English to Tamil A-Z Dictionary
English to Tamil translation / English to Tamil Dictionary gives the meaning of words in Tamil language starting from A to Z. If you can read English you can learn Tamil through English in an easy way. English to Tamil translation helps you to learn any word in Tamil using English in an interesting way.
English to Tamil translation - Words start with J
Here is a collection of words starting with J and also you can learn Tamil translation of a word start with J with the help of pronunciation in English.

Read also: A-Z Dictionary | Quiz | Vocabulary | Alphabets | Grammar
English to Tamil translation - Words start with J
If you want to know the Tamil translation of a word starts with J, you can search that word and learn Tamil translation with the help of pronunciation in English.
Ja
Jabber | உளறு Ularu |
Jack | பலா Pala |
Jackal | குள்ளநரி Kullanari |
Jackass | ஆண் கழு an kalu |
Jackdaw | திருக்கோயில் வாழும் சிறு திருட்டுக் காக்கை Tirukkoyil valum ciru tiruttuk kakkai |
Jacket | மேலுறை Melurai |
Jackpot | போட்டியில் முக்கிய பரிசு Pottiyil mukkiya paricu |
Jacquard | சித்திர நெசவு Cittira necavu |
Jade | பச்சை மணிக்கல் Paccai manikkal |
Jaded | உழைத்து தேய்ந்த Ulaittu teynta |
Jag | ஓழுங்கின்றி ஓரம் வெட்டு olunkinri oram vettu |
Jaggery | வெல்லம் Vellam |
Jaguar | தென்னமெரிக்கச் சிறுத்தை Tennamerikkac ciruttai |
Jail | சிறை Cirai |
Jain | சமணர் Camanar |
Jalopy | பழைய ஊர்தி Palaiya urti |
Jam | நெருக்கடி Nerukkati |
Jamboree | மகிழ்ச்சி கூட்டம் Makilcci kuttam |
Janitor | வாயிற்காவலர் Vayirkavalar |
January | ஜனவரி janavari |
Japan | ஜப்பான் jappan |
Japanese | ஜப்பான் நாட்டவர் Jappan nattavar |
Jape | கேலி Keli |
Jar | குடுவை Kutuvai |
Jargon | குழுக்குறி kulukkuri |
Jasmine | மல்லிகை Mallikai |
Jasper | சூரியகாந்தக்கல் Curiyakantakkal |
Jaundice | மஞ்சள் காமாலை mancal kamalai |
Jaunt | இன்ப பயணம் inpa payanam |
Jaunty | தன்னம்பிக்கை காண்பிக்கிற Tannampikkai kanpikkira |
Javelin | ஈட்டி itti |
Jaw | தாடை Tatai |
Jay | வண்ண இறகுடைய ஐரோப்பிய பறவை Vanna irakutaiya airoppiya paravai |
Jazz | இசை வகை Icai vakai |
Read also: Grocery items in Tamil & English
Je
Jealous | பொறாமை Poramai |
Jeans | வன் துணியாடை Van tuniyatai |
Jeep | பொறி வண்டி pori vanti |
Jeer | அடிக்கடி atikkati |
Jelly | பாகு Paku |
Jemmy | கள்ளக் கோல் kallak kol |
Jenny | சென்னியிடுக்கிமானி Cenniyitukkimani |
Jeopardize | ஆபத்துக்கு உள்ளாக்கு apattukku ullakku |
Jeopardy | உயிர் உடைமைகளுக்கு ஆபத்து Uyir utaimaikalukku apattu |
Jerk | திடீரென வெட்டி இழுத்தல் Titirena vetti iluttal |
Jersey | கைகளுடன் கூடிய கம்பளிப் பின்னல் மேற்சட்டை Kaikalutan kutiya kampalip pinnal mercattai |
Jest | இருக்கிறது Irukkiratu |
Jester | வேடிக்கை செய்பவன் Vetikkai ceypavan |
Jet | அதிவேக விமானம் ativeka vimanam |
Jettison | பாரம் குறைத்தல் param kuraittal |
Jetty | துறைமுகத்தில் கட்டப்படும் அணைக் கரை Turaimukattil kattappatum anaik karai |
Jew | யூதர் Yutar |
Jewel | நகை nakai |
Jewellery | அணிகலன்கள் Anikalankal |
Read also: Family Relationship in Tamil & English
Ji
Jib | முக்கோணப்பாய் mukkonappay |
Jibbah | ஜிப்பா Jippa |
Jiffy | கணம் kanam |
Jig | துடிப்பான நடனம் Tutippana natanam |
Jigsaw | ஜிக்சா jikca |
Jilt | காதலனுக்கு ஆசை காட்டிப் பின் கைவிடு Katalanukku acai kattip pin kaivitu |
Jingle | கணீர் என்ற மணி ஒலி Kanir enra mani oli |
Read also: Fruits names in Tamil & English
Jo
Job | வேலை Velai |
Jockey | குதிரைப் பந்தயத்தில் குதிரை ஓட்டும் பணியாள் Kutiraip pantayattil kutirai ottum paniyal |
Jocular | நகைச்சுவையானது Nakaiccuvaiyanatu |
Jocund | மகிழ்ச்சி உடைய makilcci utaiya |
Joggle | ஆட்டு attu |
Join | சேர் Cer |
