English to Tamil A-Z Dictionary
English to Tamil translation / English to Tamil Dictionary gives the meaning of words in Tamil language starting from A to Z. If you can read English you can learn Tamil through English in an easy way. English to Tamil translation helps you to learn any word in Tamil using English in an interesting way.
English to Tamil translation - Words start with P
Here is a collection of words starting with P and also you can learn Tamil translation of a word starts with P with the help of pronunciation in English.

Read also: A-Z Dictionary | Quiz | Vocabulary | Alphabets | Grammar
English to Tamil translation - Words start with P
If you want to know the Tamil translation of a word start with P, you can search that word and learn Tamil translation with the help of pronunciation in English.
Pa
Pabulum | உணவு unavu |
Pace | துரிதம் Turitam |
Pachyderm | திண்தோல் விலங்கு tintol vilanku |
Pacific | அமைதியான Amaitiyana |
Pacification | அமைதிபடுத்தும் Amaitipatuttum |
Pacificism | போரொழிப்புக் கோட்பாடு porolippuk kotpatu |
Pacificist | போரொழிப்புக் கோட்பாட்டாளர் Porolippuk kotpattalar |
Pacify | சமாதானப்படுத்து Camatanappatuttu |
Pack | பொதி poti |
Package | பொட்டலம் Pottalam |
Packer | பொதி கட்டுபவர் Poti kattupavar |
Packet | தகவல் பெட்டகம் Takaval pettakam |
Packthread | கட்டிழை Kattilai |
Pact | ஒப்பந்தம் Oppantam |
Pad | அட்டை Attai |
Padding | நிரப்பல் Nirappal |
Paddle | படகுத்துடுப்பு patakuttutuppu |
Paddock | புல்வெளியின் Pulveliyin |
Paddy | நெல் nel |
Padlock | தாழ்பாள் Talpal |
Pagan | புறச்சமயியான Puraccamayiyana |
Paganish | புறச்சமயச் சார்புடைய puraccamayac carputaiya |
Paganism | புறச்சமயம் Puraccamayam |
Page | பக்கம் Pakkam |
Pageant | அலங்கார அணிவகுப்பு Alankara anivakuppu |
Pageantry | பகட்டான ஆரவாரக் காட்சி Pakattana aravarak katci |
Pager | அகவி Akavi |
Paginate | பக்கவரிசைப்படுத்து pakkavaricaippatuttu |
Pagination | பக்கமாக்கல் Pakkamakkal |
Pagoda | கோபுரம் Kopuram |
Paid | செலுத்திய Celuttiya |
Pail | வாளி vali |
Pain | வலி Vali |
Painful | வேதனை நிறைந்த vetanai nirainta |
Painless | வலியற்ற Valiyarra |
Painstaking | கடும் Katum |
Paint | சாயம் Cayam |
Painter | ஓவியர் oviyar |
Painting | ஓவியம் oviyam |
Pair | ஜோடி Joti |
Paisa | பைசா Paica |
Pakistani | பாகிஸ்தான் Pakistan |
Pal | நண்பர் Nanpar |
Read also: Fruits names in Tamil & English
Palace | அரண்மனை Aranmanai |
Palaeography | தொல்லெழுத்துக்கலை tolleluttukkalai |
Palanquin | பல்லக்கில் Pallakkil |
Palatable | இனிமையானதாக inimaiyanataka |
Palate | சுவை உணவு cuvai unavu |
Palatial | அரண்மனை aranmanai |
Palaver | கரிசனம் karicanam |
Pale | வெளிர் velir |
Paleness | வெளிரிய தன்மை Veliriya tanmai |
