English to Tamil A-Z Dictionary
English to Tamil translation / English to Tamil Dictionary gives the meaning of words in Tamil language starting from A to Z. If you can read English you can learn Tamil through English in an easy way. English to Tamil translation helps you to learn any word in Tamil using English in an interesting way.
English to Tamil translation - Words start with L
Here is a collection of words starting with L and also you can learn Tamil translation of a word starts with L with the help of pronunciation in English.

Read also: A-Z Dictionary | Quiz | Vocabulary | Alphabets | Grammar
English to Tamil translation - Words start with L
If you want to know the Tamil translation of a word start with L, you can search that word and learn Tamil translation with the help of pronunciation in English.
La
Label | அடையாளம் Ataiyalam |
Labial | கீழுதடு Kilutatu |
Labor | தொழிலாளர் Tolilalar |
Laboratory | ஆய்வுக்கூடம் ayvukkutam |
Laborious | உழைப்பாளியான Ulaippaliyana |
Labour | தொழிலாளர் Tolilalar |
Labyrinth | சிக்கலான வழி Cikkalana vali |
Lac | அரக்கு Arakku |
Lace | சரிகை Carikai |
Lacerate | கிழி Kili |
Laches | மடிமைக்குற்றம் Matimaikkurram |
Lachrymation | கண்ணீர் ஒழுக்கு Kannir olukku |
Lack | குறைபாடு Kuraipatu |
Lackadaisical | சோர்வுற்ற Corvurra |
Lackey | பணியாள் Paniyal |
Laconic | சுருக்கமான Curukkamana |
Laconically | இதுபற்றி Ituparri |
Lacquer | அரக்கு Arakku |
Lactation | பால்கொடுத்தல் Palkotuttal |
Lacteal | பால்சார்ந்த Palcarnta |
Lactometer | பால் அடர்த்தியளவி Pal atarttiyalavi |
Lacuna | இடைவெளி Itaiveli |
Lad | சிறுவன் Ciruvan |
Ladder | ஏணி eni |
Lade | கப்பலுக்குப் பாரமேற்று Kappalukkup paramerru |
Laden | மூட்டை Muttai |
Ladle | கரண்டி karanti |
Lady | பெண் pen |
Ladybird | கரும்புள்ளிகள் கொண்ட செந்நிற வட்டச் சிறு வண்டு Karumpullikal konta cennira vattac ciru vantu |
Lag | பிந்துதல் Pintutal |
Lager | ஒரு வகை மது Oru vakai matu |
Laggard | மெதுவாக நடப்பவர் Metuvaka natappavar |
Lagoon | கடற்கரைக்காயல் Katarkaraikkayal |
Laid | புனையப்பட்ட punaiyappatta |
Lain | கிடந்தது kitantatu |
Lair | குகையில் kukaiyil |
Read also: Grocery items in Tamil & English
Laity | பாமர மக்கள் pamara makkal |
Lake | ஏரி eri |
Lakh | லட்சம் latcam |
Lamb | செம்மறி ஆட்டு குட்டி Cemmari attu kutti |
Lame | நொண்டி nonti |
Lament | ஒப்பாரி oppari |
Lamentable | துக்ககரமான Tukkakaramana |
Lamentably | அழுகிறது Alukiratu |
Lamentation | துக்ககரமான Tukkakaramana |
Lamina | அடுக்கு atukku |
Laminate | உலோகத்தை ulokattai |
Lamp | விளக்கு vilakku |
Lampblack | புகைக்கரியிலிருந்து செய்யப்படும் கருவண்ணப்பொருள் Pukaikkariyiliruntu ceyyappatum karuvannapporul |
Lampoon | வசைப்பாடல் vacaippatal |
Lance | ஈட்டி itti |
Lancet | கூர்முகட்டு வளைவு kurmukattu valaivu |
