Abbreviations vocabulary in Albanian

To learn Albanian language, common vocabulary is one of the important sections. Common Vocabulary contains common words that we can used in daily life. Abbreviations are one part of common words used in daily life. If you are interested to learn Abbreviations vocabulary in Albanian, this place will help you to learn all Abbreviations vocabulary in Albanian language. Abbreviations vocabulary words are used in day-to-day life conversations, so it is very important to learn all Abbreviations vocabulary in English and Albanian and also play quiz and play picture vocabulary, play some games so you get not bored. If you think too hard to learn Albanian language, 1000 words will helps to learn Albanian language easily, they contain 2-letter words to 13-letter words. The below table gives the translation of Abbreviations in Albanian.

Abbreviations vocabulary words in Albanian

Read also:  A-Z Dictionary  |  Quiz  |  Vocabulary  |  Alphabets  |  Grammar

Abbreviations related vocabulary words in Albanian

Here is the list of Abbreviations vocabulary words in Albanian language.

Abbreviations

AAASShoqata Amerikane për Avancimin e Shkencës
AARPShoqata Amerikane e Personave në Pension
ABSSistemi i frenimit kundër bllokimit
ADAShoqata Amerikane e Stomatologjisë
ADDÇrregullimet e vëmendjes
ADHDÇrregullimi i deficitit të vëmendjes dhe hiperaktivitetit
ADPPërpunimi i automatizuar i të dhënave
AFKLarg nga tastiera
AFLLiga Amerikane e Futbollit
AIDSSindroma e fituar e mungesës së imunitetit
AKAGjithashtu i njohur si
AMAKundër këshillave mjekësore
AMAShoqata Mjekësore Amerikane
APAShoqata Amerikane e Psikologjisë
APTApartament
ASAPSa me shpejt te jete e mundur
ASSOCShoqata
AVEAvenue
AWOLMungon pa Leje
B2BBiznes për Biznes
B2CBiznes për Klientin
BBIABKthehu pas pak
BBLKthehem me vone
BBSKthehem së shpejti
BBWGruaja e madhe e bukur
BEGBuzëqeshje e madhe e keqe
BFi dashuri
BKPRKontabilist
BRNorma e fryrjes
BRBBëhu menjëherë prapa
BTWMeqe ra fjala
CAPTKapiten
CCKopjo në
CDCQendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve
CEOKryeshefi Ekzekutiv
CFOZyrtari më i lartë financiar
CIAAgjencia Qendrore e Inteligjencës
CMCentimetri
CMOShefi i Marketingut
CMSSistemi i menaxhimit të përmbajtjes
COLkolonel
CORPKorporata
CPCKostoja për klikim
CPLTetar
CPSShërbimet e Mbrojtjes së Fëmijëve
CPTKapiten
CRShkalla e konvertimit
CSIHetimi i Vendit të Krimit
CSTKoha standarde qendrore
CTGjykata
CTAThirrje për veprim
CTRKliko Përmes Rate
CXPërvoja e klientit
DAEMONDisku dhe monitorimi i ekzekutimit
DAFBBaza e Forcave Ajrore Dover
DAREEdukimi për rezistencën ndaj abuzimit me drogën
DBATë bësh biznes si
DIYBeje vete
DMMesazh direkt
DMVDivizioni i Mjeteve Motorike
DNCKomiteti Kombëtar Demokratik
DNDMos shqeteso
DOAI vdekur në mbërritje
DOBData e lindjes
DODDepartamenti i Mbrojtjes
DONDepartamenti i Marinës
DPTDepartamenti
DRDoktor
DZZona e rënies
ELindja
EDSSistemet elektronike të të dhënave
EGBuzëqeshje e keqe
EODFundi i Ditës
ESLAnglishtja si gjuhë e dytë
ESPNRrjeti i programimit argëtues dhe sportiv

Read also:  in different languages

ESTOra Standarde Lindore
ETAKoha e parashikuar e arritjes
EVPZëvendës President Ekzekutiv
FAQPyetjet e bëra më shpesh
FBFacebook
FBIByroja Federale e Hetimeve
FLAGShoqata e Gjuhëve të Huaja të Gjeorgjisë
FTKëmbë
FTEPunonjës me kohë të plotë
FYIPër informacionin tuaj
Ggram
GALGallon
GENGjeneral
GFE dashura
GIBGi Bill
GIFFormati i shkëmbimit të grafikëve
GOVQeveria
HIVVirus mungesës së imunitetit njerëzor
HQShtabi
HRBurimet Njerëzore
HWYAutostradë
IAMNe nje takim
IDIdentifikimi
IDKUne nuk e di

