Negative words in English and Tamil
To learn Tamil language words common vocabulary is one of the important sections. Common Vocabulary contains common words that we can used in daily life. Here you learn top Negative words in English with Tamil translation. If you are interested to learn important Negative Tamil words, this place will help you to learn Negative words in Tamil language with their pronunciation in English. Negative words are used in daily life conversations, so it is very important to learn all words in English and Tamil.

Read also: A-Z Dictionary | Alphabets | Daily use Sentence
Negative words in Tamil
Here is the list of English Tamil translations of Negative words in Tamil language and their pronunciation in English.
Adverse | பாதகமான Patakamana |
Angry | கோபம் kopam |
Annoy | எரிச்சலூட்டு ericcaluttu |
Anxious | கவலையுடன் kavalaiyutan |
Apathy | அக்கறையின்மை akkaraiyinmai |
Appalling | பயங்கரமான payankaramana |
Arrogant | திமிர்பிடித்த timirpititta |
Atrocious | கொடூரமான koturamana |
Awful | மோசமான mocamana |
Bad | மோசமான mocamana |
Banal | சாதாரணமான cataranamana |
Barbed | முள்வேலி mulveli |
Belligerent | போர்க்குணமிக்க porkkunamikka |
Bemoan | புலம்பல் pulampal |
Beneath | கீழே kile |
Boring | சலிப்பு calippu |
Broken | உடைந்தது utaintatu |
Callous | இரக்கமற்ற irakkamarra |
Careless | கவனக்குறைவான kavanakkuraivana |
Clumsy | விகாரமான vikaramana |
Coarse | கரடுமுரடான karatumuratana |
Collapse | சரிவு carivu |
Confused | குழப்பமான kulappamana |
Contradictory | முரண்பாடான muranpatana |
Contrary | மாறாக maraka |
Corrosive | அரிக்கும் arikkum |
Corrupt | சிதைந்த கோப்பு citainta koppu |
Crazy | பைத்தியம் paittiyam |
Creepy | தவழும் tavalum |
Criminal | குற்றவாளி kurravali |
Read also: Play vocabulary quiz
Cruel | கொடூரமான koturamana |
Cry | கலங்குவது kalankuvatu |
Cutting | வெட்டுதல் vettutal |
Damage | சேதம் cetam |
Dead | இறந்தார் irantar |
Decaying | அழுகும் alukum |
Deformed | சிதைக்கப்பட்ட citaikkappatta |
Deny | மறுக்கின்றனர் marukkinranar |
Deplorable | வருந்தத்தக்கது varuntattakkatu |
Depressed | மனச்சோர்வு manaccorvu |
Deprived | பறிக்கப்பட்டது parikkappattatu |
Despicable | இழிவான ilivana |
Dirty | அழுக்கு alukku |
Disease | நோய் noy |
Disgusting | அருவருப்பான aruvaruppana |
Dishonest | நேர்மையற்ற nermaiyarra |
Dishonorable | மதிப்பற்ற matipparra |
Distress | துன்பம் tunpam |
Dreadful | பயங்கரமான payankaramana |
Evil | தீய tiya |
Fail | தோல்வி tolvi |
Faulty | தவறான tavarana |
Fear | பயம் payam |
Feeble | பலவீனமான palavinamana |
Fight | சண்டை cantai |
Filthy | இழிந்த ilinta |
Foul | தவறான tavarana |
Ghastly | கொடூரமான koturamana |
Grave | கல்லறை kallarai |
Greed | பேராசை peracai |
Grimace | முக நெளிப்பு muka nelippu |
Gross | மொத்த motta |
Gruesome | பயங்கரமான payankaramana |
Guilty | குற்ற உணர்வு kurra unarvu |
Haggard | கசப்பான kacappana |
Hard | கடினமான katinamana |
Harmful | தீங்கு விளைவிக்கும் tinku vilaivikkum |
Hate | வெறுக்கிறேன் verukkiren |
Hideous | அருவருப்பான aruvaruppana |
Homely | இல்லறம் illaram |
Horrendous | பயங்கரமான payankaramana |
Horrible | பயங்கரமான payankaramana |
Hostile | விரோதமான virotamana |
Hurtful | புண்படுத்தும் punpatuttum |
Ignorant | அறியாமை ariyamai |
Ignore | புறக்கணிக்க purakkanikka |
Immature | முதிர்ச்சியற்ற mutircciyarra |
Imperfect | நிறைவற்ற niraivarra |
Impossible | சாத்தியமற்றது cattiyamarratu |
Inelegant | நேர்த்தியற்ற nerttiyarra |
Infernal | நரகமானது narakamanatu |
Injure | காயப்படுத்து kayappatuttu |
Insane | பைத்தியக்காரன் paittiyakkaran |
Insidious | நயவஞ்சகமான nayavancakamana |
Jealous | பொறாமை poramai |
Junky | குப்பை kuppai |
Lose | இழக்க ilakka |
Lousy | அசிங்கமான acinkamana |
Lumpy | கட்டியான kattiyana |
Read also: Positive Words | Compound Words
Mean | அர்த்தம் arttam |
Messy | குழப்பமான kulappamana |
Missing | காணவில்லை kanavillai |
Misunderstood | தவறாக புரிந்து கொள்ளப்பட்டது tavaraka purintu kollappattatu |
Moan | புலம்பல் pulampal |
Moldy | பூசப்பட்ட pucappatta |
Moody | மனநிலை mananilai |
Naive | அனுபவம் இன்றி anupavam inri |
Nasty | மோசமான mocamana |
Naughty | குறும்பு kurumpu |
Negative | எதிர்மறை etirmarai |
Never | ஒருபோதும் orupotum |
No | இல்லை illai |
Nobody | யாரும் இல்லை yarum illai |
Nonsense | முட்டாள்தனம் muttaltanam |
Not | இல்லை illai |
Noxious | தீங்கு விளைவிக்கும் tinku vilaivikkum |
Objectionable | ஆட்சேபனைக்குரியது atcepanaikkuriyatu |
Odious | அருவருப்பான aruvaruppana |
Offensive | தாக்குதல் takkutal |
Old | பழைய palaiya |
Oppressive | அடக்குமுறை atakkumurai |
Pain | வலி vali |
Petty | குட்டி kutti |
Plain | வெற்று verru |
Poisonous | விஷம் visam |
Pompous | ஆடம்பரமான atamparamana |
Poor | ஏழை elai |
Questionable | கேள்விக்குரியது kelvikkuriyatu |
Quit | விட்டுவிட vittuvita |
Reject | நிராகரிக்கின்றன nirakarikkinrana |
Renege | புறக்கணிப்பு purakkanippu |
Repellant | விரட்டி viratti |
Repulsive | விரட்டும் virattum |
Revenge | பழிவாங்கும் palivankum |
Revolting | கிளர்ச்சி kilarcci |
Rocky | பாறைகள் நிறைந்த paraikal nirainta |
Rotten | அழுகிய alukiya |
Rude | முரட்டுத்தனமான murattuttanamana |
Sad | வருத்தம் varuttam |
Savage | காட்டுமிராண்டித்தனமான kattumirantittanamana |
Scare | பயமுறுத்தும் payamuruttum |
Scream | அலறல் alaral |
Severe | கடுமையான katumaiyana |
Shocking | அதிர்ச்சியளிக்கிறது atircciyalikkiratu |
Sick | உடம்பு சரியில்லை utampu cariyillai |
Sickening | நோய்வாய்ப்பட்ட noyvayppatta |
Sinister | கெட்ட ketta |
Slimy | மெலிதான melitana |
Smelly | துர்நாற்றம் வீசும் turnarram vicum |
Sorry | மன்னிக்கவும் mannikkavum |
Spiteful | வெறுக்கத்தக்க verukkattakka |
Sticky | ஒட்டும் ottum |
Stinky | துர்நாற்றம் turnarram |
Stormy | புயலடித்த puyalatitta |
Stressful | மன அழுத்தம் mana aluttam |
Stuck | சிக்கிக்கொண்டது cikkikkontatu |
Stupid | முட்டாள் muttal |
Suspect | சந்தேகிக்கப்படுகிறது cantekikkappatukiratu |
Suspicious | சந்தேகத்திற்குரிய cantekattirkuriya |
Tense | பதற்றமான patarramana |
Terrible | பயங்கரமான payankaramana |
Terrifying | திகிலூட்டும் tikiluttum |
Threatening | அச்சுறுத்தும் accuruttum |
Ugly | அசிங்கமான acinkamana |
Undermine | குறைமதிப்பிற்கு உட்படுத்துகின்றன kuraimatippirku utpatuttukinrana |
Unfair | நியாயமற்ற niyayamarra |
Unfavorable | சாதகமற்ற catakamarra |
Unhappy | மகிழ்ச்சியற்ற makilcciyarra |
Unhealthy | ஆரோக்கியமற்ற arokkiyamarra |
Unlucky | துரதிர்ஷ்டவசமான turatirstavacamana |
Unpleasant | விரும்பத்தகாத virumpattakata |
Unreliable | நம்பமுடியாதது nampamutiyatatu |
Unsatisfactory | திருப்தியற்ற tiruptiyarra |
Unwanted | தேவையற்ற tevaiyarra |
Unwelcome | விரும்பத்தகாத virumpattakata |
Unwholesome | ஆரோக்கியமற்ற arokkiyamarra |
Unwieldy | கையாலாகாத kaiyalakata |
Unwise | விவேகமற்ற vivekamarra |
Upset | வருத்தம் varuttam |
Vice | துணை tunai |
Vile | இழிவான ilivana |
Villainous | வில்லத்தனமான villattanamana |
Weary | சோர்வு corvu |
Wicked | பொல்லாத pollata |
Worthless | மதிப்பற்றது matipparratu |
Wound | காயம் kayam |
Yell | கத்தவும் kattavum |
Zero | பூஜ்யம் pujyam |