Palfrey | மகளிர் சவாரி செய்யும் மட்டக் குதிரை Makalir cavari ceyyum mattak kutirai |
Palisade | குச்சிவேலி kucciveli |
Pall | சலிப்பின் Calippin |
Pallet | கோரைப்பாய் Koraippay |
Palliate | மட்டுப்படுத்து Mattuppatuttu |
Palliation | கடுமைத் தணிவு Katumait tanivu |
Palliative | நோய் தணிப்பு Noy tanippu |
Pallor | தோல் நிற மாற்றம் Tol nira marram |
Palm | உள்ளங்கை ullankai |
Palmist | கைரேகை ஜோசியர் Kairekai jociyar |
Palmistry | கைரேகை சாஸ்திரம் Kairekai castiram |
Palmy | வளமிக்க Valamikka |
Palmyra | பனை மரம் Panai maram |
Palpable | வீசத்தொடங்கியது Vicattotankiyatu |
Palpably | கையாளக்கூடிய Kaiyalakkutiya |
Palpitate | நடுங்கிடு natunkitu |
Palpitation | துடித்தல் tutittal |
Palsy | திமிர்வாதம் Timirvatam |
Palter | மாறாட்டஞ்செய் Marattancey |
Paltry | அற்பமான Arpamana |
Pamper | கொஞ்சிக்கொண்டு koncikkontu |
Pampered | செல்லம் cellam |
Pamphlet | துண்டுப்பிரசுரம் Tuntuppiracuram |
Pan | இருப்புச் சட்டி Iruppuc catti |
Panacea | சஞ்சீவி cancivi |
Panama | வைக்கோல் தொப்பி வகை Vaikkol toppi vakai |
Pancake | பணியார வகை Paniyara vakai |
Panchayat | பஞ்சாயத்து pancayattu |
Pancreas | கணையம் kanaiyam |
Pandal | பந்தல் pantal |
Pandemic | தொற்று Torru |
Pandemonium | பெருங்குழப்பம் Perunkulappam |
Pander | தீய சூழ்ச்சிகளுக்குத் துணைசெய் Tiya culccikalukkut tunaicey |
Pandit | அறிஞர் arinar |
Pandora | நரப்பிசைக்கருவி Narappicaikkaruvi |
Pane | பலகத்தில் Palakattil |
Read also: Body Parts in Tamil & English
Panegyric | புகழுரை Pukalurai |
Panel | சேணவகை Cenavakai |
Pang | வேட்கை Vetkai |
Pangolin | எறும்புண்ணும் விலங்குவகை Erumpunnum vilankuvakai |
Panic | பீதி piti |
Pannier | வீட்டு சாமான்கள் எடுத்துச் செல்லும் பெரிய கூடை Vittu camankal etuttuc cellum periya kutai |
Panorama | அகலப் பரப்பு காட்சி Akalap parappu katci |
Pant | மூச்சுத் திணறு Muccut tinaru |
Pantaloon | இறுக்கமான காற்சட்டை irukkamana karcattai |
Pantheon | பல்தெய்வக் கோயில் palteyvak koyil |
Panther | சிறுத்தை ciruttai |
Pantry | சரக்கறை carakkarai |
Pants | காற்சட்டை karcattai |
Pap | மார்புக்காம்பு marpukkampu |
Papacy | போப்பாண்டவர் பதவி poppantavar patavi |
Papaya | பப்பாளி Pappali |
Paper | காகிதம் kakitam |
Papyrus | ஓலை olai |
Par | சமநிலை camanilai |
Parable | நீதிக்கதை nitikkatai |
Parabola | சாய் மாலை வட்டம் cay malai vattam |
Parachute | வான்குடை vankutai |
Parade | அணிவகுப்பு anivakuppu |
Paradigm | முன்னுதாரணம் munnutaranam |
Paradise | சொர்க்கம் corkkam |
Paradox | முரண்பாடு muranpatu |
Paradoxical | முரண்பாடான muranpatana |
Paraffin | வெண்மெழுகு venmeluku |
Paragraph | பத்தி patti |
Parallel | இணையான inaiyana |
Parallelepiped | இணையகம் inaiyakam |
Parallelogram | இணைகரம் inaikaram |
Paralyse | முடமாக்கு mutamakku |
Paralysis | பக்கவாதம் pakkavatam |
Paralytic | முடக்குவாத mutakkuvata |
