1000 most common words in English and Sundanese

To learn Sundanese language words common vocabulary is one of the important sections. Common Vocabulary contains common words that we can used in daily life. Here you learn top 1000 words in English with Sundanese translation. If you are interested to learn 1000 most common Sundanese words, this place will help you to learn common words in Sundanese language easily. 1000 words are used in daily life conversations, so it is very important to learn all words in English and Sundanese.

1000 most common Sundanese words

Read also:  A-Z Dictionary  |  Alphabets  |  Daily use Sentence

1000 most common Sundanese words

Here is the list of 1000 most important common words in Sundanese language.

Abilitykamampuan
Aboutngeunaan
Abovedi luhur
Abusenyiksa
Acceptnarima
Accessaksés
Achievengahontal
Acknowledgengaku
Acquirengagaleuh
Acrosspeuntas
Actkalakuan
Actiontindakan
Activitykagiatan
Actuallysaleresna
Adaptadaptasi
Addnambahan
Adjustngaluyukeun
Administrationadministrasi
Admirekagum
Admitngaku
Adoptngadopsi
Adoremuja
Adultdéwasa
Advancesateuacanna
Affectmangaruhan
Affordmampuh
Aftersaatos
Againdeui
Againstngalawan
Ageumur
Agencyagénsi
Agreesatuju
Airhawa
Allownyanggakeun
Almostmeh
Alongsapanjang
Alreadyparantos
Althoughsanajan
Alwayssalawasna
Amongdi antara
Amountjumlah
Analysisanalisa
Angeramarah
Animalsato
Anothernu sejenna
Answerngajawab
Anyonesaha waé
Anythingnaon waé
Apologizenyungkeun hapunten

Read also:  Play vocabulary quiz

Appealbanding
Appearnémbongan
Applyngalamar
Appreciatengahargaan
Approachngadeukeutan
Approvenyatujuan
AreaDaérah
Arguengabantah
Arisetimbul
Aroundsakitar
Arrangengatur
Arrivesumping
Artseni
Articletulisan
Artistartis
Asknaroskeun
Assistngabantosan
Associategaul
Assumenganggap
Assuremastikeun
Attachngagantelkeun
Attackserangan
Attemptusaha
Attendngahadiran
Attentionperhatian
Attractmikat
Authorpanulis
Availableaya
Avoidnyingkahan
Awayjauh
Babyorok
Backbalik deui
Badgoréng
BakePanggang
Balancekasaimbangan
Ballbal
Bankbank
Basedasar
Battleperangna
Bearbiruang
Beatngéléhkeun
Beautifulgeulis
Becausesabab
Becomejanten
Bedranjang
Beenparantos
Beforesateuacanna
Beginmimiti
Behaviorkalakuan
Behindtukangeun
Beingmahluk
Believepercaya
Belongmilikna
Bendngeluk
Benefitkauntungan
Bestpangsaéna
Betterlangkung saé
Betweenantawis
Beyondsaluareun
Bigbadag
Blamenyalahkeun
BlockBlok
Bloodgetih
Blowniup
Boarddewan
Bodyawak
Bookbuku
Bornlahir
Borrownginjeum
Boxkotak
Boybudak lalaki
Breakngarénghap
Bringbawa
Brushsikat
Buildinggedong
Burnkaduruk
Burstpeupeus
Businessbisnis
Callnelepon
Camerakaméra
Campaignkampanyeu
Cancelngabatalkeun
Candidatecalon
Carepaduli
Careerkarir
Carrymawa
Casekasus
Cashkontan
Catchnyekel
Causesabab
Celebratengagungkeun
Centerpusat
Centuryabad
Certainpasti
Chairkorsi
Challengetangtangan
Chancekasempetan
Changerobih
Characterwatekna
Chargemuatan