Land | நிலம் Nilam |
Landgrave | செர்மனியில் ஆட்சியுரிமைப் பெருமக்கள் பட்டம் Cermaniyil atciyurimaip perumakkal pattam |
Landholder | நில உரிமையாளர் Nila urimaiyalar |
Landing | தரையிறங்குதல் Taraiyirankutal |
Landlady | நிலச்சொந்தக்காரி Nilaccontakkari |
Landlord | வாடகைக்கு விடுபவர் Vatakaikku vitupavar |
Landmark | நில எல்லைக்குறி Nila ellaikkuri |
Landscape | இயற்கைக்காட்சி Iyarkaikkatci |
Landslide | நிலச்சரிவு nilaccarivu |
Landslip | மண்சரிவு mancarivu |
Lane | பாதை patai |
Language | மொழி moli |
Languid | களைப்புற்ற kalaippurra |
Languish | குறைபடு kuraipatu |
Languor | தளர்ச்சி Talarcci |
Langur | நீண்ட குரங்கு Ninta kuranku |
Lank | மெலிந்த melinta |
Lanky | நீண்டு மெலிந்த Nintu melinta |
Lantern | கூண்டு விளக்கு Kuntu vilakku |
Lap | மடி mati |
Lapidary | விலையுயர்ந்த கற்கள் Vilaiyuyarnta karkal |
Read also: Family Relationship in Tamil & English
Lapidate | கல்லால் அடி Kallal ati |
Lapse | காலம் கழித்தல் kalam kalittal |
Larceny | திருட்டு Tiruttu |
Larder | உணவரங்கு unavaranku |
Large | பெரிய Periya |
Largess | தாராளமான Taralamana |
Lark | வானம் பாடி vanam pati |
Larva | முகமூடி Mukamuti |
Laryngitis | குரல்வளை அழற்சி Kuralvalai alarci |
Larynx | குரல்வளை Kuralvalai |
Lascivious | காமம் மிகுந்த kamam mikunta |
Laser | ஒளிக்கதிர் Olikkatir |
Lash | சாட்டையால் அடி cattaiyal ati |
Lass | சிறுமி cirumi |
Lassitude | களைப்பு Kalaippu |
Lasso | தளர்வு கொண்ட talarvu konta |
Last | கடைசி Kataici |
Lasting | நீடித்திருக்கிற Nitittirukkira |
Latch | தாழ்ப்பாளை talppalai |
Late | தாமதமாக Tamatamaka |
Latent | உள்ளுறை ullurai |
Lateral | பக்கவாட்டு Pakkavattu |
Laterite | செம்மை cemmai |
Latex | இரப்பர் மரப்பால் Irappar marappal |
Lath | தாங்குசட்டம் Tankucattam |
Lathe | கடைசல் இயந்திரம் Kataical iyantiram |
Lather | சவுக்கடி Cavukkati |
Latin | லத்தீன் மொழி lattin moli |
Latitude | நில நேர்க்கோடு Nila nerkkotu |
Latrine | கழிப்பிடம் Kalippitam |
Latter | பின்னவர் pinnavar |
Latterly | மிக அண்மையில் mika anmaiyil |
Lattice | வரிச்சல் Variccal |
Laud | புகழ்ச்சி Pukalcci |
Laudable | பாராட்டத்தக்க Parattattakka |
Laudation | புகழ்ச்சி Pukalcci |
Read also: Fruits names in Tamil & English
Laudatory | புகழுரை Pukalurai |
Laugh | சிரிப்பு cirippu |
Laughable | சிரிக்கத்தகுந்த Cirikkattakunta |
Laughter | நகைப்பொலி nakaippoli |
Launch | துவக்கவும் Tuvakkavum |
Launder | சலவைசெய் Calavaicey |
Laundry | சலவை Calavai |
Laundryman | சலவை தொழிலாளி Calavai tolilali |
Laureate | அரசவைக்கவிஞர் Aracavaikkavinar |
Laurel | வெற்றிச் சின்னம் Verric cinnam |
Lava | எரிமலை erimalai |
Lavatory | சிறுநீர் கழிக்கும் Cirunir kalikkum |
Lavender | இளம் சிவப்பு Ilam civappu |
Lavish | ஏராளமாக eralamaka |
Lavishness | வீண்செலவானது Vincelavanatu |