Parameter | சுட்டுறுப்பு cutturuppu |
Paramilitary | துணை இராணுவ tunai iranuva |
Paramount | மிகஉயர்ந்த mikauyarnta |
Paramountcy | மேலதிகாரமோ melatikaramo |
Paramour | கள்ளக்காதலன் kallakkatalan |
Parapet | கைப்பிடிச்சுவர் kaippiticcuvar |
Paraphernalia | மூட்டை முடிச்சு muttai muticcu |
Paraphrase | பொழிப்பு polippu |
Parasite | ஒட்டுண்ணி ottunni |
Read also: Grocery items in Tamil & English
Parasitic | ஒட்டுண்ணி ottunni |
Parasol | பெண்ணின் சிறுகுடை Pennin cirukutai |
Paratrooper | வான்குடை மிதவை படை வீரர் Vankutai mitavai patai virar |
Parcel | பொட்டலம் pottalam |
Parcener | பங்காளி pankali |
Parch | வெப்பத்தால் உலர்ந்து veppattal ularntu |
Parchment | வரைதோல் varaitol |
Pard | சிறுத்தைப்புலி ciruttaippuli |
Pardon | மன்னிப்பு mannippu |
Pardonable | மன்னிப்பே mannippe |
Pare | பகுதியைச்சீவு pakutiyaiccivu |
Parent | பெற்றோர் perror |
Parentage | தாய் தந்தை வழி மரபு tay tantai vali marapu |
Parental | பெற்றோர்க்குரிய perrorkkuriya |
Parish | ஊர்சபை urcapai |
Parity | சமநிலை camanilai |
Park | பூங்கா punka |
Parlance | பேசும் பாங்கு pecum panku |
Parley | பேரங்களில் perankalil |
Parliament | நாடாளுமன்றம் natalumanram |
Parliamentarian | நாடாளுமன்ற உறுப்பினர் natalumanra uruppinar |
Parliamentary | பாராளுமன்ற paralumanra |
Parlour | முன்னறை munnarai |
Parlous | ஆபத்துடைய apattutaiya |
Parochial | சமய குருவின் வட்டார பகுதி சார்ந்த camaya kuruvin vattara pakuti carnta |
Parody | நையாண்டி போலி naiyanti poli |
Parole | வாய்மொழி உறுதி vaymoli uruti |
Parotid | உமிழ்நீர் சுரக்கும் சுரப்பி umilnir curakkum curappi |
Parquetry | மரக்கட்டை எழில்விரிப்பு marakkattai elilvirippu |
Parricide | பெற்றோர் கொலை perror kolai |
Parrot | கிளி Kili |
Parry | தவிர் tavir |
Parsec | விண்ணியல் ஆரம் vinniyal aram |
Parsimony | அளவுக்கு அதிகமான சிக்கனம் alavukku atikamana cikkanam |
Parsnip | பாசினிப்பு pacinippu |
Parson | ஊர் சமய குரு ur camaya kuru |
Parsonage | சமய குரு உறைவிடம் camaya kuru uraivitam |
Part | பகுதி pakuti |
Partake | பங்கு கொள் panku kol |
Partial | ஒருசார்படைய orucarpataiya |
Partiality | பாரபட்சம் parapatcam |
Partially | பகுதி pakuti |
Participant | பங்குகொள்வோர் pankukolvor |
Participate | பங்கேற்ப pankerpa |
Read also: Family Relationship in Tamil & English
Participation | பங்கேற்றல் pankerral |
Participle | பெயரெச்சம் peyareccam |
Participial | பெயரெச்சம் சார்ந்த peyareccam carnta |
Particle | இடைச்சொல் itaiccol |
Particular | குறிப்பாக kurippaka |
Particularly | குறிப்பிடத்தக்க kurippitattakka |
Parting | பிரிவு pirivu |
Partisan | பாகுபாடற்ற pakupatarra |
Partition | பிரிவினை pirivinai |
Partly | ஓரளவுக்கு oralavukku |
Partner | கூட்டாளி kuttali |
Partnership | பங்குரிமை pankurimai |
Partridge | கௌதாரி Kautari |
