ட கட்டு Ore vakaiyana 5 talkal konta kattu |
Reap | அறுவடை Aruvatai |
Rear | பின்புறம் Pinpuram |
Reason | காரணம் Karanam |
Reave | கொள்ளை அடி Kollai ati |
Rebellion | கிளர்ச்சி Kilarcci |
Recall | நினைவு கூருங்கள் Ninaivu kurunkal |
Receipt | ரசீது Racitu |
Receive | பெறு Peru |
Receiver | பெறுநர் perunar |
Recent | அண்மையில் anmaiyil |
Reception | வரவேற்பு varaverpu |
Recess | ஒதுக்கிடம் Otukkitam |
Recipe | செய்முறை ceymurai |
Recite | மனப்பாடமாக ஓது Manappatamaka otu |
Reck | அக்கறை எடுத்துக் கொள் Akkarai etuttuk kol |
Reckon | கணக்கிடு kanakkitu |
Recline | சாய்ந்திருங்கள் Cayntirunkal |
Recognition | அங்கீகாரம் ankikaram |
Recoil | பின்னடைவு pinnataivu |
Recommendation | பரிந்துரை Parinturai |
Record | ஆவணம் avanam |
Recourse | உதவியை நாடல் Utaviyai natal |
Recovery | மீட்பு mitpu |
Recruit | ஆட்சேர்ப்பு atcerppu |
Rectangle | செவ்வகம் Cevvakam |
Rectify | திருத்து Tiruttu |
Rectum | மலக்குடல் Malakkutal |
Red | சிவப்பு civappu |
Red lotus | நீர் தாமரை nir tamarai |
Redeem | மீட்டுக்கொள் mittukkol |
Read also: Fruits names in Tamil & English
Reduce | குறைக்க Kuraikka |
Reed | நாணல் Nanal |
Rafflesia | பிணவல்லி Pinavalli |
Reference | குறிப்பு kurippu |
Reflect | பிரதிபலித்துக்காட்டு piratipalittukkattu |
Reformation | சீர்திருத்தம் Cirtiruttam |
Refresh | புதுப்பிப்பு Putuppippu |
Refrigerator | குளிர்சாதன பெட்டி Kulircatana petti |
Refund | பணத்தைத் திரும்பப் பெறுங்கள் Panattait tirumpap perunkal |
Refuse | மறு Maru |
Regard | தொடர்பாக Totarpaka |
Regeneration | மறுபிறப்பு marupirappu |
Registration | பதிவு செய்தல் Pativu ceytal |
Regret | வருத்தம் Varuttam |
Regular | வழக்கமான Valakkamana |
Rein | கடிவாள வார் Kativala var |
Reject | நிராகரி Nirakari |
Related | தொடர்புடையது totarputaiyatu |
Relax | ஓய்வெடுங்கள் oyvetunkal |
Relay | அஞ்சல் முறையில் வேலை செய்யும் குழு Ancal muraiyil velai ceyyum kulu |
Release | வெளியீடு veliyitu |
Relevant | தொடர்புடையது totarputaiyatu |
Relief | துயர் நீக்கம் Tuyar nikkam |
Religion | மதம் matam |
Rely | நம்புங்கள் Nampunkal |
Remain | இருங்கள் irunkal |
Remand | திரும்பவும் அனுப்பு Tirumpavum anuppu |
Remedy | பரிகாரம் parikaram |
Remember | நினைவில் கொள்ளுங்கள் Ninaivil kollunkal |
Remind | நினைவூட்டு ninaivuttu |
Remote | தொலைநிலை Tolainilai |
Remove | நீக்கு nikku |
Rend | செய்கிறது ceykiratu |
Rendering | மொழிபெயர் Molipeyar |
Renew | புதுப்பிக்கவும் Putuppikkavum |
Rent | வாடகை Vatakai |
Repair | பழுது palutu |
Repeat | மீண்டும் செய்யவும் Mintum ceyyavum |
Repel | துரத்து turattu |
Read also: Family Relationship in Tamil & English
Replace | மாற்றவும் marravum |
Replay | மறு maru |
Reply | பதில் Patil |
Report | அறிக்கைarikkai |
Reproduction | இனப்பெருக்கம் Inapperukkam |
Reptile | ஊர்வன urvana |
Republic | குடியரசு Kutiyaracu |
Repulsion | விரட்டல் virattal |
Reputation | நற்பெயர் narpeyar |
Request | கோரிக்கை korikkai |
Requirement | தேவை tevai |
Requisition | கோரிக்கை Korikkai |
Research | ஆராய்ச்சி araycci |
Reservation | முன்பதிவு Munpativu |
Residence | குடியிருப்பு Kutiyiruppu |
Resignation | இராஜினாமா Irajinama |
Resin | பிசின் Picin |
Resist | எதிர்க்க Etirkka |
Resolution | தீர்மானம் Tirmanam |
Respect | மரியாதை mariyatai |