Law | சட்டம் cattam |
Law-abiding | சட்டத்தை மதிக்கும் cattattai matikkum |
Lawful | சட்டப்பூர்வமான Cattappurvamana |
Lawgiver | சட்ட மாமேதை Catta mametai |
Lawless | சட்டங்களில்லாத cattankalillata |
Lawmaker | எதிர்ப்பு etirppu |
Lawn | புல்வெளி pulveli |
Lawyer | வழக்குரைஞர் Valakkurainar |
Lax | தளர்வாக Talarvaka |
Laxative | மலமிளக்கி Malamilakki |
Laxity | மெத்தன mettana |
Lay | இடுகின்றன itukinrana |
Layer | அடுக்கு Atukku |
Layman | சமய குரு அல்லாதவர் Camaya kuru allatavar |
Layoff | பணிநீக்கம் செய்வது Paninikkam ceyvatu |
Layout | அமைப்பத்திட்டம் amaippattittam |
Layover | நின்ற Ninra |
Lazar | நோயுற்றவர் noyurravar |
Lazaret | குட்ட நோய் மருத்துவமனை Kutta noy maruttuvamanai |
Laze | வீண்பொழுது போக்கு Vinpolutu pokku |
Lazily | சோம்பலுடன் chompalutan |
Laziness | சோம்பல் Compal |
Lazy | சோம்பேறி Comperi |
Read also: Body Parts in Tamil & English
Le
Lea | பசும் புல் தரை Pacum pul tarai |
Leach | திரவப் பொருட்களைக் கசிய விடு Tiravap porutkalaik kaciya vitu |
Lead | வழி நடத்து Vali natattu |
Leaden | வழிநடத்துங்கள் Valinatattunkal |
Leader | தலைவர் Talaivar |
Leadership | தலைமைத்துவம் Talaimaittuvam |
Leading | முன்னணி Munnani |
Leaf | இலை Ilai |
Leaflet | துண்டுப்பிரசுரம் Tuntuppiracuram |
League | தூரம் Turam |
Leak | கசிவு Kacivu |
Leakage | கசிவு ஒழுக்கு Kacivu olukku |
Lean | ஒல்லியான Olliyana |
Leaning | சாய்ந்து Cayntu |
Leap | பாய்ச்சல் Payccal |
Leap year | 366 நாட்களுடை ஆண்டு 366 நாட்களுடை ஆண்டு |
Learn | அறிய Ariya |
Learning | கற்றல் Karral |
Lease | குத்தகை Kuttakai |
Leasehold | குத்தகை இடம் Kuttakai itam |
Leash | தோல்வி Tolvi |
Least | குறைந்தது Kuraintatu |
Leather | விலங்கின் பதனிடப்பட்ட தோல் Vilankin patanitappatta tol |
Leave | விடுங்கள் Vitunkal |
Leaven | புளிப்பு Pulippu |
Leaving | விட்டு Vittu |
Lechery | சிற்றின்ப நடத்தை Cirrinpa natattai |
Lectern | விரிவுரை Virivurai |
Lecture | சொற்பொழிவு Corpolivu |
Lecturer | கற்பிப்பாளர் Karpippalar |
Led | தலைமையில் Talaimaiyil |
Ledge | சுவரில் பதிக்கப்பட்ட அலமாரி Cuvaril patikkappatta alamari |
Lee | காற்றுப் படாத பக்கம் Karrup patata pakkam |
Leech | அட்டை Attai |
Leer | படி Pati |
Lees | படி Pati |
Leeward | நிழற்பக்கம் Nilarpakkam |
Leeway | சலுகைகள் calukaikal |
Left | இடது Itatu |
Leg | கால் Kal |
Legacy | மரபு Marapu |
Legal | சட்ட Catta |
Legalize | சட்டப்பூர்வமாக்கு Cattappurvamakku |
Legally | சட்டப்படி Cattappati |
Legate | தொடர்புடையது Totarputaiyatu |
Legend | புராணக்கதை Puranakkatai |
Read also: Food vocabulary in Tamil & English
Leghorn | வீட்டுக்கோழி வகை Vittukkoli vakai |
Legible | தெளிவானது Telivanatu |
Legion | படையணி Pataiyani |
Legislate | சட்டமன்றம் Cattamanram |
Legislative | சட்டமன்றம் Cattamanram |
Leisure | ஓய்வு oyvu |
Lemma | முற்கோள் Murkol |