Part time | பகுதிநேரம் pakutineram |
Party | விருந்தினர் கூட்டம் viruntinar kuttam |
Pascal | காற்றழுத்த அலகு karralutta alaku |
Pasha | துருக்கியில் உயர்ந்த பதவியில் உள்ள அதிகாரி turukkiyil uyarnta pataviyil ulla atikari |
Pass | அனுமதிச்சீட்டு anumaticcittu |
Passable | கடந்து செல்ல கூடிய katantu cella kutiya |
Passage | பயணவழி payanavali |
Passenger | பயணி payani |
Passible | உணர்ச்சி உடைய unarcci utaiya |
Passing | கடந்து செல்லும் katantu cellum |
Passion | உணர்ச்சி unarcci |
Passionate | உணர்ச்சிகரமான unarccikaramana |
Passive | அடங்கிப்போகிற atankippokira |
Passively | பரபரப்பின்றி paraparappinri |
Passivity | செயலறு நிலை ceyalaru nilai |
Passport | கடவுச்சீட்டு katavuccittu |
Password | கடவுச்சொல் katavuccol |
Past | கடந்த காலம் katanta kalam |
Paste | பசை pacai |
Pasteurization | பால் பதப்படுத்துதல் paal patappatuttutal |
Pastime | பொழுதுபோக்கு polutupokku |
Pastor | போதகர் potakar |
Pastoral | நாட்டுப்புற இடையர்கள் வாழ்க்கை சார்ந்த Nattuppura itaiyarkal valkkai carnta |
Pasturage | மேய்ச்சல் நிலம் Meyccal nilam |
Pasture | மேய்ச்சல் Meyccal |
Patch | இணைப்பு Inaippu |
Patchwork | ஒட்டுவேலை Ottuvelai |
Patchy | ஒட்டுத் தையல் துண்டுகள் உடைய Ottut taiyal tuntukal utaiya |
Pate | தலை Talai |
Patent | தெளிவான Telivana |
Read also: Kitchen Items in Tamil & English
Patentee | காப்புரிமை பெற்றவர் Kappurimai perravar |
Patently | பதட்டமாக Patattamaka |
Pater | தந்தை tantai |
Paternal | தகப்பனுக்குரிய Takappanukkuriya |
Paternally | தந்தைவழி tantaivali |
Path | பாதை Patai |
Pathetic | பரிதாபகரமான paritapakaramana |
Pathology | நோய் முதல் நாடி காணும் அறிவியல் Noy mutal nati kanum ariviyal |
Pathos | கருணாரசம் Karunaracam |
Patience | பொறுமை Porumai |
Patient | நோயாளி Noyali |
Patriarch | பரம்பரைத் தலைவன் Paramparait talaivandhipati |
Patricide | தந்தையைக் கொன்றவன் Tantaiyaik konravan |
Patrimony | தேசபக்தி Tecapakti |
Patriot | தேசபக்தர் Tecapaktar |
Patriotic | நாட்டுப்பற்றுள்ள Nattupparrulla |
Patrol | ரோந்து Rontu |
Patron | ஆதரவாளன் ataravalan |
Patronage | புரவலர் கொடுக்கும் ஆதரவு Puravalar kotukkum ataravu |
Patroness | பெண் காப்பாளர் Pen kappalar |
Patronize | ஆதரவளிக்கவும் ataravalikkavum |
Patter | வேகமான பேச்சு Vekamana peccu |
Pattern | முறை Murai |
Patulous | பரிதாபகரமான Paritapakaramana |
Paucity | அருமை Arumai |
Paunch | தொப்பை Toppai |
Pauper | பரம ஏழை Parama elai |
Pauperism | இயலா நிலை Iyala nilai |
Pauperize | இயலா நிலைக்கு உட்படுத்து Iyala nilaikku utpatuttu |
Pause | இடைநிறுத்தம் Itainiruttam |
Pavage | நடைபாதை Nataipatai |
Pave | தளம்பாவு Talampavu |
Pavement | நடைபாதை Nataipatai |
Pavilion | கூடாரம் Kutaram |
Paw | மிருகங்களின் நகமுள்ள பாதம் Mirukankalin nakamulla patam |