Respiratory | சுவாசம் Cuvacam |
Respond | பதிலளிக்கவும் patilalikkavum |
Response | பதில் Patil |
Rest | ஓய்வு oyvu |
Restoration | மறுசீரமைப்பு maruciramaippu |
Restore | ஒப்படை oppatai |
Restrict | கட்டுப்படுத்து kattuppatuttu |
Resume | தற்குறிப்பு tarkurippu |
Retail | சில்லறை Cillarai |
Retirement | பணி ஓய்வு pani oyvu |
Return | திரும்பவும் Tirumpavum |
Revaluation | மறுமதிப்பீடு marumatippitu |
Revenge | பழிவாங்குதல் Palivankutal |
Revenue | வருவாய் varuvay |
Reverse | தலைகீழ் Talaikil |
Review | விமர்சனம் vimarcanam |
Revision | திருத்தம் Tiruttam |
Revolution | புரட்சி Puratci |
Read also: Kitchen Items in Tamil & English
Rh-Ri
Rhinoceros | காண்டாமிருகம் kantamirukam |
Rhyme | செய்யுள் Ceyyul |
Rhythm | தாளம் talam |
Ribbon | நாடா Nata |
Rich | பணக்கார panakkara |
Riddle | புதிர் Putir |
Ride | சவாரி Cavari |
Ridge | வரம்பு Varampu |
Ridged gourd | பீர்க்கங்காய் Pirkkankay |
Rife | நிறைந்த Nirainta |
Rift | பிளவு pilavu |
Rigid | கடுமையான katumaiyana |
Rim | விளிம்பு Vilimpu |
Ring | மோதிரம் Motiram |
Rinse | துவைக்க Tuvaikka |
Rip | கிழித்தெறிய Kilitteriya |
Ripple | சிற்றலை Cirralai |
Rise | எழுந்திரு eluntiru |
Risk | ஆபத்து apattu |
Rive | பிள pila |
Read also: Sentences and Phrases in Tamil & English
Ro
Roach | கரப்பான் பூச்சி Karappan pucci |
Road | சாலை calai |
Roam | திரி Tiri |
Roast | வறுக்கவும் Varukkavum |
Robbery | கொள்ளை kollai |
Rock | பாறை Parai |
Rook | ஒரு வகைக் காகம் Oru vakaik kakam |
Rogue | முரட்டுத்தனம் Murattuttanam |
Role | பங்கு Panku |
Roll | சுருட்டு Curuttu |
Roof | கூரை kurai |
Room | அறை arai |
Root | வேர் Ver |
Rope | கயிறு Kayiru |
Rose | ரோஜா பூ roja pu |
Rosewater | பன்னீர் Pannir |
Rotate | சுழற்று Cularru |
Rotten | அழுகிய alukiya |
Rough | கரடுமுரடான Karatumuratana |
Round | வட்டமான vattamana |
Route | பாதை patai |
Routine | வழக்கமான Valakkamana |
Row | வரிசை Varicai |
Read also: Cinema in Tamil & English
Ru
Rubber | துடைப்பான் Tutaippan |
Ruction | சுழற்சி Cularci |
Rude | முரட்டுத்தனமாக murattuttanamaka |
Rug | கம்பளி Kampali |
Run | ஓடு otu |
Rupee | ரூபாய் Rupay |
Rural | கிராமப்புற Kiramappura |

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz
Daily use Tamil Sentences
How are you | நீங்கள் எப்படி இருக்கிறீர்கள் Ninkal eppati irukkirirkal |
I am fine | நான் நன்றாக இருக்கிறேன் Nan nanraka irukkiren |
What is your name | உங்கள் பெயர் என்ன Unkal peyar enna |
You’re beautiful | நீ அழகாக இருக்கிறாய் Ni alakaka irukkiray |
I’m in love | நான் காதலிக்கிறேன் Nan katalikkiren |
Top 1000 words
English to Tamil – here you learn top 1000 words, that is separated into sections to learn easily (Simple words, Easy words, Medium words, Hard Words, Advanced Words). These words are very important in daily life conversations, basic level words are very helpful for beginners. All words have Tamil meanings with transliteration.
Act | நாடகம் natakam |
Add | கூட்டு kuttu |
Age | வயது vayatu |
Aim | நோக்கம் nokkam |
Air | காற்று karru |
All | அனைத்து anaittu |
And | மற்றும் marrum |
Ant | எறும்பு erumpu |
Any | ஏதேனும் etenum |
Ask | கேட்க ketka |
Bad | மோசமான mocamana |
Big | பெரிய periya |
Buy | வாங்க vanka |
Cry | கலங்குவது kalankuvatu |