Read also:  Daily use Sentences

IMOPer mendimin tim
INinç
INCInkorporuar
IQKoeficient të inteligjencës
IRInteracial
IRLNe jeten e vertete
KGkilogram
KISSKeep It Simple, Budalla
LBpaund
LDRMarrëdhënie në distancë
LETDuke u larguar herët sot
LLCLimited Liability Corp
LMKMe njofto
LNKorsi
LOLDuke qeshur me zë të lartë
LTtoger
LTDI kufizuar
MMetër
MADDNënat kundër drejtimit të mjetit në gjendje të dehur
MAJI madh
MBAMaster i Administrimit të Biznesit
MDMjeku Mjekësor
MGMiligram
MGMTMenaxhimi
MIMilje
MIAMungon në veprim
MLAShoqata e Gjuhëve Moderne
MMMilimetri
MOTOSAnëtar i seksit të kundërt
MOTSSAnëtar i të njëjtit seks
MPHMilje per ore
MRZotëri
MSTKoha standarde malore
MTMali/ Mali
NVeriu
NAFTAMarrëveshja e Tregtisë së Lirë të Amerikës së Veriut
NASAAdministrata Kombëtare e Aeronautikës dhe Hapësirës
NASDAQKuotim i Automatizuar i Shoqatës Kombëtare të Tregtarëve të Letrave me Vlerë
NAVY SEALSForcat Tokësore Ajrore të Detit Detar
NBAShoqata Kombëtare e Basketbollit
NFLLiga Kombëtare e Futbollit
NHLLiga Kombëtare e Hokejve
NIMAsnjë mesazh i brendshëm
NONumri
NRNNuk ka nevojë për përgjigje
NYOBAsnjë nga biznesi juaj
OFCSigurisht
OMGOh Zoti im
OSHAAdministrata e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë
OTJashtë orarit
OTCOver The Counter
OTPNë telefon
OZOns
PPresident
PANdihmes personal
PANSGjëra të reja mjaft të mrekullueshme
PAWSShoqëria Progresive e Mirëqenies së Kafshëve
PGAShoqata e lojtarëve profesionistë
PHATE bukur, e nxehtë dhe joshëse
POLPolitika
POSPrindërit Mbi Sup
POSPika e shitjes
POSPika e Shërbimit
POTUSPresidenti i Shteteve të Bashkuara
POWRob i Luftës
PPVPaguaj per pamjen
PRMarrëdhëniet me Publikun
PROFProfesor
PSPost Script
PSTKoha standarde e Paqësorit
PTPintë
PTEPunonjës me kohë të pjesshme
PVPamjet e faqeve
QTKuarts
RADARZbulimi dhe Rangimi i radios
RDRruga
REAPRezervë Programi i Asistencës Arsimore
RNInfermiere e regjistruar
RNCKomiteti Kombëtar Republikan
ROFLRrotullohet në dysheme Duke qeshur
RTDTë dhëna në kohë reale
SJug
SCOTUSGjykata e Lartë e Shteteve të Bashkuara
SEMMarketingu i motorëve të kërkimit
SEOOptimizimi i motorit të kërkimit
SGTRreshter
SMMediat sociale
SMHDuke tundur kokën
SMMMarketingu i mediave sociale
SMSShërbimi i mesazheve të shkurtra
SOTjetër domethënës
SONARNavigimi dhe shtrirja e zërit
SPCAShoqëria për Parandalimin e Mizorisë ndaj Kafshëve
SQSheshi
SRSenior
STShën
STRruga
STESuite
SUVAutomjeti i shërbimeve sportive
SVPZëvendës President i lartë
SWATArmët dhe Taktikat Speciale
SWFFemër Beqare e Bardhë
SWMMashkull i bardhë beqar
SWOTForca, javë, mundësi, kërcënim
SWOTPikat e forta, Dobësitë, Mundësitë, Kërcënimet
TBATë shpallet
TBDTe jesh i vendosur
TEDMë thuaj, më shpjego, më përshkruaj
TSTranseksual
TTYLFlasim më vonë
UFOObjekt fluturues i paidentifikuar
UNKombet e Bashkuara
USAFForca Ajrore e Shteteve të Bashkuara
VBDData shumë e keqe
VOLVëllimi
VPPresident
WPerëndimi
WFHPunë nga shtëpia
WIIFMÇfarë ka për mua
WOMFjalë goje
WTHÇfarë dreq
WWEArgëtim Botëror i Mundjes
YOLOTi jeton vetem nje here
ZIP CODEKodi i Planit të Përmirësimit të Zonës
Fruits

Picture Quiz

Household Items

Picture Quiz

Animals

Picture Quiz

Stationery

Picture Quiz

Kitchen Items

Picture Quiz

VOCABULARY

fruit  |  VEGETABLE  |  BIRD  |  ANIMAL  |  FLOWER  |  NUMBER  |  GREETING  |  COLOR  |  DAY  |  MONTH  |  RELATIONSHIP  |  BODY PARTS  |  HOUSEHOLD ITEMS  |  KITCHEN ITEMS  |  OCCUPATION  |  STATIONERY  |  PLANET  |  SCHOOL  |  HOSPITAL  |  DISEASE  |  #all  |  play games

GRAMMAR

SYNONYM  |  ANTONYM  |  POSITIVE words  |  PREFIX  |  SUFFIX  |  VERB  |  NOUN  |  ADJECTIVE  |  SENTENCES  |  1000 words  |  come  |  did  |  how  |  my  |  please  |  she  |  this  |  what  |  when  |  where  |  who  |  why  |  thank  |  #all

Leave a Reply