Read also:  Learn More Vocabulary

Chartbagan
Checkcek
Childanaking
Choicepilihan
Choosemilih
Citykota
ClaimKlaim
Classkelas
Cleanberesih
Clearjelas
Closenutup
Coldtiis
Collectngumpulkeun
Collegekuliah
Colorwarna
Combinengagabungkeun
Comesumping
Commandparéntah
Commentkomentar
Commonbiasa
Communicatekomunikasi
Communitykomunitas
Companyparusahaan
Comparengabandingkeun
Completelengkep
Computerkomputer
Concentratekonséntrasi
Concernkaparigelan
Conditionkaayaan
Conferencekonperénsi
Confirmmastikeun
Conflictkonflik
Congresskongrés
Connectsambung
Considernimbangkeun
Consistdiwangun
Consultkonsultasi
Contactkontak
Containngandung
Contenteusi
Contestkontes
Continueteraskeun
Contributenyumbang
Controlkadali
Convertngarobah
Convincengayakinkeun
Cookmasak
Copynyalin
Correctbener
Costbiaya
Couplepasangan
Coursetangtu
Courtpangadilan
Coverpanutup
Crackrengat
Craftkarajinan
Crashkacilakaan
Createnyiptakeun
Creditkiridit
Crewawak awak
Crimekajahatan
Criticizenyempad
Crossmeuntas
Cryceurik
Culturebudaya
Currentayeuna
Curvekurva
Cyclesiklus
Damagekaruksakan
Dancejogét
Darkpoek
Datadata
Datekaping
Daydinten
Deadmaot
Dealnguruskeun
Deathmaot
Debatedebat
Decadedékade
Decidemutuskeun
Decisionkaputusan
Deepjero
Defensepertahanan
Degreegelar
Delayreureuh
Delivernganteurkeun
Demandpaménta
Democratdémokrat
Democraticdemokratis
Denymungkir
Dependgumantung
Describengajelaskeun
Deservepantes
Designrarancang
Desirekahayang
Despitesanajan
Destroyngancurkeun
Determinenangtoskeun
Developmekarkeun
Developmentpamekaran
Diemaot
Differentbéda
Difficultsesah
Directionarah
Directordiréktur
Disciplinedisiplin
Discountdiskon
Discovermendakan
Discussngabahas
Diseasepanyakit
Displaytampilan
Distancejarak
Distributengadistribusikaeun
Dividengabagi
Doctordokter
Doganjing
Doorpanto
Downturun
Draftdraf
Dragngarérét
Drawngagambar
Dreamngimpi
Dresspakéan
Drinkinuman
Drivenyetir
Dropteundeun
Drugubar
Drygaring
Eachmasing-masing
Earlymimiti
Earnneangan
Easengagampangkeun
Eastwétan
Easygampang
Eattuang
Economyékonomi
Edgetepi
Educationpendidikan
Effectpangaruh
Electionpamilihan
Employpadamelan
Encouragengadorong
Endtungtung
Energytanaga
Engagekalibet
Enhanceningkatkeun
Enjoyngararasakeun
Enoughcekap
Ensuremastikeun
Environmentlingkungan
Escapekabur
Especiallykhususna
Essaykarangan
Establishnetepkeun
Estimateperkiraan
Eveningsore
Eventacara
Everkantos
Everyunggal
Everybodydulur sadayana
Everyonedulur sadayana
Everythingsadayana
Evidencebuktina
Exactlyleres pisan
Examinenalungtik
Exampleconto
