List of Homonyms in Macedonian and English


To learn Macedonian language, common vocabulary is one of the important sections. Common Vocabulary contains common words that we can used in daily life. If you are interested to learn Macedonian language, this place will help you to learn Macedonian words like Homonyms in Macedonian language with their pronunciation in English.


List of Homonyms in Macedonian and English

Top Homonyms in Macedonian


Here is the list of most common Homonyms with meanings in Macedonian language with English pronunciations.


Акцент
Искачување

Прифати
Освен

Прилагодете се
Усвои

Додаток
Издание

Совети
Советувајте

Воздух
Наследник

Дозволено
Гласно

Олтар
Измени

Измени
Еменд

Проценете
Известување

Лак
Ковчегот

Јадеше
Осум

Ај
Око

Лошо
Бејд

Кауција
Бејл

Ќелав
Заплака

Топка
Баул

Голи
Мечка

Баул
Топка

Плажа
Бука

Грав
Било

Победи
Репка

Пчела
Биди

Било
Канта

Пиво
Биер

Покрај тоа
Покрај тоа

Подобро
Обложувач

Раѓање
Брет

Сина
Задувна

Вепар
Досадно

Одбор
Досадно

Гранка
Лак

Момче
Боја

Кочница
Пауза

Погребете
Бери

Со автобус
Биста

Купи
Од страна на

Бајт
Заливот

Кеш
Готовина

Кеди
Кеди

Каин
трска

Капитал
Капитол

Таванот
Запечатување

Ќелија
Продај

цент
Мирис

Евтини
Ефтино

Проверете
Проверете

Ефтино
Евтини

Шик
Шеик

Цитат
Видот

Кликнете
Клика

Се искачи
Климата

Клика
Кликнете

Груб
Курс

полковник
Јадрото

Команда
Пофали

Комплемент
Комплимент

Кули
Кули

Кокошарник
Купе

Полицајци
Copse

Корали
Хорски

Кабел
Акорд

Јадро
Корпус

Кашлачи
Каси

Кули
Кули

Советот
Советник

Курс
Груб

Козен
Братучед

Занаетчиство
Крафт

Крејп
Крепа

Ползи
Краал

Крик
Крик

Кревел
Суров

мил
Елен

Густи
Вдлабнатини

Слегување
Несогласување

Умри
Боја

Дан
Направено

Боење
Умирање

Овца
Вие

Око
Јас

Фер
Цена

Судбина
Фета

Фаун
срна

Факс
Факти

Фазе
Фаза

Подвиг
Нозете

Финт
Се онесвести

Fends
Фен

Најдете
Казна

Болва
Бегајте

Леташе
Грип

Брашно
Цвеќе

Флаер
Летач

Foaled
Преклопете

будала
Полна

Предна страна
Четири

Форт
Форте

Фаул
Птицата

Крзно
Елата

Одење
Порта

Гибе
Џибе

Гофер
Гофер

Горед
Тиква

Греам
Грам

Графикувано
Калемење

Решетки
Одлично

Стенка
Пораснато

Косата
Зајак

Сала
влечење

Исцели
Пета

Слушнете
Еве

Слушна
Стадо

Херц
Боли

Хју
Нијанса

Еј
Хеј

Здраво
Високо

Повисоко
Вработи

Него
Химна

Засолниште
Орда

Рапав
Коњ

Мотика
Хо

Мотики
Црево

Држете
Задушен

Дупка
Цели

Задушен
Држете

Час
Нашиот

Неактивен
Идол

Поттикнување
Увид

Џем
Џамб

Жан
ген

Џел
Гел

Џибе
Гибе

Јадрото
полковник

Клуч
Кеј

Кнап
Дремење

Knave
Наос

Знаеше
Ново

Витез
Ноќ

Јазол
Не

Знај
бр

Скалила
Последново

Лејд
Поставени

Легнете
Лејн

Лежи
Лазе

Леа
Ли

Лич
Пијавица

Протекување
Празот

Посно
Заложно право

Изнајмени
Најмалку

LED
Олово

Намали
Лекција

Лажго
Лиер

Лишаи
Спореди

Лага
Луга

Заем
Осамен

Изгуби
Лабава

Направено
Слугинката

Пошта
Машки

Главна
Грива

Месото
Запознајте се

Медал
Мешај

Пропуштени
Магла

Стенкање
Искосена

Род
Моте

Мод
Косени

Утро
Тагувајте

Косени
Мод

Мукозни
Слуз

Мускулите
Школки

Папокот
Поморски

Потреба
Замесете

Следи
Не

Ново
Знаеше

Внука
Убаво

Весла
Руда

Еден
Победи

Поместена
Тапкан

Пајан
Пајон

Кофа
Блед

Болка
Панел

Пар
Паре

Парохија
Загини

Мир
Парче

Пеал
Излупете

Обичен
Рамнина

Пора
Истурете

Вежбајте
Вежбајте

Пофалби
Се моли

Молете се
Плен

Главен
Принцип

Профит
Пророк

Дожд
Царувај

Рап
Завиткајте

Прочитајте
Црвено

Реално
Ролна

Во право
Напиши

Патот
Возеа

Улога
Се тркалаат

Корен
Рута

Роза
Редови

Редови
Роза

Rue
Ру

Руд
Груб

Продажба
Плови

Сцена
Видено

Море
Види

Шев
Изгледа

Шие
Сее

Видот
Сајт

Издигнувајте
Болно

Ѓон
Душа

Сине
Сонцето

Саѓи
Одело

Скала
Загледајте

Влог
Стек

Крадете
Челик

Стил
Стил

Апартман
Слатко

Опашка
Приказна

Солза
Ниво

Фрли
Преку

Трон
Фрлени

Плима
Врзани

Кажано
На патарина

Влечен
Жаба

Доверливо
Доверба

Свртете
Терн

Тутор
Tooter

Ване
Вена

Се разликуваат
Многу

Превез
Вале

Вена
Залудно

Половината
Отпад

Чекај
Тежина

Начин
Измерете

Слаби
Недела

Носете
Каде

Цели
Дупка

Вештерка
Кои

Победи
Еден

Дрво
Би

бедник
Retch

Виткање
Прстен

Да
Користете

Јарем
Жолчка

порано
Вашиот