Lemon | எலுமிச்சை Elumiccai |
Lemonade | எலுமிச்சை பாணம் Elumiccai panam |
Lemur | நரி போன்ற முகம் கொண்ட Nari ponra mukam konta |
Lend | கடன் கொடுங்கள் கடன் கொடுங்கள் |
Lending | கடன் வழங்குதல் Katan valankutal |
Length | நீளம் Nilam |
Length wise | நீளம் வாரியாக Nilam variyaka |
Lenience | மென்மை Menmai |
Lenient | கருணை Karunai |
Lens | கண்ணாடி வில்லை Kannati villai |
Lent | கடன்கொடு katankotu |
Lentil | பருப்பு Paruppu |
Leo | சிம்மம் cimmam |
Leonine | சிங்கம் போன்ற Cinkam ponra |
Leopard | சிறுத்தை Ciruttai |
Leper | தொழுநோயாளி Tolunoyali |
Leprosy | தொழுநோய் Tolunoy |
Lesbian | மகளிர் ஓரினப் பாலுணர்வுசார் makalir orinap palunarvucar |
Less | குறைவாக Kuraivaka |
Lessee | குத்தகைதாரர் Kuttakaitarar |
Lessen | குறைக்க Kuraikka |
Lesser | குறைவாக Kuraivaka |
Lesson | பாடம் Paadam |
Lest | ஆகாதவாறு akatavaru |
Let | விடுங்கள் Vitunkal |
Lethal | மரணம் Maranam |
Lethargic | மந்தமான Mantamana |
Lethargy | சோம்பல் Compal |
Letter | கடிதம் Katitam |
Lettuse | கீரை kirai |
Levant | தலைமறைவாகி விடு Talaimaraivaki vitu |
Levee | தடுப்புச்சுவர் tatuppuccuvar |
Level | நிலை Nilai |
Lever | நெம்புகோல் Nempukol |
Leverage | நெம்புகோல் கருவியின் செயல் Nempukol karuviyin ceyal |
Leviable | வரி வரி |
Levity | அலட்சியம் Alatciyam |
Levy | வசூல் செய்தல் Vacul ceytal |
Lewd | கற்பற்ற Karparra |
Lewis | பருத்திவகை paruttivakai |
Lexicon | அகராதி Akarati |
Read also: Cinema in Tamil & English
Li
Liability | பொறுப்பு Poruppu |
Liable | பொறுப்புடையோர் Porupputaiyor |
Liaison | தொடர்பு Totarpu |
Liar | பொய் கூறுவோன் Poy kuruvon |
Libel | அவதூறு Avaturu |
Libellous | அவதூறான avaturana |
Liberal | தாராளவாத தாராளவாத |
Liberalism | நோக்கங்களிலும் Nokkankalilum |
Liberation | விடுதலை Vitutalai |
Liberty | சுதந்திரம் Cutantiram |
Libra | துலாம் tulam |
Librarian | நூலகர் Nulakar |
Library | நூலகம் Nulakam |
Licence | உரிமம் urimam |
License | உரிமம் Urimam |
Licit | கள்ளத்தனமாக இல்லாத Kallattanamaka illata |
Lick | நக்கு Nakku |
Lid | மூடி Muti |
Lie | பொய் Poy |
Lief | ஓடியது otiyatu |
Liege | முற்றுகை Murrukai |
Lien | சொத்து அல்லது பாவியின் மேல் உரிமை சொத்து அல்லது பாவியின் மேல் உரிமை |
Lieu | பொய் Poy |
Life | வாழ்க்கை Valkkai |
Lifeguard | ஆயுட்காலம் ayutkalam |
Lifelong | வாழ்நாள் முழுவதும் Valnal muluvatum |
Lifetime | வாழ்நாள் Valnal |
Lift | தூக்கு Tukku |
Ligament | தசைநார் Tacainar |
Light | ஒளி ஒளி |
Lighthouse | கலங்கரை விளக்கம் Kalankarai vilakkam |
Lightning | மின்னல் Minnal |
Lightweight | பளு அதிகம் இல்லாத Palu atikam illata |
Lignite | பழுப்பு நிலக்கரி Paluppu nilakkari |
Likable | விரும்பத்தக்கது Virumpattakkatu |
Like | பிடிக்கும் Pitikkum |
Likewise | அதேபோல் Atepol |
Lilt | சந்தப் பாடல் Cantap patal |
Lily | அல்லி alli |
Limb | மூட்டு Muttu |