Pawl | பற்கள் கொண்ட சக்கரத்தை எதிர் வழியில் சுழலாமல் தடுக்கும் அடைதாழ் Parkal konta cakkarattai etir valiyil culalamal tatukkum ataital |
Pawn | அடமானம் Atamanam |
Pawnshop | அடகு கடை Ataku katai |
Pax | போர் நிறுத்தம் Por niruttam |
Pay | செலுத்துங்கள் Celuttunkal |
Payable | செலுத்த வேண்டியது Celutta ventiyatu |
Payee | பணம் செலுத்துபவர் Panam celuttupavar |
Payer | செலுத்துவோர் Celuttuvor |
Paying | செலுத்துதல் Celuttutal |
Payment | கட்டணம் Kattanam |
Read also: Sentences and Phrases in Tamil & English
Pe
Pea | பட்டாணி Pattani |
Peace | சமாதானம் Camatanam |
Peacock | மயில் Mayil |
Peacock Flower | மயிற்கொன்றை Mayirkonrai |
Peahen | பெண் மயில் Pen mayil |
Peak | உச்சம் Uccam |
Peal | மேலே Mele |
Pear | பேரிக்காய் perikkay |
Pearl | முத்து Muttu |
Peasant | விவசாயி Vivacayi |
Pebble | கூழாங்கல் Kulankal |
Peck | கொத்திக் கொத்தி எடு Kottik kotti etu |
Peculiar | விசித்திரமானது Vicittiramanatu |
Pecuniary | பணக்காரர் Panakkarar |
Pedicure | பாதத்தில் வரும் காழ்ப்புக்கான மருத்துவம் Patattil varum kalppukkana maruttuvam |
Peek | பிளவு வழியாகக் கூர்ந்து பார் Pilavu valiyakak kurntu par |
Peel | தோலுரி Toluri |
Peep | எட்டிப்பார் Ettippar |
Peer | சமானன் Camanan |
Peg | முளை Mulai |
Pelf | பணம் Panam |
Pelican | நாரை Narai |
Pellet | சிறு உருண்டை Ciru uruntai |
Pelt | எறி Eri |
Pen | பேனா Pena |
Penal | தண்டனை Tantanai |
Penalty | தண்டனை Tantanai |
Pencil | எழுதுகோல் Elutukol |
Pendent | தொங்குகிற Tonkukira |
Pending | நிலுவையில் உள்ளது Niluvaiyil ullatu |
Pendulum | ஊசல் ucal |
Penetration | விவேகம் Vivekam |
Penguin | தென்துருவ பறவை வகை Tenturuva paravai vakai |
Peninsula | தீபகற்பம் Tipakarpam |
Read also: Cinema in Tamil & English
Penis | ஆண்குறி ankuri |
Potential | சாத்தியமான Cattiyamana |
Penology | தண்டனை ஆய்வு Tantanai ayvu |
Pension | ஓய்வூதியம் oyvutiyam |
Pentagon | ஐங்கோணம் Ainkonam |
Penurious | பயமுறுத்தும் Payamuruttum |
Peon | பணியாள் Paniyal |
People | மக்கள் Makkal |
Pep | ஆற்றல் arral |
Pepper | மிளகாய் Milakay |
Peppermint | புதினா Putina |
Per | வீதம் Vitam |
Percentage | சதவீதம் Catavitam |
Percussion | மோதல் அதிர்ச்சி Motal atircci |
Perfect | சரியானது Cariyanatu |
Performance | செயல்திறன் Ceyaltiran |
Perfume | வாசனை Vacanai |
Perfusion | மேற்பரவல் Merparaval |
Perhaps | ஒருவேளை Oruvelai |
Peril | ஆபத்து apattu |
Period | காலம் Kalam |
Periwinkle | நித்தியகல்யாணிப்பூ Nittiyakalyanippu |
Perk | இடை ஆதாயம் Itai atayam |
Performance | செயல்திறன் Ceyaltiran |
Permission | அனுமதி Anumati |
Permit | அனுமதி Anumati |
Perpendicular | செங்குத்தாக Cenkuttaka |
Persistent | உறுதியான Urutiyana |
Person | மனிதன் Manitan |
Personal | தனிப்பட்ட Tanippatta |
Perspire | வியர்வை Viyarvai |
Pertinent | தொடர்புடையது Totarputaiyatu |
Pestle | பூச்சி Pucci |
Pet | செல்லப்பிராணி Cellappirani |