Exchangetukeur
Excusehapunten
Executiveeksekutif
Exerciselatihan
Existaya
Expandngagedéan
Expectngarepkeun
Experiencepangalaman
Expertahli
Explainngajelaskeun
Explorengajajah
Exposengalaan
Expressnganyatakeun
Extendmanjangan
Eyepanon
Facerupina
Factkanyataan
Factorfaktor
Failgagal
Fallragrag
Familykulawarga
Fearsieun
Federalféderal
Feedtuangeun
Feelngaraos
Fewsaeutik
Fieldsawah
Fightgelut
Figureinohong
Filmpilem
Finalpamungkas
Financialkauangan
Findmanggih
Finedamang
Finishbérés
Fireseuneu
Firmteguh
Fishlauk
Fitpas
Floorlantai
Flowngalir
Flyngapung
Focuspokus
Foldngalipet
Follownuturkeun
Foodtuangeun
Footsuku
Forcekakuatan
Forgetpoho
Forgivengahampura
Formwujud
Formerurut
Forwardka payun
Framepigura
Freegratis
Freezebeku
Friendsobat
Frontpayuneun
Fryngagoreng
Fullpinuh
Funddana
Futurekahareup
Gainmeunang
Gameburuan
Gapgap
Gatherngumpulkeun
Generalumum
Getmeunang
Girlbudak awéwé
Givemikeun
Glassgelas
Glovesarung tangan
Goaltujuan
Goodalus
Governmentpamaréntahan
Greathébat
Groundtaneuh
Groupgrup
Growtumuh
Growthkamekaran
Guardpenjaga
Guessnebak
Guidepituduh
Gunbedil
Hairbuuk
Halfsatengah
Handpanangan
Handlegagangna
Hangngagantung
Happenkajadian
Happybagja
Hardheuras
Harmcilaka
Hatehate
Headsirah
Healthkasihatan
Hearngadangu
Hearthaté
Heatpanas
HelpTulung
Hesitateragu-ragu
Hidenyumput
Highluhur
Highlightsorot
Hirengupahan
Historysajarah
Hitpencét
Holdnahan
Homeimah
Hopeharepan
Hospitalrumah sakit
Hosthost
Hotpanas
Hourjam
Houseimah
Hugebadag
Humanmanusa
Hurryrurusuhan
Hurtnganyenyeri
Husbandcarogé
Ideaideu
Identifyngaidentipikasi
Ignoreteu maliré
Illustratengagambarkeun
Imagegambar
Imaginengabayangkeun
Impactpangaruh
Implementlaksanakeun
Implyngakibatkeun
Importantpenting
Impressngareuwaskeun
Improveningkatkeun
Includekalebet
Incorporatengasupkeun
Increasenaékkeun
Indicatenunjukkeun
Individualindividu
Industryindustri
Influencepangaruh
Informngawartosan
Informationinpormasi
Insidedi jero
Installmasang
Insteadtibatan
Institutionlembaga
Interestkaresep
Internationalinternasional
Interviewwawancara
Introducengenalkeun
Investnanem modal
Investigatenalungtik
Invitengajak
Involvengalibetkeun
Ironbeusi
Issuemasalah
Jobpadamelan
Joinngiringan
Jokelulucon
Judgehakim
Jumplaluncatan
Justeuy
Keepjaga
Kicknyepak
Kidbudak leutik
Killmaehan
Kissnyium
Knitdijait
Knowterang
Knowledgeelmuna
Lackkakurangan
Landdarat
Languagebasa
Largeageung
Lastpanungtungan
Latetelat
Laughseuri
Lawhukum
Leaderpamimpin
Learndiajar
Leaveangkat
Lefttinggaleun
Legsuku
Legalsah
Lendnginjeumkeun