Limbo | புறக்கணிக்கப்பட்டது purakkanikkappattatu |
Lime | சுண்ணாம்பு Cunnampu |
Limekiln | சுண்ணாம்புக் காளவாய் Cunnampuk kalavay |
Limestone | சுண்ணாம்பு Cunnampu |
Limit | அளவு Alavu |
Limitation | வரம்பு Varampu |
Limn | வண்ணப்படம் தீட்டு Vannappatam tittu |
Limousine | மூடிய பொறி வண்டி Mutiya pori vanti |
Limp | நொண்டி நொண்டி நட Nonti nonti nata |
Limpet | நத்தை வகை சார்ந்த ஓட்டுச் சிப்பி Nattai vakai carnta ottuc cippi |
Limpid | தெளிவான Telivana |
Read also: Sentences and Phrases in Tamil & English
Linchpin | கடையாணி Kataiyani |
Line | வரிசை Varicai |
Lineage | பரம்பரை Paramparai |
Lineal | நேரியல் Neriyal |
Linear | கோடுகள் பற்றிய Kotukal parriya |
Linen | கைத்தறி Kaittari |
Liner | கப்பல் வியாபாரிகளின் ஒரு கப்பல் Kappal viyaparikalin oru kappal |
Linger | தாமதி Tamati |
Lingering | நீடித்தது Nitittatu |
Lingual | மொழி Moli |
Linguist | மொழியியலாளர் Moliyiyalalar |
Linguistic | மொழியியல் Moliyiyal |
Liniment | பூசம் மருந்து Pucam maruntu |
Lining | புறணி Purani |
Link | இணைப்பு Inaippu |
Linnet | ஒரு சிறிய பறவை Oru ciriya paravai |
Linoleum | ஒரு வகை மெழுகு சாலை Oru vakai meluku calai |
Linseed | ஆளி விதை ali vitai |
Lint | காயங்களில் வைத்துக்கட்ட உதவும் மெத்தென்ற சணல் துணி Kayankalil vaittukkatta utavum mettenra canal tuni |
Lintel | சன்னல் Cannal |
Lion | சிங்கம் Cinkam |
Lip | உதடு Utatu |
Lipstick | உதட்டுச்சாயம் Utattuccayam |
Liquefy | திரவமாக்கு Tiravamakku |
Liquid | திரவம் Tiravam |
Liquidation | பணப்புழக்கம் Panappulakkam |
Liquor | மதுபானம் Matupanam |
Lisp | உதடு Utatu |
List | பட்டியல் Pattiyal |
Listen | கவனி Kavani |
Lit | ஏற்று erru |
Litany | ஒரு வழிபாட்டு முறை Oru valipattu murai |
Literacy | கல்வியறிவு Kalviyarivu |
Literal | அதாவது Atavatu |
Literary | இலக்கியவாதி Ilakkiyavati |
Literature | இலக்கியம் Ilakkiyam |
Lithe | எளிதில் வளையக் கூடிய Elitil valaiyak kutiya |
Lithium | லித்தியம் Littiyam |
Litigant | வழக்குரைஞர் Valakkurainar |
Litmus | நீலச்சாயம் Nilaccayam |
Liter | லிட்டர் littar |
Litterateur | இலக்கிய எழுத்தாளர் Ilakkiya eluttalar |
Little | சிறிய ciriya |
Livable | வாழக்கூடியது Valakkutiyatu |
Live | உயிருள்ள Uyirulla |
Livelihood | வாழ்வாதாரம் Valvataram |
Liver | கல்லீரல் Kalliral |
Livestock | கால்நடைகள் kalnataikal |
Livid | வெளிரிய நீல நிறங் கொண்ட Veliriya nila niran konta |
Living | ஜீவனுள்ள Jivanulla |
Lizard | பல்லி Palli |
Llama | ஒட்டக வகையைச் சேர்ந்த லாமா என்ற சுமை தாங்கிச் செல்லும் மிருகம் Ottaka vakaiyaic cernta lama enra cumai tankic cellum mirukam |
Read also: Are sentences in Tamil & English
Lo
Lo | தி Ti |
Load | சுமை Cumai |
Loaf | ரொட்டி Rotti |
Loafer | சோம்பேறி comperi |
Loam | களிமண் Kaliman |
Loan | கடன் katan |
Loath | வெறுப்பு veruppu |
Loathe | வெறுக்க verukka |
Loathing | வெறுப்பு veruppu |