Peter | படிப்படியாகத் தேய்ந்து ஒன்றுமின்றிப் போ Patippatiyakat teyntu onruminrip po |
Petition | மனு Manu |
Petrol | பெட்ரோல் Petrol |
Petty | குட்டி Kutti |
Read also: Are sentences in Tamil & English
Ph
Phantom | பூதம் Putam |
Pharmacy | மருந்தகம் Maruntakam |
Phase | கட்டம் kattam |
Phenomenon | நூதனக் காட்சி nutanak katci |
Philology | மொழி நூல் Moli nul |
Phobia | அளவுக்கு மீறிய அச்சம் Alavukku miriya accam |
Photograph | புகைப்படம் Pukaippatam |
Phrase | சொற்றொடர் Corrotar |
Physics | இயற்பியல் iyarpiyal |
Physical | உடல் utal |
Physiology | உடலியல் Utaliyal |
Read also: List of verbs in Tamil & English
Pi
Pick | எடு Etu |
Pickle | ஊறுகாய் urukay |
Picnic | சுற்றுலா Currula |
Picture | படம் Patam |
Piece | துண்டு Tuntu |
Pig | பன்றி panri |
Pigeon | புறா Pura |
Pigment | வர்ணம் varnam |
Piles | மூலவியாதி mulaviyati |
Pill | மாத்திரை Mattirai |
Pillar | தூண் Tun |
Pillow | தலையணை Talaiyanai |
Pilot | மாலுமி Malumi |
Pimple | முகப்பரு mukapparu |
Pin | முள் mul |
Pinch | கிள்ளுதல் Killutal |
Pineapple | அன்னாசி annaci |
Pinion | பறவையின் சிறகுParavaiyin ciraku |
Pink | இளஞ்சிவப்பு ilancivappu |
Pioneer | முன்னோடி Munnoti |
Pipe | குழாய் Kulay |
Pique | ஒருவரின் அறியும் ஆர்வத்தைத் தூண்டி விடு Oruvarin ariyum arvattait tunti vitu |
Pirate | கடற்கொள்ளையர்katarkollaiyar |
Pisces | மீனம் minam |
Piss | சிறுநீர் கழித்தல் Cirunir kalittal |
Pistol | கைத்துப்பாக்கி Kaittuppakki |
Pit | குழி Kuli |
Pitch | கீல் Kil |
Pivot | மையம்Maiyam |
Read also: Greetings in Tamil & English
Pl
Place | இடம் Itam |
Plain | சமமான camamana |
Plaint | புகார் Pukar |
Plan | திட்டம் Tittam |
Plane | விமானம் vimanam |
Planet | கிரகம்Kirakam |
Plank | மரப்பலகை Marappalakai |
Plants | செடிகள் cetikal |
Plantain | வாழைக்காய் Valaikkay |
Plastic | நெகிழி nekili |
Plate | தட்டு tattu |
Plateau | பீடபூமி pitapumi |
Platform | நடைமேடை nataimetai |
Play | விளையாடு Vilaiyatu |
Playground | விளையாட்டு மைதானம் Vilaiyattu maitanam |
Plea | சாக்கு Cakku |
Pleader | வழக்கறிஞர் Valakkarinar |
Please | தயவு செய்து Tayavu ceytu |
Pleasure | இன்பம் Inpam |
Pledge | உறுதிமொழி Urutimoli |
Plenty | ஏராளமான Ēralamana |
Plot | துண்டு நிலம் Tuntu nilam |
Plough | கலப்பை Kalappai |
Plug | அடைப்பு Ataippu |
Plum | பழவகை Palavakai |
Plume | இறகு Iraku |
Plural | பன்மை Panmai |
Ply | ஓடு otu |
Read also: Food vocabulary in Tamil & English
Po
Poem | கவிதை Kavitai |
Poet | கவிஞர் Kavinar |
Poignant | கடுமையான Katumaiyana |
Point | புள்ளி Pulli |
Poison | விஷம் Visam |
Polar | துருவ காலநிலை turuva kalanilai |
Pole | துருவம் Turuvam |
Police | காவல்துறை Kavalturai |
Policy | கொள்கை Kolkai |
Political | அரசியல் Araciyal |
Poll | கருத்து கணிப்பு Karuttu kanippu |