Read also:  Alphabets

LessLangkung sakedik
Lettersurat
Leveltingkat
Lifekahirupan
Liftangkat
Lightcahaya
Likesiga
Limitwates
Linegaris
Lipbiwir
Listdaptar
Listenngadangukeun
Littlesaeutik
Livehirup
Loadmomotan
Locallokal
Lockngonci
Longpanjang
Lookneuteup
Losskaleungitan
Lostleungit
Lovebogoh
Lowhandap
Mailsurat
Mainutama
Maintainngajaga
Majorutama
Makengadamel
Managengatur
Managergerentes
Manufacturingpabrik
Manyseueur
Marketpasar
Matchpertandingan
Materialmatéri
Mattermasalah
Meanhartosna
Measurengukur
Mediamédia
Medicalmédis
Meetpendak
Memberanggota
Memoryingetan
Mentionnyebut
Messagepesen
Middletengahna
MilitaryMilitér
Mindpikiran
Minutemenit
Mistakekasalahan
Modelmodél
Momentmomen
Moneyartos
Monthsasih
MoreTambih deui
Morningénjing
Mostpaling
Movepindah
Moviepilem
Muchseueur
Musicmusik
Mustkudu
MyselfKuring sorangan
Namengaran
Nationbangsa
Naturealam
Nearcaket
Necessaryperlu
Needkabutuhan
Neglectngalalaworakeun
Negotiatengarempugkeun
Nervesaraf
Networkjaringan
Neverhenteu pernah
Newanyar
NextTeras
Nicehade
Nightpeuting
Nohenteu
Northkalér
Nothenteu
NoteCatetan
Nothingteu nanaon
Noticebewara
Nowayeuna
Numbernomer
Obtainmeunang
Occurkajadian
Offerwawaran
Officekantor
Oftensering
Oilminyak
Oldlami
Oncesakali
Onlyhungkul
Openbuka
Operatengoperasikeun
Opportunitykasempetan
Ordermesen
Organizengatur
Otherlain
Outkaluar
Outsidedi luar
Overleuwih
Ownmilikna
Packpék
Pagehalaman
Painnyeri
Paintcet
Paperkeretas
Parentkolot
Parktaman
Partypésta
Passngaliwat
Pastkapungkur
Patientsabar
Patternpola
Pausereureuh sakeudeung
Paymayar
Peacekatengtreman
Peoplejelema
Perfectsampurna
Performnedunan
Perhapsmeureun
Periodjaman
Permitidin
Personjelema
Personalpribadi
Persuadengarayu
Phonetelepon
Physicalfisik
Picknyokot
Picturegambar
Piecesapotong
Pinpin
Pitchnada
Placetempat
Planrencana
Planttutuwuhan
Platepiring
Playulin
PleasePunten
Pointtitik
Policepulisi
Policykabijakan
Politicalpolitik
Poormalarat
Popularpopulér
Populationpopulasi
Positionposisi
Possiblemungkin
Posttulisan
Potpot
Pourtuang
Powerkakuatan
Practicelatihan
Preferresep
Preparenyiapkeun
Presentayeuna
Presspencét
Pressuretekanan
Prettygeulis
Preventnyegah
Priceharga
Pridekareueus
Printnyitak
Privateswasta
Probablymeureun
Problemmasalah
Processprosés
Producengahasilkeun
Productproduk
Professorprofésor
Programprogram
Projectproyék
Promisejangji
Promptgancang
Propertyharta banda
Proposengusulkeun
Protectngajagaan
Provengabuktikeun
Providenyayogikeun
Publicumum
PullBetot
Punchpunch
Purchasengagaleuh
Purposetujuanana
Pursuengudag
PushTeken
Putnempatkeun
Qualitykualitas
Questionpatarosan
Quickgancang
Quitkaluar
Racebalapan
Radioradio
Rainhujan
Raisengangkat
Rangejengkol
Ratemeunteun
Ratherrada
Reachngahontal
Reactngaréaksikeun
Readmaca
Readysiap
Realnyata
Realizesadar
Reallynyaan
Reasonalesan
Receivenarima
Recentanyar-anyar ieu
Recentlynembé
Recognizengakuan
Recommendnyarankeun
Recordrékaman
Recovercageur deui
Reducengirangan
Referngarujuk
Reflectngeunteung
Refusenolak
Regiondaérah
Registerngadaptar
Regretkaduhung
Relationshiphubungan
RelaxTenang
Releasengabebaskeun
Relievengagentraan
Remaintetep
Rememberémut
Remindngingetan
Removemiceun
Rentnyéwa
Repairngalereskeun
Repeatmalikan deui
Replacengaganti
Replybalesan
Reportlaporan
Representngagambarkeun
Requestkahoyong
Requirengabutuhkeun
Researchpanilitian
Reservecadangan
Resistnolak
Resolvengabéréskeun
ResortResort
Resourcesumberdaya
Respecthormat
Respondngaréspon
Responseréspon
Restistirahat
Resulthasilna
Retainnahan
Retirepangsiun
Returnbalik deui
Revealngungkabkeun
Reviewmarios
Rewardbalesan
Ridenumpak
Rightleres
Ringngirining
Risenaek
Riskrésiko
Roadjalan
Rockbatu
Rolekalungguhan
Roomkamar
Ruleaturan
Runlumpat
Rushrurusuhan
Sailbalayar
Samesami
Savengahémat
Saynyarios
Scenepamandangan
Schoolsakola
Scienceelmu
Scratchngorejat
Scriptnaskah
Sealaut
Searchmilarian
Seasonusum
Seatkorsi
Secondkadua
Sectionbagian
Securitykaamanan
Seekmilarian
Seemsiga
Selectpilih
Sellngajual
Sendngirim
Senseakal
Separatepapisah
Seriesséri
Seriousserius
Servengalayanan
Servicepalayanan
Setdiatur
Settlenetep
Severalsababaraha
Shakeoyag