Loathsome | வெறுக்கத்தக்கது Verukkattakkatu |
Lob | உயரமாக எழும்பும்படி Uyaramaka elumpumpati |
Lobby | ஒதுங்கும் அறை Otunkum arai |
Lobe | காதுமடலின் அடிப்பாகம் Katumatalin atippakam |
Lobster | கடல்நண்டு Katalnantu |
Local | உள்ளூர் ullur |
Locality | இடம் itam |
Locally | உள்ளூரில் ulluril |
Locate | கண்டுபிடி kantupiti |
Location | இடம் itam |
Loch | கடற் கழி Katar kali |
Lock | பூட்டு Puttu |
Locker | பெட்டகம் Pettakam |
Locket | சிறு அலங்காரப் பேழை Ciru alankarap pelai |
Locksmith | பூட்டு தொழிலாளி Puttu tolilali |
Locomotion | தன்திறன் Tantiran |
Locus | குறிப்பிட்ட இடம் Kurippitta itam |
Locust | வெட்டுக்கிளி vettukkili |
Locution | பேசும் பணி pecum pani |
Locutory | இடம் itam |
Lodestar | வழிகாட்டும் விண்மீன் Valikattum vinmin |
Lodge | சிறு வீடு ciru vitu |
Lodging | உறைவிடம் uraivitam |
Loft | மாடி Mati |
Log | பதிவு Pativu |
Logarithm | அஷர கணிதத்தில் மடக்கை Asara kanitattil matakkai |
Logbook | தினசரிக் குறிப்புப் புத்தகம் Tinacarik kurippup puttakam |
Loggerhead | முட்டாள் muttal |
Logic | தர்க்கம் tarkkam |
Logical | தர்க்க சாஸ்திரம் பற்றிய Tarkka castiram parriya |
Logician | தர்க்கசாஸ்திரி tarkkacastiri |
Logo | சின்னம் cinnam |
Loin | இதுவரை ituvarai |
Loiter | பின் தங்கு Pin tanku |
Lone | தனிமையானது Tanimaiyanatu |
Lonely | தனிமை tanimai |
Long | நீண்டது nintatu |
Read also: Disease names in Tamil & English
Longing | ஏங்குதல் Ēnkutal |
Longitude | தீர்க்கரேகை tirkkarekai |
Looby | அறிவிலி Arivili |
Look | பார் par |
Lookout | கவனிக்க kavanikka |
Loom | தறி tari |
Loon | மடையன் Mataiyan |
Loop | வளையம் valaiyam |
Loose | தளர்வானது Talarvanatu |
Loosen | தளர்த்தவும் talarttavum |
Loot | கொள்ளை Kollai |
Lop | வெட்டு Vettu |
Looping | சுழலும் Culalum |
Loquacious | குறைவான Kuraivana |
Loquacity | குறைவு Kuraivu |
Lord | கடவுள் katavul |
Lore | அறிவு Arivu |
Lorry | பாரமேற்றும் வண்டி Paramerrum vanti |
Lose | இழக்க Ilakka |
Loss | இழப்பு Ilappu |
Lost | இழந்தது ilantatu |
Lot | நிறைய Niraiya |
Loth | लोईअन loiana |
Lotion | கிருமிநாசினி Kiruminacini |
Lottery | சீட்டுகள் குலுக்கிப் போட்டு நிச்சயித்தல் Cittukal kulukkip pottu niccayittal |
Lotus | தாமரை tamarai |
Loud | உரத்த uratta |
Loudspeaker | ஒலிபெருக்கி Oliperukki |
Lounge | சோம்பித்திரி Compittiri |
Louse | பேன் Pen |
Lout | சத்தமாக cattamaka |
Lovable | அன்பானவர் anpanavar |
Love | காதல் katal |
Loveable | அன்பானவர் anpanavar |
Lovely | அருமையானது Arumaiyanatu |
Lover | காதலன் Katalan |
Loving | அன்பானவர் anpanavar |
Low | தாழ்ந்த Talnta |
Lower | கீழான kilana |
Loyal | விசுவாசம் Vicuvacam |
Loyalty | வாய்மை தவறாமை Vaymai tavaramai |
Lozenge | சர்க்கரை கலந்த மிட்டாய் Carkkarai kalanta mittay |
Read also: Kitchen Items in Tamil & English
Lu