Pollution | மாசு Macu |
Pomegranate | மாதுளை matulai |
Pony | மட்டக்குதிரை Mattakkutirai |
Pool | குளம் Kulam |
Poor | ஏழை elai |
Popcorn | சோளப் பொரி Colap pori |
Popular | பிரபலமானது Pirapalamanatu |
Poppy | கசகசாச் செடி Kacakacac ceti |
Population | மக்கள் தொகை Makkal tokai |
Porcupine | முள்ளம்பன்றி mullampanri |
Pork | பன்றி இறைச்சி Panri iraicci |
Port | துறைமுகம் Turaimukam |
Portable | எளிதில் தூக்கிச் செல்லக்கூடிய Elitil tukkic cellakkutiya |
Portion | பகுதி Pakuti |
Position | நிலை Nilai |
Positive | நேர்மறை Nermarai |
Possible | சாத்தியம் Cattiyam |
Post | அஞ்சல் Ancal |
Poster | சுவரொட்டி Cuvarotti |
Postman | தபால்காரர் Tapalkarar |
Post office | தபால் அலுவலகம் Tapal aluvalakam |
Postpone | ஒத்திவைக்கவும் Ottivaikkavum |
Posture | தோரணை Toranai |
Pot | பானை Panai |
Potato | உருளைக்கிழங்கு urulaikkilanku |
Potential | சாத்தியமான Cattiyamana |
Pother | வரும் வழியில் Varum valiyil |
Pottery | மண்பாண்டம் Manpantam |
Pouch | பை Pai |
Poverty | வறுமை Varumai |
Powder | தூள் Tul |
Power | ஆற்றல் arral |
Powerful | சக்திவாய்ந்த Caktivaynta |
Pox | அம்மை Ammai |
Read also: Ornaments in Tamil & English
Pr-Ps
Practical | நடைமுறை Nataimurai |
Praise | புகழ் Pukal |
Prank | குறும்பு Kurumpu |
Prayer | பிரார்த்தனை Pirarttanai |
Preamble | முன்னுரை Munnurai |
Precedent | முன்னோடி Munnoti |
Precious | விலைமதிப்பற்றது Vilaimatipparratu |
Precipitation | மழைக்கால வானிலை malaikkala vanilai |
Precision | துல்லியம் Tulliyam |
Preface | முன்னுரை Munnurai |
Preference | விருப்பம்Viruppam |
Pregnant | கர்ப்பிணி Karppini |
Premier | முதன்மையான Mutanmaiyana |
Preparation | தயாரிப்பு Tayarippu |
Present | தற்போது Tarpotu |
Presentation | அறிமுகம் செய்தல் Arimukam ceytal |
Preservation | பாதுகாத்தல் Patukattal |
Press | அச்சகம் Accakam |
Pressure | அழுத்தம் Aluttam |
Prestige | கௌரவம் Kauravam |
Pretty | அழகான Alakana |
Prevail | மேம்படு Mempatu |
Prevent | தடு Tatu |
Preview | முற்காட்சி Murkatci |
Previous | முந்தையது Muntaiyatu |
Price | விலை Vilai |
Pride | பெருமை Perumai |
Pride of India | கதலி Katali |
Prim | சரியான Cariyana |
Primary | முதன்மை Mutanmai |
Prime | முக்கிய Mukkiya |
Prince | இளவரசன் Ilavaracan |
Principal | முதல்வர் Mutalvar |
Principle | கொள்கை Kolkai |
அச்சு Accu | |
Priority | முன்னுரிமை Munnurimai |
Privacy | தனியுரிமை Taniyurimai |
Private | தனியார் Taniyar |
Privilege | தனிச்சுதந்திரம் Taniccutantiram |
Prize | பரிசு Paricu |
Problem | பிரச்சனை Piraccanai |
Procedure | செயல்முறை Ceyalmurai |
Produce | உற்பத்தி Urpatti |
Production | உற்பத்தி Urpatti |
Profession | தொழில் Tolil |
Professor | பேராசிரியர் Peraciriyar |
Profile | சுயவிவரம் Cuyavivaram |
Profit | லாபம் Lapam |
Program | திட்டம் Tittam |
Progress | முன்னேற்றம் Munnerram |