Joiner | இணைந்தவர் inaintavar |
Joint | கூட்டு kuttu |
Jointure | சேர Cera |
Joist | தளகுறுக்குக் கட்டை Talakurukkuk kattai |
Joke | நகைச்சுவை nakaiccuvai |
Jolly | மகிழ்ச்சி makilcci |
Jolt | திடீரெனக் குலுக்கு Titirenak kulukku |
Joss | கடவுள் உருவைக் கல்லில் செதுக்குதல் Katavul uruvaik kallil cetukkutal |
Jostle | முட்டித் தள்ளு Muttit tallu |
Jot | சிறிதளவு Ciritalavu |
Journal | இதழ் ital |
Journalism | பத்திரிகை pattirikai |
Journalist | பத்திரிகையாளர் pattirikaiyalar |
Journey | பயணம் payanam |
Jove | இளம் Ilam |
Jovial | மகிழ்ச்சியான Makilcciyana |
Jowl | தாடை tatai |
Joy | மகிழ்ச்சி makilcci |
Joyous | மகிழ்ச்சி makilcci |
Joystick | இயக்குபிடி iyakkupiti |
Read also: Body Parts in Tamil & English
Ju
Jubilant | வெற்றி உவகை காண்பிக்கிற Verri uvakai kanpikkira |
Jubilee | பெரு விழாக் கொண்டாட்டம் Peru vilak kontattam |
Judaism | யூத மதம் Yuta matam |
Judas | மறைதுளை Maraitulai |
Judge | நீதிபதி Nitipati |
Judgement | தீர்ப்பு tirppu |
Judicature | நீதித்துறை Nititturai |
Judicial | நீதிமன்றம் சார்ந்த Nitimanram carnta |
Jug | குடம் kutam |
Juggernaut | மாபெரும் சக்தி Maperum cakti |
Juggle | ஏமாற்று வித்தை emarru vittai |
Juggler | செப்பிடு வித்தைக்காரர் Ceppitu vittaikkarar |
Jugglery | ஏமாற்று வித்தை Ēmarru vittai |
Juice | சாறு Caru |
Juicy | சாற்றுள்ள carrulla |
July | ஜூலை julai |
Jumble | தடுமாற tatumara |
Jumbo | பெரிய உருவம் கொண்டவர் Periya uruvam kontavar |
Jump | குதி kuti |
Jumper | குதிப்பவர் kutippavar |
Jumpy | குதித்து Kutittu |
Junction | சந்தி canti |
Juncture | சந்திப்பு Cantippu |
June | ஜூன் jun |
Read also: Food vocabulary in Tamil & English
Jungle | காடு katu |
Junior | இளையோர் Ilaiyor |
Junk | குப்பை kuppai |
Junket | இன்பச் சுற்றுலா செல்லுதல் inpac currula cellutal |
Juno | புராணத்தில் ஜூனோ என்பவள் ஜூபிட்டரின் மனைவி ஆவாள் Puranattil juno enpaval jupittarin manaivi aval |
Junta | இராணுவ ஆட்சி iranuva atci |
Junto | ஒன்றாக Onraka |
Jupiter | வியாழன் viyalan |
Jurist | சட்ட நிபுணர் Catta nipunar |
Juror | பஞ்சயத்துக் குழு அங்கத்தினர் Pancayattuk kulu ankattinar |
Jury | பஞ்சாயத்துக் குழு pancayattuk kulu |
Just | வெறும் verum |
Justice | நீதி Niti |
Justifiable | நியாயப்படுத்தக்கூடியது Niyayappatuttakkutiyatu |
Justification | நியாயப்படுத்துதல் niyayappatuttutal |
Justify | நியாயப்படுத்து Niyayappatuttu |
Justly | நியாயமாக niyayamaka |
Justness | நேர்மை நிலை Nermai nilai |
Jut | வாருங்கள் Varunkal |
Jute | சணல் Canal |
Juvenile | இளைஞருக்குரிய ilainarukkuriya |
Juxtapose | அடுத்தடுத்து வை atuttatuttu vai |
Juxtaposition | அடுத்தடுத்து வைத்தல் Atuttatuttu vaittal |

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz
Daily use Tamil Sentences
How are you | நீங்கள் எப்படி இருக்கிறீர்கள் Ninkal eppati irukkirirkal |
I am fine | நான் நன்றாக இருக்கிறேன் Nan nanraka irukkiren |
What is your name | உங்கள் பெயர் என்ன Unkal peyar enna |
You’re beautiful | நீ அழகாக இருக்கிறாய் Ni alakaka irukkiray |
I’m in love | நான் காதலிக்கிறேன் Nan katalikkiren |
Top 1000 words
English to Tamil – here you learn top 1000 words, that is separated into sections to learn easily (Simple words, Easy words, Medium words, Hard Words, Advanced Words). These words are very important in daily life conversations, basic level words are very helpful for beginners. All words have Tamil meanings with transliteration.
Act | நாடகம் natakam |
Add | கூட்டு kuttu |
Age | வயது vayatu |
Aim | நோக்கம் nokkam |
Air | காற்று karru |
All | அனைத்து anaittu |
And | மற்றும் marrum |
Ant | எறும்பு erumpu |
Any | ஏதேனும் etenum |
Ask | கேட்க ketka |
Bad | மோசமான mocamana |
Big | பெரிய periya |
Buy | வாங்க vanka |
Cry | கலங்குவது kalankuvatu |