Lubber | நாகரீகம் அற்ற தடியன் Nakarikam arra tatiyan |
Lubricant | மசகு எண்ணெய் macaku enney |
Lubricate | உயவூட்டு uyavuttu |
Lubrication | உயவிடல் uyavital |
Lubricator | உயவிடுவான் Uyavituvan |
Lucent | பளபளப்பான Palapalappana |
Lucerne | கால்நடைத் தீவனச் செடிவகை Kalnatait tivanac cetivakai |
Lucid | தெளிவான telivana |
Lucifer | சைத்தான் Caittan |
Luck | அதிர்ஷ்டம் Atirstam |
Lucky | அதிர்ட்டமுள்ள atirttamulla |
Lucrative | லாபகரமான Lapakaramana |
Lucre | வேலை Velai |
Lug | இயந்திரம் முதலானவற்றில் பொருத்து முனை iyantiram mutalanavarril poruttu munai |
Luggage | சாமான்கள் camankal |
Lukewarm | மந்தமான mantamana |
Luffa | லுஃபா Luhpa |
Lull | மந்தமான Mantamana |
Lumbago | இடுப்பு வலி ituppu vali |
Lumber | மரம் வெட்டுதல் Maram vettutal |
Luminary | சுடர்வான cutarvana |
Luminous | ஒளிரும் olirum |
Lump | கட்டை Kattai |
Lunacy | பைத்தியம் paittiyam |
Lunar | சந்திரன் cantiran |
Lunch | மதிய உணவு matiya unavu |
Lung | நுரையீரல் Nuraiyiral |
Lunge | மதிய உணவு Matiya unavu |
Lurch | கனத்தில் திடீர்ச் சாய்வு Kanattil titirc cayvu |
Lure | கவரும் kavarum |
Lurid | மந்தாரமுள்ள Mantaramulla |
Lurk | பதுங்கியிருங்கள் Patunkiyirunkal |
Luscious | மிக இனிப்பான mika inippana |
Lush | பசுமையான pacumaiyana |
Lust | காமம் kamam |
Lustful | காமம் kamam |
Lusty | உடல் நலம் கொண்ட Utal nalam konta |
Lute | வீணை Vinai |
Lux | ஒளியலகு oliyalaku |
Luxurious | ஆடம்பரமான atamparamana |
Luxury | சொகுசு Cokucu |
Read also: Play vocabulary quiz
Ly
Lying | பொய் poy |
Lymph | நிணநீர் ninanir |
Lynch | விசாரணையிண்றி கொல் Vicaranaiyinri kol |
Lynx | சிவிங்கி civinki |
Lyre | யாழ் yal |
Lyric | பாடல் Patal |
Lysol | ஒரு வித கிருமி நாசினி Oru vita kirumi nacini |

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz
Daily use Tamil Sentences
How are you | நீங்கள் எப்படி இருக்கிறீர்கள் Ninkal eppati irukkirirkal |
I am fine | நான் நன்றாக இருக்கிறேன் Nan nanraka irukkiren |
What is your name | உங்கள் பெயர் என்ன Unkal peyar enna |
You’re beautiful | நீ அழகாக இருக்கிறாய் Ni alakaka irukkiray |
I’m in love | நான் காதலிக்கிறேன் Nan katalikkiren |
Top 1000 words
English to Tamil – here you learn top 1000 words, that is separated into sections to learn easily (Simple words, Easy words, Medium words, Hard Words, Advanced Words). These words are very important in daily life conversations, basic level words are very helpful for beginners. All words have Tamil meanings with transliteration.
Act | நாடகம் natakam |
Add | கூட்டு kuttu |
Age | வயது vayatu |
Aim | நோக்கம் nokkam |
Air | காற்று karru |
All | அனைத்து anaittu |
And | மற்றும் marrum |
Ant | எறும்பு erumpu |
Any | ஏதேனும் etenum |
Ask | கேட்க ketka |
Bad | மோசமான mocamana |
Big | பெரிய periya |
Buy | வாங்க vanka |
Cry | கலங்குவது kalankuvatu |