Prohibit | தடை Tatai |
Project | திட்டம் Tittam |
Prominent | முக்கிய Mukkiya |
Promotion | பதவி உயர்வு Patavi uyarvu |
Pronounce | உச்சரிக்க Uccarikka |
Propagation | பரப்புதல் Parapputal |
Proper | முறையானது Muraiyanatu |
Property | சொத்து Cottu |
Propose | முன்மொழி Munmoli |
Prose | உரை நடை Urai natai |
Prostitute | விபச்சாரி Vipaccari |
Protection | பாதுகாப்பு Patukappu |
Protein | புரதம் Puratam |
Proud | பெருமை Perumai |
Prove | நிரூபி Nirupi |
Proverb | பழமொழி Palamoli |
Provide | வழங்குங்கள் Valankunkal |
Provoking | தூண்டுதல் Tuntutal |
Psychology | மனோதத்துவ நிபுணர் manotattuva nipunar |
Read also: 1000 most common Tamil words
Pu-Py
Public | பொது மக்கள் Potu makkal |
Publication | வெளியீடு Veliyitu |
Publish | வெளியிடு Veliyitu |
Puddle | குட்டை Kuttai |
Pug | சண்டைக்காரர் Cantaikkarar |
Pull | இழுக்கவும் Ilukkavum |
Pulp | கூழ் Kul |
Pulse | துடிப்பு Tutippu |
Pump | காற்றழுத்த விசைக்குழாய் Karralutta vicaikkulay |
Pumpkin | பூசணி pucani |
Punch | துளையிடும் கருவி Tulaiyitum karuvi |
Punctuation | நிறுத்தக் குறியீடுகள் Niruttak kuriyitukal |
Pundit | கற்றறிந்தவர் Karrarintavar |
Punishment | தண்டனை Tantanai |
Puny | மெலிந்த Melinta |
Pupil | மாணவர் Manavar |
Puppy | நாய்க்குட்டி Naykkutti |
Purchase | கொள்முதல் Kolmutal |
Pure | சுத்தமான Cuttamana |
Purge | களையெடுப்பு Kalaiyetuppu |
Purification | சுத்திகரிப்பு Cuttikarippu |
Purl | புனிதம் Punitam |
Purple | ஊதா uta |
Purpose | நோக்கம் Nokkam |
Push | தள்ளுங்கள் Tallunkal |
Put | இடு Itu |
Puzzle | புதிர் Putir |
Pyramid | கூர்நுனிக் கோபுரம் Kurnunik kopuram |
Python | விஷமில்லாத ஒரு வகை மலைப்பாம்பு Visamillata oru vakai malaippampu |

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz
Daily use Tamil Sentences
How are you | நீங்கள் எப்படி இருக்கிறீர்கள் Ninkal eppati irukkirirkal |
I am fine | நான் நன்றாக இருக்கிறேன் Nan nanraka irukkiren |
What is your name | உங்கள் பெயர் என்ன Unkal peyar enna |
You’re beautiful | நீ அழகாக இருக்கிறாய் Ni alakaka irukkiray |
I’m in love | நான் காதலிக்கிறேன் Nan katalikkiren |
Top 1000 words
English to Tamil – here you learn top 1000 words, that is separated into sections to learn easily (Simple words, Easy words, Medium words, Hard Words, Advanced Words). These words are very important in daily life conversations, basic level words are very helpful for beginners. All words have Tamil meanings with transliteration.
Act | நாடகம் natakam |
Add | கூட்டு kuttu |
Age | வயது vayatu |
Aim | நோக்கம் nokkam |
Air | காற்று karru |
All | அனைத்து anaittu |
And | மற்றும் marrum |
Ant | எறும்பு erumpu |
Any | ஏதேனும் etenum |
Ask | கேட்க ketka |
Bad | மோசமான mocamana |
Big | பெரிய periya |
Buy | வாங்க vanka |
Cry | கலங்குவது kalankuvatu |