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz

Picture Quiz
Daily use Tamil Sentences
How are you | நீங்கள் எப்படி இருக்கிறீர்கள் Ninkal eppati irukkirirkal |
I am fine | நான் நன்றாக இருக்கிறேன் Nan nanraka irukkiren |
What is your name | உங்கள் பெயர் என்ன Unkal peyar enna |
You’re beautiful | நீ அழகாக இருக்கிறாய் Ni alakaka irukkiray |
I’m in love | நான் காதலிக்கிறேன் Nan katalikkiren |
Top 1000 words
English to Tamil – here you learn top 1000 words, that is separated into sections to learn easily (Simple words, Easy words, Medium words, Hard Words, Advanced Words). These words are very important in daily life conversations, basic level words are very helpful for beginners. All words have Tamil meanings with transliteration.
Act | நாடகம் natakam |
Add | கூட்டு kuttu |
Age | வயது vayatu |
Aim | நோக்கம் nokkam |
Air | காற்று karru |
All | அனைத்து anaittu |
And | மற்றும் marrum |
Ant | எறும்பு erumpu |
Any | ஏதேனும் etenum |
Ask | கேட்க ketka |
Bad | மோசமான mocamana |
Big | பெரிய periya |
Buy | வாங்க vanka |
Cry | கலங்குவது kalankuvatu |