Read also:  Common Sentences

Sharengabagi
Shinehérang
Shipkapal
Shockreuwaseun
Shootnémbak
Shortpondok
Shouldertaktak
Showacara
Showerpancuran
Sidesisi
Signtanda
Significantsignifikan
Similarmirip
Simplesaderhana
Singnyanyi
Singlebujang
Sitcalik
Sitesitus
Situationkaayaan
Sizeukuran
Skillkaparigelan
Sleepbobo
Slicekeureutan
Slidengageser
Slipnyelip
Smallleutik
Smellbau
Smileseuri
Smokehaseup
Socialsosial
Societymasarakat
Solvengarengsekeun
Somesababaraha
Somethingkitu
Sometimessakapeung
Songlagu
Soongeuwat
Sortmilah
Soundsora
Sourcesumber
Southkidul
Spacerohangan
Speaknyarios
Specialistimewa
Specificspésifik
Speedkagancangan
Spellmantra
Spendnyéépkeun
Spiritsumanget
Spitesanajan
SplitBeulah
Sportolahraga
Spottitik
Spraynyemprot
Spreadnyebar
Springcinyusu
Stablepanceg
Staffpagawe
Stagepanggung
Standnangtung
Standardstandar
Starbentang
Startngamimitian
Statementpernyataan
Stationstasiun
Staycicing
Steplengkah
Stickiteuk
Stillmasih
Stockstock
StopEureun
Storetoko
Storycarita
Straingalur
Strategystrategi
Streetjalan
Stretchmanteng
Strikeneunggeul
Stringtali
Stripstrip
Strokestroke
Strongkuat
Structurestruktur
Struggleperjoangan
Studentmurid
Studydiajar
Stuffbarang
Stylegaya
Subjectpoko
Submitngalebetkeun
Successkasuksésan
Suddenlyngadadak
Suffersangsara
Suggestnyarankeun
Summerusum panas
Supplybebekelan
Supportngadukung
Supposeanggap
Surepasti
Surprisereuwas
Surroundkukurilingan
Surveysurvey
Suspectkasangka
Swimngojay
Switchsaklar
Systemsistem
Tableméja
Takenyandak
Talkomongan
Tanktank
Tapketok
Tasterasa
Taxpajeg
Teachngajar
Teacherguru
Teamtim
Tearcimata
Technologytéknologi
Televisiontipi
Tellngawartosan
Tendcondong
Termistilah
Testtés
Texttéks
Thankhatur nuhun
Theorytiori
ThereTuh
Thinghal
Thinkpikir
Thoughtpanginten
Thousandsarébu
Throwalungkeun
Timewaktos
Todaydinten ayeuna
Togetherbabarengan
Topluhur
Touchnoél
Tourwisata
Towardnuju
Townkota
Tradedagang
Traditionaltradisional
Trafficpatalimarga
Trainngalatih
Trainingpalatihan
Translatenarjamahkeun
Trashsampah
Travelngumbara
Treatngarawat
Treatmentpangubaran
Treetangkal
Trialpangadilan
Tripperjalanan
Troublekasulitan
Trucktreuk
TRUEBENER
Trustkapercayaan
Truthkaleresan
Trycobian
Turngiliran
Twistpulas
Typengetik
Underhandapeun
Understandngarti
Unithijian
Untildugi ka
Upnepi
Uponkana
Upsetkesel
Usengagunakeun
Usuallybiasana
Vacuumvakum
Valuenilai
Viewtingalian
Visitnganjang
Voicesora
Waitantosan
Wakegugah
Walkleumpang
Walltémbok
Wanthoyong
Warperang
Warnngingetkeun
Washnyeuseuh
Wasteruntah
Watchnonton
Watercai
Waveombak
Wayjalan
Weaponpakarang
Wearpakean
Weeksaminggu
Weightbeurat
Wellmuhun
Wholesakabeh
Widelega
Wifepamajikan
Windowjandela
Wonderhéran
Wordkecap
Workgawe
Worlddunya
Worryhariwang
Wrapmungkus
Writenyerat
Wrongsalah
Yeartaun
Yesenya
Youngngora
Picture Vocabulary

fruit  |  vegetable  |  bird  |  animal  |  color  |  flower  |  tree  |  fish  |  insect  |  music  |  shape  |  building  |  place  |  landscape  |  body parts  |  ornament  |  school  |  hospital  |  household items  |  kitchen items  |  stationery items  |  occupation

VOCABULARY

fruit  |  VEGETABLE  |  BIRD  |  ANIMAL  |  FLOWER  |  NUMBER  |  GREETING  |  COLOR  |  DAY  |  MONTH  |  RELATIONSHIP  |  BODY PARTS  |  HOUSEHOLD ITEMS  |  KITCHEN ITEMS  |  OCCUPATION  |  STATIONERY  |  PLANET  |  SCHOOL  |  HOSPITAL  |  DISEASE  |  #all  |  play games

GRAMMAR

SYNONYM  |  ANTONYM  |  POSITIVE words  |  PREFIX  |  SUFFIX  |  VERB  |  NOUN  |  ADJECTIVE  |  SENTENCES  |  1000 words  |  come  |  did  |  how  |  my  |  please  |  she  |  this  |  what  |  when  |  where  |  who  |  why  |  thank  |  #all

Leave a Reply